Midsommar har passerat

Midsommarfirandet är nu över för i år.
Självaste afton firades hos oss med ett par goda vänner. Solen sken, maten blev bra, sällskapet var glada och vi hade en riktigt trevlig midsommar :)
Dagen efter stökade vi undan allt utom självaste party tältet vi hade ställt upp för att slippa frysa ihjäl och ha tak över huvudet OM det skulle bli regn. Sen blev det helt otippat en sväng till Norrbyskär för oss. Sjukt härligt att vara ute på havet men väl på skit ön så var det svinkallt, alla var AS packade och jag träffade inte så många jag kände så min första upplevelse om det omtalade Norrbyskär var inte bra. Och jag ska inte ens börja tala om sniglarna som stod i baren?! Det var faktiskt som ett skämt... tror aldrig dom hört talas om Tempo eller Effektivitet. Kanske beror det på att jag var nykter eller så var det bara överlag skitdåligt där. Men väl tillbaka i båten kändes det bra igen och efter en väldigt skrattfylld hemresa var jag mer än redo att krypa ner i min supermysiga säng.

Idag har vi lämnat tillbaka tältet, varit på 25 års kalas hos Pia och nu i kväll har jag suttit klistrad framför KENDRA :)

Nu välkomnar vi en ny arbetsvecka, det är som inte lönt att bli nojjig , dagarna går så himla fort nu att det snart är fredag och ledighet igen ;P Förövrigt trivs jag fin fint på jobbet, trevliga kollegor och ett stimulerande jobb :)

God Natt!

Onsdag och snart helg

Midsommar närmar sig nu, och vi har inte ens varit och handlat inför kalaset vi ska ha här hemma. Men det får bli imorgon istället för idag jobbar jag stängning och dessutom lyser solen så varmt och fint ute så  jag tänker då inte gå på maxi själv idag. Jag och micke får slåss med alla andra som handlar i sista minuten i morgon stället :P

Blev väckt idag av att Terhi ringde och ville att jag skulle kliva upp och umgås, och klockan var ju ändå 20 i 10 så det var lika bra att kliva upp ur sängen och det blev ju inte direkt besviken av att det var fantastiskt väder ute :)
Så  nu sitter jag och väntar på att Terhi och Nellie ska komma hit så vi kan gå ut på en lång prommis och sen avrunda med lite kaffe på det :)

Ska busa lite med Athos nu som börjar känna sig lite rastlös, puss å hej

Lördag och regn

Igår hade jag stängning på jobbet igen och det gick bra som vanligt :) Väldigt få kunder så jag han göra bort en heel del städning, nu när man är städansvarig gäller det ju att hålla det snyggt och fint :)
Efter jobbet åkte jag ut till Renita och Erik för att kolla in deras nya fina hus där dom skulle spendera första natten! Riktigt mysigt och hemtrevligt hus måste jag säga, tror dom kommer trivas kanon bra. Sen blev det hem och se film i sängen. Älskar att vi nu har voddler :D

Jag ligger fortfarande kvar i sängen idag, huvudvärk och massa snor, fortfarande....... Men jag ska bege mig upp och gå ut med hunden snart. Stackarn känner sig nog ganska uttråkad när jag bara ligger här och gör ingen nytta.
Idag klockann 3 så står Adrians dop på schemat, efter det hem och svida om till party dressen och ner på obbola pubben. Dock som det känns nu och när jag ligger och tittar ut genom fönstret och ser regnet falla ner kan jag lika gärna slänga mig under filten i soffan i eftermiddag efter dopet. Känner ingen party pepp alls. Så vi får se om jag kanske kör volvo ikväll... tiden får visa.

Nä nu är det dags att  dra på sig regnstället och gå ut med lille vovven och ta vara på dagen!

