Helgen över

Helgen var kanon. Men som vanligt gick den över alldeles för fort.

I fredags for jag till syrran och johan som hade ett litet party. Trevligt att se gamla ansikten igen :) Sen kom dunder lördan när vi hade alla kalas. Den dagen gick så himla fort att jag knappt hann blinka, men trevligt hade vi. Började med vin på harrys, vidare till middag på allstar, en öl på tapas med 30 åringen Oscar med sällskap. Sen vidare på dubbelkalaset i Obbola, dock han jag bara in, ta av mig skorna för att sen ta på mig dom igen och gå vidare. Men så kan det gå när man har liite för mycke inbokat på en och samma kväll. Hade vi vetat att det varit massa lekar med i bilden hade vi nog tackat nej och bara dykt förbi och sagt hej istället. Nu hade dom ju planerat lekar och grejer så det kändes lite surt att måsta gå vidare. Men eftersom vi fått med oss en arbetskompis till Micke så var det bara att traska vidare mot obbola pubben. Mötte upp syrran och hade roligt.

Söndagen bjöd ju på enormt fint väder så jag passade på att ta mig en häärlig prommis med Athos handlade lite frukost å vägen hem. Födelsedags fika hos Annica och Oscar sen myste vi hela kvällen med syrran, Johan och Sussi :)

Känner att jag nästan blir stressad av att läsa det jag själv skriver. Kan lugna er med att idag ska jag göra ABSOLUT ingenting :D

Acrobaten är här

Nu har vi skruvat ihop Acrobaten (inte så avanserat, bara 16 skruvar, dvs skruvar till 4 ben;) ) Men lite vill ha mer, nu  vill jag ha en matta här, ny tv bänk så man inte behöver se alla kablar och nödvändigt tvstrunt och kansken en tavla eller två på väggen. Men med lite tur får jag upp fläckten i taket idag så man ska vara nöjd för det man får :P

Efter jobbet städade jag huset och nu ligger jag i soffan och väntar på mat. Sen ska jag klippa Micke och efter det ska jag banne mig inte göra ett skit. Mysa ner mig framför tvn och dra på mig filten.
Nu är det bara en arbetsdag kvar dessutom, sen är det HELG. Jag längtar tokmycke. Eftersom Micke ska bort på fredag ska jag nog ligga här hemma, se idol och äta MASSOR med chips, mums!

Nu NCIS

LEDIGHET

Sååå härligt, imorgon är jag ledig. Som jag har längtat! Dock bara en dag men sen är det ju bara torsdag och fredag kvar sen är det helg.

Imorgon väntar shopping inför lördagens festligheter, ska få äran att köpa kläder till både mig  och Micke. Var jätte länge sen jag var på stan sist utan att bara tokstressa in för att köpa någon enstaka grej, springa till bilen och hoppas på att slippa 16.00s trafikrusning. Imorgon ska jag gå i lugn och ro och bara njuta. Sen ska jag äntligen få mina naglar omgjorda också. Spexade till det med silvertippar förra gången men det var inte alls min grej. Jag betalar ju för att få snygga händer och inte att dom ska se skitiga ut. Så nu återgår jag till mitt vita igen.

Jag älskar att vara ledig. Nu, NCIS, brasmys och en kopp te.

jobbet

Sitter på jobbet och smygbloggar lite medans det är lugnt. Nu är det bara en halvtimme kvar tills jag får stänga igen så jag ska om en kvart ungefär börja plocka ihop, diska klart och förbereda inför stängning.
När jag kommer hem ska jag hjälpa Micke lite med hans läxor från kursen, läsa igenom och kolla stavning och meningar. Eftersom vi har ett värdelöst ordprogram på datorn markerar den inte om man stavar fel eller skriver en konstig mening så då får jag rycka in och leka lärare :P

Jag längtar hem, jag längtar nästan alltid hem. Hem till mitt fina, underbara, och varma hus. Hem till Micke och hem till mina mjukisbyxor! Men nedräkningen har börjat, om strax över en timme är jag ÄNTLIGEN HEMMA!


Lördag och jobbarhelg

Jag har äran att ha jobbarhelg i helgen så det känns inte riktigt som att det är lördag. Men eftersom att man ska njuta av varje minut av livet så är jag inte dummare än att jag myser ner mig i soffan med djuren och ska nog fortsätta med det hela kvällen. Jag körde upp Micke till stan tidigare, hans lördag ser däremot helt annorlunda ut, hans kväll bjuder på party. Men eftersom jag vill vara utvilad och fresh känns det supernice med en lugn kväll hemma.
Har hunnit städa huset en sväng så nu är det snyggt och fint här. Sitter dock i tankarna på om man skulle orkat sig iväg till statoil och hyrt sig en film eller inte? Kändes så himla långt och kallt :S Men samtidigt är det ju mysigt att gosa ner sig framför en film såhär på en lördagkväll.

