30 jan

Sådärja, nu var det fredag igen.
Dagen höll på att börja riktigt illa, jag ställde klockan på snooze efter att den ringt första gången, vilket inte alls är så ovanligt. Men idag när jag somnade om så somnade jag med telefonen i handen vilket resulterade i att jag troligtvis stängde av den i sömnen.... Vaknade av mig själv kl 06.31, panik upp ur sängen. Slängde på mig kläderna, borstade tänderna och drog på lite mascara i ett enda steg. Ut genom dörren och sen var jag på plats på Backen 07.03. Galet så snabb jag är när jag måste :P

Sitter nu här framför tvn i mjukisar och ser på Lets dance. Såå mycket som jag längtat efter att bara inte göra något.
Har laddat upp med cola, chips och filt :) Katterna ligger också här och ser på tv med mig.
Micke drog nyss iväg och ska spela hockey med några av sina kompisar. Kul kul, men jag trivs bättre här :P

Igår kväll låg vi i soffan och sappade bland kanalerna och hittade inget riktigt kul att se ( hade planerat att se Lyxfällan men icket, våran 3a har sagt upp sig så det blev inget av) Men då hittade vi en film som jag först blev lite skeptiskt till då det stod att det var en Thriller, jag var nämligen mer sugen på att antingen bara tom se på tv eller se nån kärleks film. Men eftersom inget annat av värde sändes så blev det den filmen.
Jag blev impad igår IGEN, den filmen var riktigt bra och jag kan rekomendera den.

Den heter Disturbia


Thriller från 2007 med bla Carrie-Anne Moss, David Morse, Sara Roemer, Shia LaBeouf m fl. Efter att hans far gått bort blir Kale tillbakadragen och hamnar i trubbel med domstolsbeordrad rumsarrest som påföljd. Hans mor, Julie arbetar natt och dag för att försörja sig och sin son men får bara ett likgiltigt bemötande. När det känns som om huset krymper börjar Kale ägna sig åt voyeurism och börjar hålla reda på vad hans grannar sysslar med. Detta leder till misstankar om att en av dem är en seriemördare. Är det så eller är det bara Kales vilda fantasier efter att ha suttit inspärrad så länge?


Ska fortsätta se Lets dans nu och se när Kitty dansar runt på golvet. Hoppas också att ni gillar mitt nya utseende på bloggen.
Ha en super bra helg.

28 jan

Tänkte att jag kunde dela med mig av två filmer jag sett idag.


Stomp the Yard handlar om den 19-årige street-dansaren Bobby från Los Angeles. För att komma vidare efter den tragiska förlusten av hans bror åker han till Georgia för att gå på Truth University. Där träffar han och går med i ett gäng med andra street-dansare. De nya vännerna vill ha med honom i en nationell danstävling så nu måste han välja mellan att fortsätta sin utbildning och försöka vinna tjejen han gillar eller skjuta allt åt sidan och försöka vinna tävlingen.




Vilket år på Hughes High School! Problemen hopar sig för den vackra knäppskallen, den nakne utbytesstudenten, den 90-årige undercoverjournalisten, de desperata jungfruarna och inte minst populäre Jake som slår vad om att han kan förvandla den fulsnygga tjejen Janey till skolbalens drottning. Oturligt nog för Jake har hans elaka syster Catherine och hejarklacksbitchen Priscilla helt andra planer... Skolans fotbollslag har aldrig varit sämre, mitt under en engelskalektion exploderar toaletten och polisen tillkallas efter en rörande Aerosmithserenad.


Rätt bra filmer. Stamp the yard var riktigt bra och den andra är ju en komedi och vad ska man säga, en parodi av andra kända roliga filmer.

28 jan

Huvudvärk, idag är det huvudvärk som gäller.
For hem från jobbet vid hav 10 för då hade jag kämpat färdigt.. Inte lönt att vara kvar och städa byggstäd om man inte blir nöjd med resultatet och någon annan sen ska måsta springa efter och göra om saker som jag slarvat eller glömt bort pga att mitt huvud bultat istället för att fungera.

