shit pommes..

nu sitter jag här vid datorn igen, det här är inte bra. Måste begränsa mitt dator sittande och skaffa mig ett riktigt liv?! haha
Nu, mys med godingarna!

Imorgon blir en bra dag!

Jag har kommit på en sak, om jag fryser om öronen blir jag på skit dåligt humör. Speciellt när jag har skottat. Skottade uppfarten så fin idag när jag kom hem från jobbet, men när jag kom in var jag arg som ett bi för jag skottat utan mössan.  Så det iilade typ i huvet på mig säkert 1 timme. Som ett åsk moln började jag rensa i skåpen i köket eftersom jag var så less på all skit och att man aldrig hittar det man söker efter för att allt är en enda röra
När jag är på dåligt humör brukar jag känna ett lugn och välmående efter ett tag och det fungerade även idag. Blev lugn och sansad och då vågade sig även Micke hem från jobbet :P


Har just pratat med Terhi i telefonen, vi pratade i nästan en timme. Det finns ju så galet mycke att prata om och fråga när någon gjort något så stort som att föda barn. Hon mådde bra och bebbe också, så allt var fint.
Vi bestämde även en date imorgon eftersom jag lix är på sjukhuset och jobbar 75% av dagen imorgon. Ska bli så himla roligt att få träffa familjen Norrgård/Koski nu när dom utökat antalet till 3 :)
Måste somna tidigt ikväll så jag inte lyckas försova mig som jag gjorde i morse.....


Kaaanooon bra, Puss och kram

Det var nästan så att jag kände det på mig

Arbetsdagen har gått helt kanon, tror aldrig att en onsdag med jobb gått så fort. Kom till rätts kl 10 vipps så var klockan halv 12 och då vare lunch. Sen small klockan bara till och var kvart i 4 och jag som slutar halv? Sjukt.

Sen blev det ju en vansinnes färd hem från jobbet eftersom det var storm och mina kära vindrutetorkare valde att sluta fungera. Skottade som en galning efter jobbet för att 2 timmar senare plumsa ut på en lika oskottad väg som innan jag skottade.
Sen funderade jag på om min mobil slutat fungera eftersom att jag skickat ett sms till terhi i morse och ett för någon timme sedan men inte fått något svar. Skickade också till syrran och det tog lång tid innan hon svarade.

SEN, sen kom det magiska beskedet. det bästa beskedet, det enda beskedet som kunde vända tankarna bort från all snö, den trasiga bilen, "långprommisen" i de dåliga vädret, hål i skorna och kyla. MIN BÄSTA VÄN fick sin lilla dotter idag! Jag kan helt ärligt inte hitta ord för hur glad jag är, det känns som så overkligt än så länge.
Jag kan knappt bärja mig tills jag får åka och hälsa på dom, se och kanske tom hålla i deras lilla prinsessa...
ÅÅÅH jag är sååå lycklig idag, INGET kan få mig på dåligt humör nu..

PUSS OCH KRAM

Playdate och soffmys

Igår blev till en riktigt härlig dag. Arbetet rullade på en faslig takt så vi slutade tidigare. Eftersom jag hade tänkt gå långprommis med Annica i helgen men blev kidnappad istället så ringde jag till henne direkt jag slutat och hörde om minte hon och Thea ville komma ut till oss. Så dom packade in sig i bilen och kom på en gång. Så vi vi åkte ner till nyvik och släppte hundarna lös på isen medans vi gick runt på isen och pratade ikapp lite tappad tid.
Annica fick en riktig tackling bakifrån av Athos i full fart, så hon ramlade pladask på rygg, och fort gick det. Som tur var så var det massa snö så hon landade mjukt.

Hundarna sprang som tokar och Athos tyckte verkligen om Thea, eftersom dom är av samma ras så leker dom även på samma sett. Och det värmer i hjärtat att titta på hur lyckliga dom är när dom får springa lösa och fria.

Efter att middan var bort stökad och athos fått sin kvälls prommis så la vi oss framför tvn och slocknade heela familjen och vi vaknade inte förän 20 över 10 på kvällen, shit pommes alltså!! Men jag vaknade mer utvilad än vanligt imorse så det behövde jag :D

Ikväll tror jag nästan att jag ska över bron och hälsa på min alldeles egna Terhi och sen lät det som att Carro också skulle vara där så det blir ju kanon kul.

Nä nu ska jag göra som athos,  ta en liten power och snarka en stund :D


just det..

skrev ju strax efter nyår att jag alltid lyckas få något för mitt ansikte när jag blir fotad utomhus......