Tänkte bjuda på lite bilder från ikväll också.

Min och Athos plats ikväll


Vi har tänt lite ljus




Här är blomsterarrangemanget jag gjorde förra veckan som jag lovade att lägga upp bild på.





En liten kvällsblick i köket


Ha en bra kväll allihopa!

Snöstorm

Ja tro det eller ej men snöstorm blev det. Fick en chock när jag tittade ut genom fönstret på jobbet idag och såg att snön öste ner. Om det inte hade blåst så mycket hade det nog varit den dära perfekta julafton snön. Stora fina vita flingor som seglar sakta ner mot marken. Storm eller ej så fick jag den där varma mysiga känslan i kroppen som jag sen njöt av hela dagen även fast det slutat snöa.

Efter att jag gjort mig förtjänt till lön även idag så åkte jag vidare till Boom och Oscar och beställde våran nya liggstol till vardagsrummet. Aktobat heter den och den flyttar in hos oss on precis en vecka. Och den ska inte få någon sämre plats en bästa tänkbara just nu, framför kaminen.
Snart börjar vi fylla ut vårat hem, kanske att jag tom inom en snar framtid känner mig redo att börja spika upp tavlor på väggarna. Som läget är nu känns vårat hem inte så personligt. Jag tror det beror på att jag är lite för velig och inte riktigt vet hur jag vill ha allt. Eller i vilken ände man bör börja. Men vi jobbar mot den där varma och oemotståndliga hemma mys känslan och jag tror att jag snart är redo att börja spika upp tavlor i vardagsrummet :P Det tar ju tid att bygga in själen i ett hus. Och ärligt så tror jag att bara jag slutar vela så hiskerligt kommer det mesta nog av sig själv.
Det jag jagar just nu är ett vitrinskåp, tvbänk och sen ska jag nog också köpa en ny ryamatta till vardagsrummet.
Vi köpte en takfläckt här om dagen som ska sättas upp så vi får runt värmen lite, så vi inte får 800 grader i vardagrummet och minusgrader i sovrummet. Den är snygg, stilren och kommer nog absolut att fylla sin funktion.

Imorgon bitti kommer sotaren hit och säger om vi får godkänt att börja elda i kaminen. Hoppas ni håller tummar och tår så jag får komma hem till en sprakande brasa imorgonkväll. Hade varit helt fantastiskt mysigt.

Som sagt har jag en härlig känsla i kroppen idag vilket resulterade i många varma ord om saker och ting!
Imorgon är det fredag och jag jobbar helg. Nu ropar john blund att det är dags att stänga ner datorn så det är bäst att jag lyssnar medans han väl är här med sitt magiska sovögongrus!

snö och storm?

Mamma och pappa ringde idag för att försäkra sig om att vi satt på vinterdäck på bilen jag kör till jobbet varje dag... till deras förskräckelse hade vi ju inte alls gjort det. Och det sägs att det ska bli snö, kallt och storm i natt?! Micke jobbar över ikväll och trodde han skulle komma hem nån gång i natt eller eventuellt imorgon bitti. Och jag kan ju inte vara så kännslokall att jag ska begära att han mitt i natten ska byta däck på bilen. Så det var bara att kavla upp ärmarna, lyfta in däcken i bilen och åka över till käreste far och be om lite hjälp. Nu är vinterdäcken på, pumpade och startklara. Suupernice och en stor ros till familjen på Skogsvägen som hjälpte mig.
Jag testade ju som bekant på att sladda av vägen förra året och vart inte överimpad. Så slipper jag i år så vore det toppen. Nacken är sig inte lik efter förra vevan.

Finbesök av Terhi och Renita med barn idag på jobbet. Inte varje dag man har sånt finbesök på arbetstid, kanske inte i vanliga fall heller vid närmare eftertanke.

Just nu är den stora frågan om jag ska fortsätta läsa min bok eller se något på datorn tills jag somnar! Jag tror det lutar lite åt att se något, för jag är ett proffs på att läsa några sidor för mycket när jag är för trött som jag sen måste läsa om för att jag i princip sovit och bara tittat på orden utan att ta in dess mening.