Jaja nog om dom den tråkigheten, sånt händer ju ibland.
Sprang in en snabbis på banken för att ÄNTLIGEN få min e-legitimation fixad innan jag skulle krypa ner i soffan för att vila bort huvudvärken. Som tur var öppnade dom halv 10 och det var ingen människa före min i kön så det gick himla fort och när jag kom ut från  banken så kände jag min lite taskig. För det stod en man med svullna ben, en käpp och en konsum kasse och frågade om han kunde åka med mig till Eriksdal, men pga min otroliga huvudvärk och min väldiga längtan till min soffa och total tystnad så sa jag att "nej jag ska tyvärr åt andra hållet och har lite brottom till jobbet..." I lied!
Nu så här i efterhand så känns det lite dumt, för det tar ju inte speciellt lång tid att köra dit. Men jag kände i stunden att jag faktiskt inte hade någon ork alls. Jag får gottgöra med en anna god gärning nån annan dag.

Nu ska jag stänga ner datorn en stund och se till att huvudet blir helt 100 igen så jag kan göra något nytta här hemma!
Imorgon är det torsdag och efter det vet ju alla vad som händer, då är det heeeelg igen!! :)

Började nyss en film Not another teen movie som jag tror jag ska försöka se lite av!

XOXO

26 Jan

Nu var denna måndag färdig och jag har just gjort mig klar för att krypa till kojs.
Det blev en lugn och skön dag som faktiskt gick riktigt bra. Imorgon får jag nog däremot min första heldag sen typ i mitten av december så det känns också rätt bra. Att få in lite pengar till kontot för det ser inte så ljust ut.. tur man vet att det kommer rulla igång snart så man kommer in i den vanliga 8 timmar per dag vardagen.

Imorgon måste jag hinna ner på banken för att fixa min E-legitimation så jag slipper hålla på att logga in på internetbanken med engångskoder. För jag slarvar alltid bort dom där jädra engångskorten.. som jag gjort nu och jag har en hel del betalningar som måste komma iväg.

Jag har tagit ledigt nästa onsdag för då ska jag följa med min favorit på hennes stora dag :) Det blir nog en bra dag tror jag.

Jag vet inte vad det är med mig just nu, känns hela tiden som att jag längtar och ser fram emot något. Men jag har inget speciellt som står i almenackan som jag räknar ner till och inget stort på gång. Ganska skönt faktiskt att längta eftersom dagarna och veckorna går fortare :P

Köpte nått skummt kattgrejs som man skulle lägga på typ soffor och saker som man inte vill att katterna ska klösa på utan istället mysa med. Så fort jag tog in Maxi påsen till köket hoppade pumba upp och grävde ner huvudet i påsen för att få reda på vad det var som luktade så mumsigt ( själv känner man ingenting). Och för att testa hur katterna reagerade så la jag lite av det där grejset på katt trädet och katterna blev som galna. Rullade runt och strök sig efter katträdet. Helt sjukt roligt att titta på. Undrar om jag just köpt katt knark? haha. Jag förväntade mig en reaktion men inte en sån humoristisk en :D

Nu väntar kudden och min lilla familj på mig i sängen så det är bäst jag går dit.

Good night

25 Januari

Ännu en helg har passerat.
Spakvällen med jobbet var jätte härlig, nästa gång ska jag ligga lite längre i ljus rummet för det var riktigt nice.
Det blev bastande även på lördan då jag Linda och Tarja hade en tjejkväll . Dagen började med shopping och lunch på NK och sen hem för att göra tacos och dricka lite vin. Vi bastade, pedikyrade, skrubbade, färgade ögonfransarna, sjöng singstar och surrade massa tjejsnack!
Tack för en riktigt bra kväll :)

Micke hade jour hela helgen så han höll sig mest på hemmaplanen och höll ställningarna här.

