30 November

Så var det äntligen första advent. Och den här storhelgen är snart över.

Förkylningen har blivit mycket bättre under helgen och det ända som är kvar nu är liiite hosta och snuva. Såå himla skönt!
I torsdags så blev jag ju tvungen att baka lite inför kalaset i helgen.. så jag bakade rocky road med lite egna tilllägg och hallongrottor. Allt utan några problem...men sen började det strula till sig för mig.
Skulle vara duktig och göra knäck och världens fonaste pepparkaks hus. Knäcken brände inte fast i botten men blev allt brunare och brunare. Till slut luktade den så illa att jag faktiskt gav upp och styrde den av plattan.
Sen kom vi till pepparkakshuset.... Vi limmade ihop alla sidorna och jag lyckades bränna mig på det där nedrans sockret vilket inte alls var nå skönt.
Men till slut stod huset rätt rakt men skorstenen var lite trasig och väldigt ihoplimmad. Vi tänkte att vi kunde ju bara sätta lite extra glasyr där så skulle problemet vara ur världen. Första glasyren blev alldeles för tunn och nästan genomskinlig när den hamnade på huset. Så det var bara att vispa ihop en ny för att få bättre lycka. Men satan va fult att blev, allt rann och det blev inte alls någon höjdare så det slutade med att vi slängde bort hela huset....
då var det ju bara kvar att diska undan pannorna som vi använt........
.....vilket var lättare sagt än gjort eftersom knäcken hade stelnat och satt som ett centimeter tjockt lock i botten och sockerröran ska vi inte till att tala om. Så jag la pannorna i blöt över natten och slängde in handduken för kvällen. Kändes verkligen som att det inte fanns något hopp att försöka reda upp röran då klockan var över 11 och båda var trötta och sjuka.
Dagen efter så kom jag ju på den brilljanta iden att koka upp röran med massa vatten och röra den lös igen. Då äntligen lossnade allt och jag la ner alla tankar som hade med misslyckandena att göra.
Micke på affären för att handla det sista till kalaset.. vad tror du han kommer hem med? Jo ett nytt pepparkakshus :( Så jag antar att vi måste göra ett nytt försök, men jag avvaktar med det tills jag kanske fått några bra tips på hur jag ska lyckas. haha :)

Nu är det söndag igen men inte vilken söndag som helst, utan första advent 2008. Julen närmar sig med stormsteg och alla julklappar måste inhandlas. Har ju även världens bästa syster som fyller 18 år här i dagarna. Så jag måste försöka hitta the perfekt gift for her och jag har faktiskt några bra ideer :)

Nä nu måste jag nog försöka gå och väcka mitt lilla hjärta som fortfarande sover sött, sen måste jag laga lite mat till lunch lådorna imorgon. Det är söndagsmiddag i kväll och vi slipper laga själv :P Sam ska få äran denna söndag och det ska bli spännande att se vad han kokar ihop för kvällen i ära :)

Nu har jag skrivit så himla långa inlägg varje gång så jag tror jag måste börja skriva lite oftare så det blir kortare inlägg som någon faktiskt orkar läsa :P

Kram kram

26 November

Har legat i sängen precis hela dagen. Kroppen orkar typ ingenting, och jag har tusen saker att ordna inför helgen. Kommer säkert få sitta uppe halva natten till lördag för att baka. Min plan var ju att jag skulle hinna baka och städa under denna vecka men eftersom jag blivit sjuk så har inget blivit gjort.
Men jag har däremot hunnit se en hel del massa filmer.

- Polarexpressen
- Penelope
- Tomten är far till alla barnen
- Shrek the third

Och nu ska jag snart se Just friends, för sen kl 7 så har jag lovat att micke ska få datorn och se sin hockeymatch.

Hoppas mamma ringer upp mig snart så jag får veta om jag får hjälp med inhandling av bak ingredienser... orkar faktiskt inte gå ner på konsum och se ut som 7 svåra år. Om jag nu absolut skulle måsta gå ner på konsum så skulle jag någ ändå måsta gå och lägga mig efter det. Vilket gör hela  inhandlingen idag helt onödig.

Den här förkylningen hade inte kunnat komma så mycker mer olägligt faktiskt. På fredag ska vi först på middags kalas hos Mickes pappa som fyller år. Senare den kvällen ska vi (skulle vi iallafall) ut och fira med Sunkan och Linda eftersom Micke och Sunkan fyller år på samma dag. Sen på lördag är det fika med mickes familj och släckt, och efter det ska vi på stor bjudfest hos Jörgen..... och sen på söndag är det första avdvent med skyltsöndag och allt vad det innebär.... Så vi känner oss inte riktigt förberädda på denna dundrarhelg. Som tur var lyckades jag få upp lite julpynt igår så det är då avbockat från Allt jag måste göra listan.
Nä nu ska jag återgå till liggande ställning och starta filmen.

Over and out


25 November

Idag är det löning, jiippii :P

Idag har jag kommit till det stadiet där jag inte riktigt vet om jag kommer jobba imorgon eller inte, känns faktiskt riktigt jobbigt. Vill jobba och få in pengar men har oturen att åka på massa sjukisar hela tiden:/ Och idag har jag kännt mig helt knäckt hela dagen. Men jag vill avvakta lite till innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra imorgon....

... har fixat till sidan lite till nu, så nu ser den då lite personligare ut än enbart vitt och svart med standard bilder. Hade tänkt att jag skulle lägga upp några bilder också men det blir ett senare projekt.