Dagens näst bästa (alltså efter att superpappan hjälpt mig byta däck) är att sotarn hörde av sig idag och kom med det glada beskedet att han besöker oss på fredag förmiddag. Med liiite tur så brinner alltså en brasa efter att jag kommit hem från jobbet på fredag kväll :D

lördagen är här

Går kvällen spenderades med Annica, Osscar och Thea. Hundarna sprang som galningar i vanlig ordning och vi andra försökte så gått det gick att se idol. Vi kockade ihop lite middag och njöt av att det var fredag!

Idag ska vi klyva lite ved till våran nya fina kamin. Sotaren ska komma till veckan och förhoppningsvis får vi MVG på det vi (läs micke och rune) gjort och då äre bara att börja elda.

Jag vaknade strax efter 8 i morse och gick ut en sväng med Athos. När jag kom in och slog på tvn så visade den Pettsson och findus, sååå mysigt barnprogram. Nu ber Micke om frukost så det är väl kanske bäst att jag tar fram lite fika åt honom så han orkar jobba med veden sen :P

Ha en bra helg.


Weehooo

Sitter just nu och kollar in våran suupersnygga kamin som nu står på plats och brinner fint. Dock så eldar vi inte på riktigt än eftersom den inte är besiktad men vi har ställt in lite stearinljus så vi får in den rätta feelingen :P Och vi kan inte säga annat än att VI ÄLSKAR DET!!

Det här har varit en lång men kanonbra dag. Alarmet ringde 05.00, börja jobba kl 06.00. Slutade 14.30, efter det åkte jag på plantagen och tok fyndade. Köpte en stor ute kruka som kostat 259 kr men var nedsatt till 79 kr. TOPPEN! Köpte massa blommor, jord, ljus och dekorsten. Efter det väntade maxi och lite handling. Väl hemma kunde jag inte hålla fingrarna i styr så jag arrangerade all blomster jag köpt och jag ska lägga upp bild på det senare btw. Kockade ihop lite middag, och sen började den stora städningen av huset. Bort med alla bygg grejer och iväg med allt byggdamm. Nu är här skinande rent, nämnde jag att vi nu har kaminen på plats :P
Hur som helst har jag just sjunkit ner i soffan efter en dags bra jobb, tror däremot att jag vääldigt snart ska förflytta mig till sängen för jag är dödens trött nu. Har gjort slut på alla mina krafter och måste få en lång god nattssömn för imorgon får vi besök av Annica och Oscar med vovve. Då ska vi nog fortsätta vårat mysande vid kaminen. Ska lägga upp en bild på detta imorgon eller möjligtvis på lördag.

Nä sov gott allihop nu styr jag vidare mot sängen!

Inte riktigt mina tur dagar

När jag vaknade i måndags så kände jag att nu är det dags att få tillbaka lite energi och positivt tänkande. Nu är jag baske mig less på att känna mig så negativ hela tiden. Dock har jag stött på en hel del motgångar denna vecka.. igår hade vi en beställning på jobbet och dom skulle ha 120 mackor och lika många koppar kaffe. Jag hade en till tjej som jobbade med mig och en till i disken. 5 minuter innan leveransen skulle gå ut så lyckas jag välta ut en hel såndär behållare som vi har kaffet i. Det vil säga ungefär 45 KOPPAR!!!! Med min tur så faller det självklart mot mig och fötterna dränks i kokhätt kaffe. AJ AJ AJ, cafet var dränkt i kaffe, jag hade ont och sen stod jag ju helt plötsligt utan 45 koppar kaffe. Vi hade desutom kunder som stod och hörde på mitt svärande, men vad kan jag göra? Det gjorde såå ont att jag kunde inte riktigt bita ihop och vara tyst. En av kunderna sa illa kvikt, HON MÅSTE IN I FRYSEN MED FÖTTERNA! HAHA hallå? jag kan ju inte gärna hoppa in i frysen så jag slet av mig crocsen och sockarna kavlade upp byxorna och bad till gud att fötterna inte skulle vara totalt skållade. Jag hade ju brottom med att bygga nytt kaffe också så det vara att ligga i... Vi klarade oss med några minuters försening och jag kunde återgå till att försöka städa upp röran jag ställt till med.

Gissa om jag blivit mobbad på jobbet idag? Fötterna klarade sig ofattbart bra faktiskt, lite ön i tårna på högerfoten men eftersom jag hade sockar på mig och faktiskt fick av mig dom på 3 röda så vart ingen större skada skedd.