Torsdag

Kan börja med att säga att restaurangen stod kvar i morse, ingen brand och ingen glömd olåst dörr. Jag är stolt över mig själv :P
Shit idag har det varit full rulle på restaurangen. Vi har verkligen fått stå på tårna hela lunchen, men desto skönare när man får komma hem och känna lugnet, ta en dusch och samla nya krafter.
Idag ringde Micke till mig på jobbet och sa att han hade en överraskning till mig när jag kom hem. Han sa också att han nog inte skulle ha tid med något husstäd ikväll (som vi annars gör på torsdagar) Och gissa om jag blev nyfiken.
Första tanken var att visst har inte token börjat skrapa på fasaden själv och bara så här utan förvarning...
När jag kom in på kvarteret så såg jag att söder väggen fortfarande var intakt, bron stod kvar på sin plats men det stod en tom släp vagn på uppfarten. Micke har alltså ryckt upp den där mooooonster stora busken vi hade mitt på gräsmattan!! ÅHHH vad jag blev glad, ÄNTLIGEN blir jag av med det satans berget mitt på gräsmattan. Jag hjälpte till att köra iväg allt ris och krattade ihop alla småbitar.
Nu när jag tittar ut så kan jag inte annat än le, vi kommer få en stor och fin gräsmatta när vi fått bort lite av alla buskar. Sen att slippa köra konbana med gräsklipparen känns också som ett lyft i vardagen!
Så dagens ros går idag till Micke som slitit ute på gården hela dagen!!
Har skämt bort Micke ikväll med Tacos och sen smög jag ner lite jordgubbar i korgen också så snart blir det glass och färska jordgubbar :) Gäller att visa uppskattning när han drar igång med den här storleken av projekt!

Tack för kommentarerna om soffan :) Tror det kommer bli kanon när vi får upp lite tavlor och övrig inredning också.
Maria: Jag visste inte ens att du läste bloggen förän Micke sa det för ett litet tag sedan. Kul att du följer oss här hemma :)

Imorgon måste jag göra massa ärenden på stan innan jag ska jobba kväll på jobbet, hur ska jag hinna allt?!
Ha en bra helg på er allihopa!


Snart är det helg igen

Tiden fortsätter skynda fram i en hiskelig fart. Men vi tycker faktiskt det är ganska skönt.
Hade stängning idag på jobbet och det var lite nervigt, har aldrig varit sist på det där jobbet och det är massa saker som man måste komma ihåg. Nu är jag hemma iallfall och hoppas vi inte blivit rånade eller att stället brunnit ner när jag kommer till jobbet imorgon :P
Ska inte skriva så långt idag då jag har en ruskig huvudvärk. Vetepåsen är på värmning och sängen står next in line.

Tänkte visa för er som inte varit hos oss den sista tiden hur det blev med nya soffan. Och det röda ni ser där bak är dom förra sofforna som nu ska bort.




Vad tycks?


Jag är så upprörd..

Igår när jag skulle lägga mig så klickade jag in på tv3.se för att hitta något att se och snubblade över en serie som heter Generation fett. Det är nog den mest avtändande och bisarra värld. Jag blev rent äcklad över inslaget men så klart även fasinerad över hur folk i andra länder faktiskt lever. Detta avsnitt utspelade sig i Missisippi och ett av inslagen handlade om en 3 åring som var beroende av cola, socker och fett. Han vägde nu 30 kilo.... En 11 åring som var så fet att hans ben hade blivit missbildade..
Det är väl helt otroligt att man som förälder ser vad som händer men inte vill (kan) hjälpa sina egna barn till ett hälsosamt liv. Enda grönsakerna man kunde få tag på var såklart (som allt annat) friterade.. Att köpa skräpmat är betydligt billigare än att köpa "riktig" mat. Så dom fattiga familjerna hade inget val än att köpa och proppa i sig själva och sin barn massa fett. Sen har någon smart jävel kommit med förslaget att man ska förbjuda feta människor att köpa skräpmaten?!?! hur tänkte dom då, är det inte att börja i lite fel ende? det måste väl vara bättre att satsa på att köpa in mer färska grönsaker och annan bra kost och försöka få ner priset på de så mycke de bara går. Istället för att förbjuda feta att handla vad dom vill. Hur ska det då gå för dom fattiga som bara har råd att köpa denna skräpmat.. vad ska dom då leva på?