Nyår 2009-2010



Borgafjäll för drygt 3 år sedan



Hahahaha


Glöm inte att titta på inlägget nedanför, där ser ni bitar av våran helg!!

Kärlek kärlek kärlek

Helt fantastisk, romantisk och full av överraskningar....

Allt började kl 09.30 på lördags morgon när det ringde i väckarklockan (på en lördag?) och jag hade fått några små uppgifter vid 11 snåret på fredag kväll. Packa bikini, nesicären och något som man typ kan gå ut och äta middag i.... Sen fick jag inte veta något mera.

Ja som sagt, klockan ringer på morgonen och micke drar ganska snabbt iväg och lämnar tillbaka en film vi hyrt och tar med sig athos.. när han kommer tillbaka är han utan hund? Är hemma i 5 minuter och sen drar han iväg igen, sen får jag ett sms om att komma ut med alla grejer på gården och när jag väl kommer till bilen sitter Linda och Peter i bilen och Linda i viss panik. Hon hade tydligen inte heller någon aning om vad som skulle ske...



Under vägen fick vi inte veta något om vart vi skulle eller hur länge vi skullle åka bil. Men något vi vet helt säkert är att vi inte fick något färdgodis...



Sen stannade vi i övik på Burger king för en bit mat och sen blev jag och Linda avsläppta på öviksbadet med ordern att betala in oss och börja bada. Om dom skulle komma eller inte fick vi inte veta. Så vi lydde order och hoppade i plurret, och efter 40 min lite drygt dök dom upp. Så vi badade och lekte som små barn.
Efter ett par timmars badande bestämde vi oss för att börja röra oss hemåt, men när vi (jag och linda) trodde att vi skulle gå till parkeringen så svängade grabbarna in på ett hotell. Myycket trevlig och uppskattad överraskning.

 

Efter det trodde vi att överraskningarna var slut....... men icket. Vi gick ner på Olles för att ta en öl och äta en pubtallrik.





Efter Olles gick vi tillbaka till hotellet för att ligga och vila en stund innan vi skulle bestämma vad vi skulle göra på kvällen. Men när vi kom till hotellet fick vi inte ens gå in utan vi tjejer fick vänta utanför och sen kom grabbarna ut med våran packning???? och började ringa till skjuss medans vi hakade efter dom gåendes upp för en backe. När vi hade promenerat tillbaka till paradisbadet så fick vi varsin biljett till ett event dom hade där på kvällstid. Det heter Parkväll.


Och jag och linda blev överlyckliga över hela denna väl planerade dag



Klockan 18.00 fick vi varsin handduk och en morgonrock var och det visade sig att vi skulle få vara med om 3 olika bastusittningar, ostbricka, öl och vin, en middag bestående av röding, bubbelpool och ångbastu med eukaluptus doft.

Under de olika bastusittningarna fick vi bland annat dricka iste, smörja in kroppen med honung och peela kroppen med en blandning av olivolja och salt.













Efter allt detta så sminkade vi upp oss igen, klädde på oss finkläderna och avslutade kvällen på Harrys.






Taaack så otroligt mycket Micke, Peter och Linda för en helt magisk helg!!


bra dag

Idag har varit en riktigt bra dag, dock så har jag varit väldigt mycke tröttare än vanligt. Tror ögonen gick i kors ända fram till efter lunch... Men det är bara att jobba på!
Tog även sista sprutan till twinrix och baske mig så ont det gjorde denna gången, var öm så fort jag lyfte armen i säkert 3 timmar. Men nu har det släppt och det enda tecknet på att jag tog en spruta idag är det fina plåstret man får efteråt :P Skönt iallafall att vara skyddad mot hepatid a och b i minst 20 år framåt. Och risken att jag skulle åka på hepatid c är väl inte så stor ;)

Fick just besked om att Annica och Thea ska komma ut till oss på lördag och springa i skogen och busa, ska bli otroligt roligt. Dom har inte lekt tillsammans sen i somras och jag har dessutom inte träffat annica sen dess heller. Så nu håller vi tummarna för att det blir kanon väder för då kanske man tom skulle kunna gå ut till tarv en sväng och sitta i solen medans hundarna springer omkring och leker :)

Ska värma upp risotton min mamma hjälpte mig och laga nyss och det ska bli kanon gott!

Puss och kram

vart tusiken

vart tusiken har jag lagt kamerakabeln? Den är spårlöst försvunnen. Måste nästan göra en djupdykning i skåpen för att se vart jag kan ha gömt den. Så irriterande att man aldrig lär sig, lägg den på samma ställe så hittar du den ALLTID!!