Åh jag är så otroligt sugen på att pynta julgranen nu... gosh!!
Men jag måste nog hejda mig lite och kanske sätta upp lite julpynt i lägenheten istället. Enligt traditionen så pyntas trädgårdsgatan 1 upp första advent, men i helgen är det ju kalas och julbak och allt möjligt så jag tror nog jag kommer måsta sätta upp pyntet redan idag, eller senast imorgon. Det medför ju så mycke mer än att bara slänga upp ett par ljuslyktor och röda gardiner... i detta hus ska det även städas när man lix är igång. Har dock ett problem i år....micke ligger och sover och som han verkar må nu med sin nedrans förkylning så blir det nog ingen städhjälp är jag rädd.

Btw så monterade jag ihop julgranen igårkväll för att katterna ska hinna vänja sig med den innan pyntet ska på... blev dock brottomt till svärföräldrarna och därför tryckte vi in granen inne på toaletten, där den fortfarande står kvar.. Men katterna verkar då inte vält den än så jag tänkte försöka lyfa ut den till vardagsrummet (så fort törnrosa (M) vaknat till lite) för att se om dom fortfarande kan låta den stå i frid :)

Nu är det mjukisar och dunwafflers som gäller.

24 November

Sådär ja, nu har nysningarna börjat lösa av varandra, näsan är täppt och hostan gör sig påminnd.
Men än så länge ingen feber så jag jobbar iallafall fortfarande. Micke är dock risigare än jag och for hem från jobbet i morse och kommer nog vara hemma ett par dagar :/

Åkte och inhandlade julgran och julpynt idag. Kände att katterna måste ju få vänja sig med granen innan jag pyntar den så OM dom ska riva den så får dom banne mig göra det nu innan mitt fina pynt är uppe :)

Måste få skryta lite om min älskade syster och idol som gjorde 4 av 8 mål och dessutom blev matchens lirare i gårdagens kanonmatch mot Sundsvall. DU är bara sååå himla bra :)

Nu ska vi se lite Svensson Svensson innan det blir att lägga igen dom små blå :)

Sweet dreams

23 November

Nu var denna helg snart slut, det har faktiskt varit en riktigt skön helg.
Fredag efter jobbet åt vi en god köttgryta med ris, och sen drog vi ut på något som fortfarande är relativt hemligstämplat.
Sen blev det bara lugn och ro med en film och lite godis.
I lördags hade vi en riktig slappardag, låg i soffan och slöade ända in på eftermiddan då micke åkte på kalas och jag for till chefen på julbak och fototagning. Blev lite chockad över en del förändringar i företaget men det låter ändå som att det kan bli riktigt roliga förändringar. Fotona vi tog blev roliga och det ska bli kul att se vilken/vilka som kommer ut på hemsidan och i umeguiden.

Idag är det min tur att laga middag och jag tror det blir nog pasta och skinksås faktiskt. Kändes både gott och enkelt att göra en slöardag som denna! :)

Förkylningen som jag så ivrigt försökt skrämma bort kommer bara närmare och närmare så jag måste nog snart acceptera fakta. Jag kommer bli förkyld!!! Men jag har då ingen feber än så länge så jag är  fortfarande relativt pigg i kroppen. Så nu får jag fortsätta dricka te med honung och äta mina vitlökspiller så får vi se senare i veckan hur utgången blir på det hela.

Hela den här veckan har varit lite av en filmvecka, har sett riktigt många filmer och många av dom har varit julfilmer. Tänkte att jag skulle lägga ut en lista på dom senare.

Nä nu ska jag se klart filmen jag inte såg klart igår kväll, nämligen Shrek the third. Får passa på nu medans micke spelar hockey på vårat ps3. Sen blir det nog en komedi skulle jag tippa på.

Ja ja, nu ska jag sluta prata strunt och återgå till filmen.
Bye bye

20 november

Nu är det äntligen torsdag och jag har hunnit göra mycke i veckan.
Idag var jag och bytte däck på bilen så nu vågar jag köra utan att behöva vara rädd för att det gamla ska trilla av.
Jag har tidigare i veckan gjort mina plikter hos Sam och så ikväll ska jag städa så det är snyggt och fint innan helgen.

Måste börja förbereda inför mickes födelsedag också, tänk att det är slutet på november snart. Helt galet och snart, mycket snart får jag ta fram julpyntet och julgardinerna :) Åh vad jag längtar!

I helgen är det full rulle, kanske ska till Pia och anthon på fredag och se idol ( fick även en date med Pia igår kväll och det var väldigt mysigt. Med te och tända ljus :) )
På lördag ska jag träffa söt Frida för en fika på stan och sen blir det julbak och vin hos chefen med dom andra brudarna.
På söndag blir det nog väldigt lugnt och skönt i våran lilla värld. Det ända vi har planerat är ju vårantraditionella veckomiddag med Terhi, Sam och Carro. Ihelgen är det Carros tur att laga mat, men hon har varit så upptagen dom senaste helgerna så om hon inte har möjlighet i helgen så är det min tur att stå för maten. Undra vad det ska bli för spännande. Är riktigt sugen på att laga typ kallopps eller någon annan köttgryta med potatis till. Mmm nu börjar det kurra i min lilla mage. Nä nu ska jag slänga mig i en dusch och hoppa i mjukisarna!

See yaa

17 Nov

Sådär ja, då sitter man här! Följer trenden som så många andra, och skaffar sig en egen blogg.

Känner mig dock verkligen som ett blåbär, måste nog försöka inhyra någon som kan lite mer om hur man fixar till bloggen så den inte ser ut som.. ja väldigt tråkig och ointressant. Och sen kanske det kan komma till fördel om man berättar för någon att man skaffat en.

 Men nu har jag skaffat en, och det är ju ett steg i rätt riktning iallfall!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0