Nu väntar ännu en vecka med jobb, men det känns nästan som att det inte är något att bli brydd över då veckorna går så himla fort så man hinner bara blinka till så är det helg igen. Väldigt trevligt:)

Ska fortsätta se filmen nu och jag kommer kanske lägga upp lite roliga bilder från lördan här i veckan också.

Bye bye and good night!

20 Januari

Nu har veckan äntligen sparkat igång och jag peppar inför helgen redan :)
Ska nämligen på iksu spa på fredag med jobbet, det var våran julklapp. Sen på lördag ska jag ut och äta med Linda och Tarja, resten av kvällen är fortfarande i bestämd. Bio, party, vindrickning eller en sen fika? Det får tiden utspå.

Vi har haft tur i helgen för vi blev bjudna på mat i fredags, gjorde otroligt god kyckling hemma lördag, åt hos mamma och pappa i söndags, mickes föräldrar måndag och sen idag gjorde jag hemma gjord potatismos och kokt korv.
Tänk om det vore så varje vecka, att man bara blev bort bjuden hela tiden :P Började känna mig riktigt bortskämd där ett tag så det var tur att vardagen slog mig idag igen så jag inte hunnit sväva iväg alldeles för mycke!
Jag fick en extra söndag igår, blev ledig från jobbet och låg i soffan med katterna nästan hela dagen. Tog mig upp ur sängen strax efter 10 drack te och myste ner mig för att börja se serien Samantha who, och fastnade på en gång. Såg hela första säsongen igår... kunde bara inte sluta. När micke kom hem från jobbet och jag vanligtvis brukar stänga ner och ägna lite tid till honom så fick han istället trycka ner sig brevid mig i soffan och försöka dra åt sig uppmärksamheten :P Tur att jag nu är ikapp på säsong 2 så jag måste vänta en vecka mellan varje avsnitt.

Idag hade jag tänkt behålla städkläderna på då jag kom innanför dörren hemma och svepa över golvet en sväng med damsugaren samt skurmoppen. Men jag blev för slö då micke kommit hem tidigt från jobbet så det blev myskläder och mina alldeles rykande nya avsnitt av desperate housewives och gossip girl. Men något bra som jag lyckades göra idag var iallafall att stanna till på maxi och köpa hem bröd, mjölk, juice, oboy och sånna där livsnödvändiga saker. Så jag tycker nästan jag förtjänat ialla fall 1,5 knäpp av 3 :P

Tack så mycke för tipsen på filmer :) Keep them coming! :)

Och för alla andra som söker något att se så säger jag bara Samantha who

Nu ska sprina till plattan och slå på lite te sen fortsätta mysa ner mig, kanske sortera in lite kläder i garderoben, då gör jag ju något riktigt bra? Eller ska man göra ett snabbryck med damsugaren ändå, bara för att det är så skönt när det är gjort? Och så kanske Micke blir glad när han kommer hem och det luktar nystädat hemma :) Tror nästan jag spriger och gör det först.

Later dude :)

16 Januari

Woohoo då var det äntligen fredag igen :) (Vinterns kallaste än så länge dessutom.)
Min bil var väääldigt trött  i morse då motorvärmaren inte slagit igång som den skulle och utetempen stod på -23 grader. Men igång gick den och vid maxi ungefär blev det lite värme i den. Alla som känner mig vet att jag inte gillar kyla nå speciellt mycket och idag var INGET undantag (jag önskade att jag var ett barn igen då man fick världens varmaste overall, tumvantar som man drog över ärmen och spände fast och en riktigt varm mössa. Eller alternativt att man slapp gå ut över huvetaget). Nu får solen bli lite varmare och tina fram gräset och min bikini...!!