Har just varit ute på en prommis med atte patte, släppt han lös och tränat inkallning. Med godis kommer han som ett skott. Annars kan det vara beroende på vad som händer runt omkring så nu ska jag få honom att förstå att jag vill att han alltid ska komma varesig godis eller inte.
Micke är fortfarande sjuk och visar inga direkta bättrings tecken. Men förhoppnings vis vaknar han en morgon och känner sig frisk och kry full med energi.

Jag är så sjukt sugen på att göra massa saker med mitt liv nu, vet bara inte vilken ände jag ska börja i riktigt. Så det får förbi drömmar ett tag till sen får jag bena ut hur jag ska fixa detta till det bästa :)

okej okej

Nu har jag hunnit smälta det hela och det börjar kännas lite bättre. Hela världen gick inte under men jag trode nästan det för ett tag! Huvvaligen! Men men, bara att ta nya tag, allt reder inte sig själv även om det hade varit så himla skönt om det åtmindstånde kunde göra det ibland.

Tur att man inte är så långsynt så saker och ting med tiden kan rinna av en. Och sen har jag ju en helt otroligt underbar och stadig brandvägg till Man som hjälper mig stå kvar på båda benen även när någon drar undan mattan under mina fötter.

Vänner och nära och kära är allt när allt annat blåser bort.

Puss och kram på er

fuck fuck fuck

och åter fuck!!

Att man ska jobba i motvind? Vad är meningen med detta egentligen

Så var helgen över

Nu börjar en ny vecka med nya fantastiska tag. Imorgon ska jag lägga in bilder från vårat kök också hade jag tänkt, om jag nu inte hittar kabeln ikäll. Har nämligen (för ovanlighetens skull) laggt den på något extra fiffigt ställe så jag inte ska hitta igen den. Ja ni märker ju när det börjar ramla in bilder här helt enkelt.

Känner att det är sängdags nu, har varit hos Pia och Anthon ikväll och druckit lite kaffe och myst. Kollade även in deras nya fina kök och det blev ju super bra! Har även fått mig en ny bästis, deras lilla hund Eddie. Jag lärde honom "high five" och gav honom massa godis :P Inte så konstigt att han börjar storm gilla mig när jag kommer med massa godis som mutor :P

Ska gå ut sista snabbisen med Atte nu sen blir det att krypa ner i sängen brevid min lilla sjukling!!

Bye bye


Shit vilken dag

Har varit en helt okej dag, allt har flytit på men jag har haft mycket som snurrat runt i huvet. Både lite stress över att vi har 1000 miljoner grejer utspritt i huset pga köksrenoveringen. (Måste verkligen städa bort all skit i morgon.)
Sen är jag har jag varit nervös inför ett visst möte jag var på idag. Och nu väntar jag ivrigt och supernervöst på ett samtal som skall komma senast måndag där mycket står på spel.

For till mamma och pappa på middag idag, sen blev det att se lets dance där jag somnade som ett litet barn imammas knä medans hon pysslade på med mitt hår. Konstigt nog somnar jag alltid när jag är där och hälsar på, tror dom lägger något i kaffet så dom ska få ha en mys stund som när man var liten. Aja, mysigt är det iallafall och man får känna sig lite yngre till skillnad från vardagen då man ofta ställs inför utmaningar och massa vuxen beslut.

Nu ligger jag i sängen och myser med Majsan medans micke ligger och snarkar brevid, han ska nämligen upp kl 8 imorgon bitti för att åka till stan och göra andra sittningen på sin snygga tatuering. Och jag ska som skrivet ovan, försöka röja upp lite här hemma så man vågar öppna om någon skulle råka ringa på dörren. Sen har jag även lovat att kolla lite på syrrans blogg och se om jag kan lyckas designa om den lite.

Kanske skulle slå igen mina blå nu så jag vaknar pigg, utvilad och känner mig helt fantastiskt peppad på dagen! :)

Puss och kram

Nu jädrans!

Nu jädrans har vi börjat det nya året med att ta tag i saker. I skrivande stund har jag två duktiga pojkar som kaklar mitt kök :D Helt fantastiskt så himla bra det här kommer bli! Sen händer det en del andra grejer också som gör att man blir lite extra glad. Men det är tyvärr inget jag kan dela med mig av här och nu. Det får vänta ett tag känner jag, kan ju hända att det bara blir pankaka av det hela också.


Uppdaterar väl imorgon med nån bild på vårat fin fina kök :)


Vissa ger och andra bara tar och stampar lite extra på dom som redan ligger.