Försökte ladda om idag och komma med NY positiv energi till jobbet idag istället... Åter igen hamnade jag på att göra kaffe till en leverans. När jag ska lyfta en sån där stor bumling med kaffe så läkte den lite och jag fick en dusch över bröstet. Utan att fundera och i en ny värld av smärta slet jag bara av mig jobb tröjan. Som tur var hade vi inga kunder just då för då hade jag stått där med bhn i vädret och runthoppandes. Det ilar fortfarande i bröstet och för en stund trodde jag att hela bröstvårtan skulle ramla av. Men jag kom på den fiffiga iden att kyla med en väldigt kall youghurt förpackning. Så jag fick lite kontorstjänst en stund eftersom jag inte såg riktigt klok ut. Stoppade in youghurten i bhn och vände på den titt som tätt.

Efter detta har jag nu mer eller mindre fått förbud att komma nära kaffet ett par dagar...

Törs jag testa att komma till jobbet med ny positiv energi imorgon eller ska jag helt enkelt skita i det och återgå till att vara lite halv bitter?

Ny veckan med nya tag

Helgen blev kanon, dock tog den slut lite för fort. Tycker man borde få en dag till ledigt varje helg :P Jag hinner ju inte med allt jag borde på en sån här kort helg.
Jag startade den nya veckan med att vara allmänt förvirrad på jobbet, inte skadligt men ändå inte helt hundra. Efter jobbet kom jag hem till ett trevligt paket från fuji med 100 nya fina bilder att placera in i album. Tror detta ska bli min nya hobby, man har ju ett antal bilder liggandes här i burken och jag är alldeles för dålig på att skicka in och sen sätta i album. Men hur som helst gillar jag min nya vana och för eller senare så har man väl lyckats skriva ut alla dom där Finaste bilderna. Dom som man skulle gråta blod i flera vekor över om datorn skulle krascha eller i vårat fall den externa hårddisken där vi förvarar alla våra fina minnen skulle gå sönder. Så nu har jag lyckats skriva ut balen, studenten lite småresor och lite från renoveringen.
Och att få hem 100 bilder för 29 kr tycker jag känns helt kanon :P

Jag hann dock bara hem, göra ett glädje skutt över bilderna och gå en liten prommis med lille vovven innan jag skulle över till Terhi på kaffe. Efter kaffet lagade jag spagetti och köttfärssås och sen tog jag tag i ett till av mina "shit så jobbigt, jag gör det nog hällre en annan dag" projekt. KÄLLAREN. Tvättstugan har sen länge sätt ut som ett bombnedslag och nu efter att ha spenderat en kväll där så ser det mycket bättre ut. Ska borra upp nån hylla där senare i veckan så jag får till lite mera förvarings plats. Jag grovrengjorde hela tvättmaskinen, tömde filter, diskade doseringsfacken och rengjorde själva hålet där doseringsfacket går in vilket alltid är superäckligt. Sen läste jag ett tips om att man skulle köra maskinen tom med 2-3 msk citronsyra i för att rengöra den. Så nu kan jag bocka av det rummet från min lista.

Imorgon jobbar jag från 11.30 till 21.00 så då blire inte många knop gjorda. Möjligtvis att jag hinner tvätta någon maskin men sen lämnar jag över resten av sysslorna till min favvis :P Han och Rune har ikväll planerat hur dom ska göra för att få in kaminen på plats så  jag tror nästan dom skulle försöka komma igång på riktigt imorgon. Så otroligt vad jag längtar tills våran nya värmekälla är på plats. Tror inte någon kommer frysa när dom kommr hem till oss då, känner jag Micke rätt så är badkläder att rekomendera vid besök hos oss :P

Sov gott, imorgon tar vi nya tag.

Lite ångest

Oh, har just fört över min del till huskontot för denna månad. Vart inte många slantar..
Hade ju en veckas obet semester i augusti så det vart först och främst en veckas mindre betalt sen drog dom 3 månaders matavdrag på en och samma lön. Urs och fy, den här månaden kommer INTE bli rolig. Så idag lider jag lite av pengaångest, men men det är ju då tur man inte behöver göra några större inköp. Det finns massor av mat och kärlek så det räcker och blir över.

Hur som helst så var vi på kalas igår hos Fia, supertrevligt. Har inte umgåts med henne sen ja jag vet inte när. Så vi stannade kvar där och såg idol och åt massa gott.
Idag for Micke till Åmsele för att kolla på umeå open och jag ligger fortfarande i sängen och drar mig. Ska väl kliva upp snart jag  också, gå långprommis med Athos och sen ta en lååång härlig dusch och låta dom ekonomiska siffrorna rinna av mig.

RSS 2.0