Vill du se vad jag pratar om så kolla den här länken Generation fett 

Idag har jag inte gjort många knop. Tog en riktig sovmorgon, åkte på möte med jobbet, ut med Athos och sen tillbaka till sängen.

Icke

Trodde här i slutet av helgen att jag segrat över förkylningen, men så vaknade jag i morse och kände febern komma krypande. Skit skit skit, 2-1 till basillerna. Men nu ska jag då iallafall vara hemma från jobbet imorgon, ska bara in på ett möte sen hem till soffan igen. Nu ska sjuka bort och sol och värme komma in :)
Hade turen idag att lillebror kunde komma över till mig och följa med mig på middags prommisen med Athos. Känner att jag inte har krafter att ge honom den aktivering han behöver idag pga sjukan så då kom Daniel över och vi drog ner till Nyvik där både vovve och bror fick leka av sig medans jag själv fick stå och jaga dessa jääävla mygg som älskar mig mer än vanligt iår.

Men nu är Athos både babad ute och med schampoo inne så nu är han både ren och luktar gott och jag kan ligga med gott samvete i soffan och kurera tills Micke kommer hem från jobbet. Kommer nog sova som en klubbad säl i natt. Ser fram emot det :P

I övrigt har idag inte varit någon dag att minnas så jag lägger hoppet på morgondagen istället :P


Bye bye


Dom bara älskar

Dom bara ääääälskar mig och verkar inte kunna få nog av mig.
Om det fortsätter så här kommer jag få en jobbig sommar.. har myggbett på fötterna och benen och det kliar så jääädra mycke.!!! Athos tycker dom också om, han har också en massa myggbett. fy sjutton stackars oss!
Nä nu måste jag fortsätta klia på mina fötter som fått två nya byggbett inatt. Tack!

Lördag och regn

Som ni kanske vet så älskar jag ju regn, men inget vilket regn som helst utan det ska vara spö regn. Sådär så när jag ligger i sovrummet med fönstret öppet hör jag hur regnet smattrar mot plasttaket på altanen. Den typen av regn är så avslappnande. Iofs så är jag kanske lite knäpp för jag tycker också om att ligga i tvättstugan och lyssna på tvättmaskinen, helst ska det vara kolsvart där inne. Riktigt härligt!!

Jag hann iallafall ut med Athos på lunch prommisen innan det började dugga sen bar det av mot maxi med sötaste Terhi. Ibland är det riktigt skrämmande att prata med henne. Många tankar vi har är så himla lika... Idag när vi var och kollade kläder så köpte vi en likadan tröja. Gick runt på lindex och när vi möttes upp hade vi plockat åt oss samma bh i samma färger.. Det är nästan skrattretande :P
Det är riktigt skönt att jag har hittat En vän här i världen som förstår sig på mig och mina tankar. En person som får mig att känna mig samhörig och trygg. Och som jag kan dela allt med, även saker jag annars brukar hålla inom mig. Du är värdefull för mig!

Nu efter revan på maxi sitter jag med djuren framför tvn igen och njuter av att vara ledig. Tvättar lite kläder och njuter av att jag gjorde städningen i torsdags... för nu är det så rent och fint hemma. Synd bara att Micke jobbar hela tiden nu, eller ja, synd och synd han har ju faktiskt jour och då är det väl lika bra att han blir utringd och får tjäna massa pengar :P Jag får ju ändå njuta av det i slutänden.

Nä nu ska jag se om det är någon bra film på någon av våra filmkanaler.
Puss

tre knäpp för rebecca

Försov mig i morse, nog är man väl fantastiskt bra.... Fan va pinsamt, men tur Nick är duktig och höll ställningarna tills jag dök upp klockan 7. Vi blev iallafall klara i tid så det blev inga problem. Åkte hem lite tidigare eftersom jag sovit som en kratta och inte alls känner mig bra i kroppen. Nu har det börjat klia i gommen också, och halsen värker.. typiskt. Aja bara en dag kvar på arbetsveckan sen blir det koma i helgen om jag fortfarande är sjuk.