Bye bye

Palm

Palm

"Efternamnet Palm betyder precis
vad det säger; nämligen en palm.
Namnet omisskännlig biblisk
klang och framförallt i småland
hittar vi många palm.
Mest kända bärare av namnet torde vara
spionären August Palm,
författaren Göran Palm och
fäkterskan Kerstin Palm.

Bärare av namnet Palm är vackra,
orädda och mycket intelligenta
människor. De hamnar ofta i
arbetsledande ställning och
framång följer dem  hela livet.
Men lite mindre självsäkerhet
skulle inte skada."


Hmm...

Okej, den här förkylningen går INTE åt rätt håll, har ringt vårdcentralen nu och dom ska ringa upp mig vid 13 tiden. Måste få hostmedicin innan jag hostar av mitt stackars revben helt :/ Det nedersta revbenet på vänster sida gör ont när jag hostar, inte bra inte bra. Eftersom att mamma kom förbi med nezeril igår så kan jag numera andas, det är ju alltid fint, dock snyter jag mig och nyser hela tiden. Men så länge jag får luft så är väl resten något man kan leva med.

Ska nog sova en stund nu igen, det är jobbigt att vara uppe känner jag.

Bye bye

sjukdommarnas tid...

Ja jag har dragit på mig en förkylning nu, nyser, snorar och hostar som tusiken. Athos hatar mig för att jag inte busar med honom som vanligt. Han är riktigt uttråkad och jag bara ligger här i soffan och degar. Men men, imorgon är micke ledig så då får han då långa prommisar och en bus kompis igen.

Ska fortsätta se två och en halv men nu och invänta dagens program av Paradise Hotell. Är helt fast i det nu!
 Och sen vill jag svära lite eftersom min msn inte vill fungera, skit skit skit.
Puss och kram

Jadu, det är nog sant...

Man blir.....



Som man umgås...




Nyårsafton 2009-2010

Sådär, nu har vi börjat det nya året med glädje. Vaknade vid 10 pysslade på lite här hemma och sen gick jag ut med athos. Och det var ingen lätt match ska jag tala om för er. Ingen väg var plogad så jag och athos fick plumsa fram hela prommisen. haha galet jobbigt och en vanlig prommis på en halvtimme så hinner man ju gå ganska långt, men inte idag, det tar så mycke längre tid när man ska plumsa, men Athos älskar ju det så han var överlycklig. När vi kom tillbaka var det bara att rycka tag i skottningen eftersom det fallit så himla mycke snö under natten.

Hur som hest var nyårsafton över all förväntan, det blev middag hos Rune och Anita där bjöds det först på skumpa till fördrink, Västerbottens paj med gräddfil, rödlök och löjrom. Samt några snittar som var fantastiskt goda.
Till varmrätt åt vi oxfile och stekta kantareller på savoykols bädd med potatisgratäng, sallad och bea. Sen till efterrätten blev det toblerone parfait med hallon. Muuumms säger jag bara!!

Efter middan åkte vi runt och önskade gott nytt år till Peter och Emmy och partyt där mamma och pappa var. Sen kom det efterlängtade 12 slaget som vi firade hos mickes föräldrar. 7 minuter över 12 ringer mickes jour telefon och plikten kallar. hehe Micke hann just ställa ner "skumpa" glaset och då ringer telefonen. Men han fick iallafall vara med under hela middagen och smälla alla raketerna så det kunde inte bli bättre :)

Själv drog jag över till peter och emmy igen och snackade lite skit tills micke slutade och kom och hämtade mig. Dom hade dessutom fått så mycke mat över så dom ska komma hit ikväll och bjuda på mat. Känns som att jag inte klagar :P Micke jobbar ändå em så jag blir glad över sällskap!

Här är lite bilder från vårat nyår!!

Den goda maten, tyvärr fick jag ingen bild på efterrätten





Vi svänge förbi Peter och Emmy :)





När vi kom tillbaka till Rune och Anita var dom i full fart med att spela Google Eyes,
ett spel som absolut kommer stå på min nästa önskelista!







Sen kom de fina nya året som självklart invigdes med en hel del raketer, de flesta bilderna såg tyvärr ut så här..



Men jag fick till några fina bilder också :)









Här hade Mickes jour telefon just ringt men jag insisterade på att jag iaf ville ha 2 bilder på oss tillsammans.



Alltså jag och dessa jädra snöflingor, dom det här är andra bilden där jag täcks av en snöflinga, ska lägga ut den bilden senare så ni ser, haha! Ganska kul!



Än en gång, Gott nytt år mina vänner :)


RSS 2.0