Årets julklapp till våran lilla familj...

..skulle helt klart vara att Athos fick bli frisk och kry. Han har fått kämpa på sen vi köpte honom med alla olika sorters krämpor.. Och det gör verkligen ont i hjärtat varje gång han kliar sig i örat så han börjar gnöla eller att man ser att han är röd och svullen mellan varje tass.

Imorse ringde jag veterinären igen och berättade om Athos symptom och dom tyckte jag skulle komma in redan klockan 11 samma dag. Så vi packade in oss i mammas golf och började åka mot vännäs. Väl där vägde jag honom och han väger nu stadiga 29 kilo :P
I undersökningsrummet kollade dom in det problematiska örat, tassarna, pungen och lite annat allmänt.
Därefter bestämde dom att ta lite prover så  dom toppsade honom i örat ( vilket inte var så jätte uppskattat då han är jätteröd, uppsvullen, sårig och kletig i örat. Men det gick ändå bra, och han var superduktig. Sen kom vetten med någon parafinlösning som hon la på en av dom värsta tassarna och började sedan skrapa lite med en halvslö skalpell för att få lite prover av hans åkomma.
Efter det var det bara vänta som gällde, vetten skulle färga och kolla lite på proven och kom sen ut för att säga att han defenitivt hade en öroninflamation igen, samt någon form av jästsvamp i örat om jag inte nu minns namnet helt fel.
Resten hade hon skickat för analys och dom svaren skulle komma om drygt en vecka.

Nya medicinerna:
Vi ska två gånger dagligen rengöra öronen med ett medel som heter Epi-Otic som är ett öronrensande/rengörande medel.


två gånger dagligen massera in antibioitka droppar som heter Surolan vet i det inflamerade örat och massera in i 10 dagar.
Vi ska en gång per dag spraya en kortison spray som heter Cortavance på pungen samt smörja in den med Hydrokortison salva.
En gång per dag ska han ha tassbad med Etiderm som ska sitta i tio minuter innan det får sköljas bort. Ska göras varje dag i drygt en  vecka, sen ska vi göra det varannan dag i en vecka och sen var tredje dag och sen hålla på sådär tills det blir en gång i veckan eller något liknande.
Och sist men inte minst ska hela han badas med Allermyl 1-2 gånger (efter behov) i veckan.

Så vi har det vi gör om dagarna nu den närmaste tiden och beroende på vad provsvaren säger så kanske vi eventuellt måste sätta honom på en permanent Allergi medicin. Vad och om det blir så får vi vänta lite med och se.

Just det, sen tyckte dom vi skulle köpa skor till lille Atte som han skulle använda ute nu när han har sånna problem med tassarna. hmmm... kanske inte riiiiktigt så han älskar sina nya skor. Men han är otroligt söt i dom!

The new dancing shoes!!

 
Athos eget medicin skåp.
'

Kommentarer
Med vänliga hälsningar Pia

Stackars lilla Atte!Kan han inte bara få vara pigg & kry? Stor kram till er!!

2009-12-02 @ 20:39:06
URL: http://piiias.blogg.se/
Med vänliga hälsningar jessica

men lilla sötnosen!!!

2009-12-03 @ 00:54:08
URL: http://jessicanorrgard.blogg.se/

Din åsikt

Vad heter en sån skönhet?:
Kommer du hit ofta?

E-postadress: (självklart ser bara jag den)

URL/Hur kan jag hitta dig?

Vad har du på hjärtat?

Trackback