Solen skiner och helst av allt skulle jag vilja ta mig en jogging tur nu och sen lägga mig i solen och lyssna på en bra ljudbok men jag håller mig inne så jag snabbt blir frisk, kry och pigg. Eller åtminstånde inte blir sämre.

Myspys med Athos och Maja står på schemat. Puss å hej!

Jag vill inte, jag kan inte, jag har inte tid...

Kände i morse hur jag började få ont i näsan och sen började det kittla lite längst bak i gommen... sen kom slemmet i halsen och nu ligger jag är och har ont i huvet och helt död i kroppen.. FAAAAN...
Ska kurer så mycke jag kan nu ikväll så att jag iaf kan hålla ut dom här två pytte dagarna som är kvar av arbetsveckan. Har iaf varit iväg och köpt massa halstabletter nu och ska göra en stor balja med te och honung. Sen ska jag bädda ner mig för kvällen i soffan. Såå typiskt mig att dra på mig sjukdommar, det är ju helt otroligt. Men jag ska ändå vara glad har varit otroligt frisk den här våren jämnfört med vad jag brukar vara. Tror att det kan bero på att jag drog på mig en ordentlig förkylning efter nyår. Så efter det har jag varit mycke piggare.
Har tagit en shot med hostmedicin nu också så slemmet börjar försvinna lite men hostmedicinen är lite för stark så jag blir "stressad" i kroppen av den.

Hur som helst, om jag slutar tänka på mina åkommor kanske dom försvinner så jag kan ju istället berätta att jag fick finbesök på restaurangen idag av Terhi och Nellie :) Så jag fick äran att gosa lite bebis på lunchen och det var inte dumt ska jag säga er.

Har lite otur idag, just idag när jag känner mig krasslig så är det stopp på fabban och Micke trodde inte han skulle komma hem före  jag gått till sängs för kvällen. Typiskt, och sen imorgon går han på och jobbar em så jag måste se till att gosa extra mycke med han i helgen :D Tur jag har massa djur hemma som kan ligga och gosa med mig när Micke är borta.

Nä nu har jag svamlat färdigt för idag, nu vet ni iallafall vad jag har gjort under dagen. Åh kom på att jag har mormors hemmagjorda svartvinbärssaft hemma. Tror bestämt att jag måste gå och göra mig ett glas av det också, det är säkert som medicn :P

snipp snapp snut

...så var denna helgen slut!

Har haft en härlig helg. Igår var jag först förbi hos Pia och Anthon och gosade med lille Adrian och Hedmans Emelie och Julia. Sen spenderades kvällen hos Hedman med massa surr och godis!

Imorse startade jag dagen med att ta mig en jogging tur med Athos. Första då Athos fått följa med och det gick super fint. Han var riktigt duktig och resten av dagen var han lugn och snäll. Nu på kvällen har han haft lite bus tid men i övrigt har han varit lugnare än vanligt.. tänk om man kunde starta dagen med en löptur varje morgon!!

På eftermiddan gick jag och Terhi på en lite prommis med lille Nellie i vagnen och dök in hos Carro och Henrik på kaffe och fika i solen. Mycket nice.
Tog en snabbis förbi konsum för att försöka hitta något ätbart och kom hem med goood middag. Blev grillad lax med potatis och sås.. Muummmms :)

Vi har hunnit med att spela lite bingolotto ikväll också, men inte blev det någon vinst :/ får hoppas vi vinner nästa helg då det är säsongsavslutning med massa fina priser :P

Nä nu ska jag gosa lite innan det blir att krypa ner i sängen och ladda inför morgondagens jobb!

Hoppas alla haft en bra helg.