Har jobbat med Maria idag och allt har gått himla fint, efter jobbet åkte vi hem till henne och sen gav hon mig en massage. Underbart, hoppas att detta nu får min huvudvärk att försvinna för ett tag. Hon konstaterade även att jag är väldigt sne och det syns väldigt väl om man tänker på det.
Tusen tack Maria, du är guld!

Har nyss kommit ut ur duschen och vi har sån himla tur att vi blivit bort bjudna på middag idag hos Peter och Linda. Och ett roligt plus var att även Tarja och Daniel var bjudna. Så det kommer nog bli en kanonkväll :)  Vi ska åka dit runt 6 så det är nog bäst att jag börjar göra mig klar så skjussen slipper vänta på mig.

Jag skulle vilja avsluta med att efterlysa bra kärleks komedi filmer. Eller ungdoms, college filmer, svenska som engelska :)

Ha en bra helg allihopa :)

15 Januari

Halva månaden har redan gått och jag kan säga att jag längtar otroligt mycke efter min Löön. Nog för att det säkert inte blir en så stor lön denna månad, har fått jobba rätt lite både december och januari. Så det blir att spendera pengarna väl nu :)

Den här veckan var det först meningen att jag bara skulle få jobba onsdag och fredag. Men istället fick jag jobba alla dagar utom idag. så jag är mer än nöjd. Tyvärr blev ingen av dom dagarna heldagar men jag får iallafall in timmar och det är jag väldigt glad för idag när det är varsling till höger och vänster.

Nu sitter jag och ser på Du är inte klok, Madicken. Så himla bra :) Min mamma sa alltid när jag och min syster var små att vi var så lik Madicken och Elisabeth när vi hadde på oss våra finklänningar och uppsatt hår.
Jag är verkligen ett fan av Astrid Lindgrens filmer och allt gott hon gjort under sin livstid. Tänk om alla gjorde ens 3 procent av allt hon gjort. Så bra sverige skulle se ut då :)

Nu ska jag fortsätta dricka mitt te och känna lugnet :)
Byebye

11 Januari

Helgen har varit kanon, blev årsmöte på omberget på lördan. Idag var vi först på middag hos mickes föräldrar sen kaffe och film ute hos Peter och Linda. Har varit en skön helg men den har gått fortare än vanliga helger, det var lite synd. Men men :)

Av ren nyfikenhet ( vilket säkert inte förvånar mina närmaste vänner ett dugg) tänkte jag att jag skulle kolla upp vad mitt namn egentligen stod för. Jag googlade lite och kom in på Svenskanamn.se....

" Namnet Rebecka betyder "bunden", "att knyta" eller "fängslande" från det hebreiska ordet rivqah eller rivka. Det har även förslagits att det betyder kviga eller den feta.

Ovanstående är dock endast teorier. Namnet är flera tusen år gammalt och man vet egentligen inte vad det betyder. "


Tänk att man kanske en gång i tiden kanske döpte sitt barn till Rebecca för att hon var fet?! :P Tyckte det var lite humor, hehe :)

Mikael:

"Mikael eller Michael är ett mansnamn med hebreiskt ursprung med betydelsen "Vem är (som) Gud?", "Vem är likvärdig Gud?". I bibeln är Mikael en ärkeängel; en av de tre namngivna ängel änglarna, tillsammans med Gabriel och Rafael. "

Nu ska vi sova för vi ska upp tidigt imorgon för att återgå till jobbet!
Sweet Dreams


9 Januari

Fredag fredag och åter fredag :)

Har varit på middag hos mamma och pappa ikväll och kollar lite på lets dance premiären. Helt okej startfält tycker jag och jag tror dom kommer få ganska bra tittar siffror i år.Vid halv 11 så tackade vi för oss och tog en prommis hem det var  skönt och uppfriskande väder ute. Perfekt kallt ute, gick utan vantar och mössa och frös inte = väldigt behagligt.