Helgen är här igen

Härligt med helg, och till råga på allt SOL :) Det gillar vi starkt.
Hade dessutom sån himla tur att jag fick ta med mig mat hem från jobbet så vi dök rakt ner i soffan och åt fläskfile med potatisgratäng. Inte dumt, och speciellt när man slipper laga maten själv.
Nu är man ny duschad och öppen för vad helgen har att ge.
Ska gosa lite med bikes nu, pöss pöss

nytt och fint

Det blev soffan igår, och ÅH så lycklig jag är. Blir glad varje gång jag går in i vardagsrummet och ser den grå fina soffan som står där. Nu känns det mer som ett fint och fungerande vardagsrum. Nu är det bara allt annat övrigt i inredning som ska komma på plats :S Jaja ett steg i rätt riktning iallafall!

Sen ÄNTLIGEN var jag och gjorde om mina naglar idag och nu känner jag mig riktigt fin igen. Nu står jag mer än gärna i kassan på jobbet så folk kan se mina snygga naglar!!

Har öppning imorgon på jobbet så klockan ringer 05.00. Bäst att släcka ner datorn nu så det blir någon sömn.


Sista Krp dagen

Nu har jag jobbat mina sista timmar på Krp Städservice och kan koncentrera mig fullt ut på Annas fest och mat med det otroligt fina namnet Kristallen. Det är ett roligt gäng och det ska bli kul att komma in i allt.

I övrigt idag ska vi åka och kolla på en soffa, håller verkligen tummarna för att den ska passa in som vi tänkt oss. Så kan vi kasta ut dom sofforna vi har nu. DOCK måste jag säga att ikeas soffa klippan (som vi har nu) har fungerat otroligt mycke bättre än jag trodde dom skulle. Vi köpte dom som utfyllnad till loungen men eftersom vi nu har vardagsrummet där vill vi ha en skön mys soffa istället för dom här lite stelare varianterna. Sen såklart mest av allt för att vi kan ligga och mysa i samma soffa istället för i varsin med ett bord emellan oss. Så jag hoppas vi har lyckan att återvända hem igen med en ny fin soffa :)

Igår blev en kreativ dag, efter jobbet var vi iväg och köpte massa säckar jord och sådde nytt gräs där det förra året var en rabatt på framsidan. Sen planterade jag om lite inneblommor samt ute blommor. Passade även på att skölja av uteplatsen lite eftersom den var gul av all pollen som just härjar fritt.

Nu ska jag hur som helst tvätta lite och vika lite tvätt tills micke kommer hem och vi kan dra oss in till stan!

Så vi säger hej å hå för idag.


hej å hå!

Nu har jag inte skrivit på väldigt länge, har faktiskt mot all förmodan fått skit för det :P Så jag skrivet ett inlägg nu och sen får vi se om det  kommer upp fler eller hur det blir.

Sen sist jag skrev har det faktiskt börjat hända lite grejer i mitt liv. Jag har fått ett nytt jobb!!! weehooo :) Har i skrivande stund jobbat två dagar och tycker det är kanon kul, känner att jag börjar komma tillbaka i min gamla roll som servitris rätt snabbt. Känner mig bekvämare och bekvämare för varje dag och har mycke intressanta saker kvar att lära mig :)
Snön är borta och solen förgyller vår vardag rätt så ofta nu för tiden. Tummen upp för det.
Jag har fått den fina titeln som Gudmor åt världens sötaste Nellie
Och sen har vi fått väldigt roliga besked från vänner som äntligen plusat och väntar tillökning i familjen :)

Med andra ord känns livet ganska lätt nu, och vi ska absolut inte glömma bort att vi tagit ett stort steg in mot sommaren eftersom det är 1 juni idag. Kan inte förstå vart det här sista året försvunnit!!

Jag har sett att ni är några tappra själar som fortfarande kollar in här för att se om jag uppdaterat. Det blev kanske inte ett sånt långt inlägg men det är iallafall något :)

kram kram

RSS 2.0