Börjar sakna min Terhi mer och mer, våra scheman går oftast om varandra nu för tiden, och då vi väl är lediga samtidigt så kommer det något emellan eller så är vi trötta och slitna efter arbetsdagen.
Jag har själv varit trött och väldigt hemma kär nu den senaste tiden vilket säkert är en orsak till det hela. Men veckan efter julledigt är väl alltid lite tröttsam innan man kommit in i gemet igen!


Resten av kvällen blir det nog bara soffläge och sen sängen. Måste vara utvilade till imorgon så vi inte somnar efter middan på omberget, det vore ju dumt!

Hoppas ni har en bra kväll!
Tack  & hej :)

7 Januari

Jag vet inte om det är att jag blir allt äldre och visare(?), och att allt börjar ordna upp sig för mig. Jag känner en sån stark känsla av totalt välbehag på min fritid nu för tiden. Jag känner mig trygg och har en lugnande känsla som går genom kroppen. Det är en riktigt skön känsla för jag tror inte jag kännt såhär förut.

Den 26 ska jag och Linda unna oss lite tjej lyx vilket gör att jag kommer känna mig finare även på utsidan :) Ska bli mysigt att få en liten surr stund med Linda, för nu det här året som dom byggt sitt hus har dom inte haft så mycke tid över för oss eller för andra heller för den delen. Jobba heltid och bygga ett hus  tar ju all tid på dygnet (all kredd till er) Men nu när huset äntligen står på plats (och jag måste säga att det blev himla fint) så finns det lite tid för vänner igen :)

Fick just ett sms av micke där han skrev att årets skoterfest tydligen är på lördag... jag var inte alls sugen på fest och jag funderar faktiskt starkt på att vara nykter. Eller bara ta något glas vin till maten och sen prommenera hem igen.

Ikväll har jag bökat bort det sista spåren av julen i våran lägenhet, och kollat över bråtet på vinden. Det såg faktiskt bättre ut än vad jag trodde. Måste bara skaffa några kartonger att stoppa lite kläder och skor i. Men det får ske en annan dag för ikväll ska jag bara ligga här i soffan framför tvn med tända ljus, min kopp te och mina vindruvor. Vila upp mig inför morgondagens jobb:)
 
Nu ska jag fortsätta glo på top model

Kisses and hugs

6 Januari

Det nya året har kommit och jag har redan fått en stor lycka!
Vi har äntligen fått våra tv kanaler, så ikväll har vi bara legat och myst framför tvn med tända ljus och ett glas vin.
Våran förra box slutade fungera i runt maj juni nån gång, och sen dess har vi varit helt utan kanaler, inte ens 1,2,4 har vi haft. Men nu äntligen har vi nästan alla kanaler så imorgon på min lediga dag ska jag dra ner all skit från vinden (det behöver gås igenom) och sätta mig framför tvn och bara glo.

Lite jobb nu men jag ska iallafall jobba onsdag torsdag och fredag så det blir jätte bra. Sen hoppas jag att det börjar dra igång igen på riktigt. Behöver verkligen pengar nu, har så många planer nu här framöver. Roliga saker kostar ju tyvärr pengar i denna värld.
Måste dessutom dra mig i kragen och besöka min optiker för att kolla ögonen. Har kännt att synen svikigt mig väldigt mycke nu det senaste halvåret och så nu är det bara till att bita i det sura äpplet och köpa ett par nya fina glasögon så jag ser texten på tvn igen... ( nu när vi fått vårn tv tillbaka så kommer det verkligen att behövas!!)

I övrigt har vi bara njutit av ledigheten tillsammans under storhelgerna som varit här dom senaste veckorna.

Fick finbesök idag när Tarja kom över på en kopp kaffe. Vi surrade ikapp och hon ger så mycke glädje att man känner sig pigg och glad när man pratat med henne. En otroligt fin människa!

Nu släcks tvn i vardagsrummet och jag antar att Micke håller på att göra sig klar för sängen också så nu blir det
God natt :)

RSS 2.0