30 December 2008

Näst sista dagen på detta året är nu här.  Jag håller på att städa ut den gamla skiten ur lägenheten för att börja det nya året rent och fint. Precis som jag har förhoppning om att nästa år kommer vara!

Jag tror att det kommer bli ett kanon år nästa år, jag har det ju rätt bra ändå.
Har min favorit Micke, våra två katter och en fin lägenhet. Båda har jobb och Micke har tom fast jobb.
Jag har underbara vänner och familj och en väldigt behaglig vardag som jag inte skulle byta för nått. ( eller ja, högre lön skulle ju inte sitta fel)
Det har varit ett händelserikt år, och betydligt mer positivt än negativt så det har varit jätte bra!
Jag känner att jag vuxit som person i år, jag har klivit över saker som jag idag är väldigt stolt över. Hjöt ribban för min livsstil och blivit en trygg och positiv människa!

Det nya året kommer att infiras hemma hos Peter och Emmy. Vi fick i uppgift om att fixa en förrätt och lite godis att njuta av under kvällen. Allt är inhandlat och jag är helt övertygad om att vi kommer ha en mysig kväll imorgon.

Kort och gott, jag är hel nöjd med allt jag har idag :)

26 December

Så himla skönt med all denna ledighet, njuter verkligen just nu. Synd bara att lönen kommer vara slut innan man ens har fått den. Får se till att leva lite sparsamt nu så jag kanske kan lägga undan några slantar.

Idag har jag plockat lite här hemma, sett en massa film och tvättat undan sista tvätten. Så skönt :)
Imorgon blir det att slåss på stan med Terhi. Lär ju inte vara ensam på stan så vi får se hur lång visit det blir...

Sen måste ju nyår börja planeras också, vet inte vad vi ska göra än men det kommer bara blixtra till så är den stora dagen här.  Men som vanligt så ordnar det sig säkert i sista sekunden.

Kvällen har spenderats med Vicky och Fjunis. Vi såg en film som heter Smother, kanske ingen riktig höjdare men ändå helt okej. Ingen av oss somnade iallafall. Trevligt när man får lite oväntat besök så här på en fredagskväll.

Nu smäller det i dörren där nere och jag tror bestämt att det är min favorit som har återvänt hem.
Puss å hej



25 December

Den här julen har varit helt underbar :)

23 December

Dan före dopparedan är nu här och allt är klart inför julen.
Jag och Micke gjorde en vända runt stan idag och fixade det sista. Riktigt mysigt faktiskt.
Och sen när vi kom hem så städade vi upp hemmet, gjorde efterrätten till julafton och slog in dom sista klapparna.
Fantastiskt.

Trodde mammas julklapp inte skulle hinna komma innan jul men ibland ska man ha tur. Den upp med posten idag så nu får alla sina julklappar på plats och det kommer bli great!

Nu väntar vi på att Therese, Andree, Leon och Noah ska komma hit för lite julmys, min plan var att kanske spela lite bingolotto och bli miljonärer men så slog det mig att vi har ju för tusan inga tvkanaler hemma än. Så vi får hitta på något annat skojsigt. Kanske blir någon mysig film eller vem vet, kanske rent av tvspel :P

God jul allihopa :)

22 December

22 December och dom två kommande dagarna kommer bli super bra!
Imorgon kommer min älskade Therese och hennes underbara familj på en kväll med mys. Har även köpt en liten överraskning till Leon :D Hoppas han blir glad.
På dagen ska jag och min älskade upp till stan och handla dom sista julklapparna. Sen är vi fit for fight till den stora dagen :)

Idag fick jag avbryta och åka hem tidigt från jobbet. Jag ramlade i trappen här hemma på lördags förmiddagen och har väldigt ont i revben, rumpa och huvet. Lördag kväll började jag må riktigt illa och åkte hem från våran filmkväll med Peter och Emmy. På söndagen så mådde jag bra igen, eller jag hade ondare i revbenen men huvet kändes mycke bättre.
Och idag så fick jag en otrolig huvudvärk, började må illa och kräktes så det var bara att åka till akuten för att träffa farbro doktorn. Han sa att jag hade fått en hjärnskakning och att jag bör ta det lugnt dom kommande dagarna. Samt hålla mig från att köra bil. Jag fick även utskrivet lite smärtstillande för mina onda revben, och han upplyste mig även om att det brukar göra som ondast efter 4-5 dagar. Hipp hurra vad jag längtar :S Men som tur var så fick jag ju nu lite mot smärtan så jag borde klara mig igenom julhelgen utan några större problem :)

Har lovat micke att jag ska vara hans lilla husa idag för då följer han med mig till stan imorgon för sista shoppingen :P Jag tycker själv att jag lyckas galant, har låtit honom välja film, plockat bort från hans middag, tänt ljus, tagit fram dricka och snacks. Så imorgon blir det en liten familjetripp till stan!

Sov gott och ha en superbra jul för det tänker vi ha!

Julhelgen kommer bli kanon i år, jag känner det bara på mig :)

Puss och kram


21 December

Tog på katterna deras fina kattmössor idag. Känner att jag måste visa hur jätte lyckliga dom var dom 5 sekunderna jag fick dom att behålla mössorna :)



Från oss alla, till er alla. En riktigt god jul!!








 


21 December

3 dagar kvar till julafton och med all den inside information jag har så vet jag faktiskt att micke är på stan just nu och köper min julklapp :D thihi Jag är sååå nyfiken men jag får hålla mig i 3 dagar innan alla paket ska öppnas.

Isabell Palm, är hon inte het? :P







Du är så himla fin!!

City Nöjesmagasinet, bilderna tagna av Jasmin Kiviniemi


20 December

Igår var jag på kalas då Jonas fyllde 24.  Blev rätt sent så innan jag skjussat hem några från kalasfesten så var klockan så sent som halv två.
Så nu när jag ligger här med mina katter i sängen och har morgon mys så känner jag mig lite trött i kroppen.


Nu är det bara 4 dagar kvar till julafton och jag har en hel del att ordna med idag. Tänkte fortsätta tvätta så vi får undan mickes alla tröjor och all annan tvätt. Blir som bara att vi tvättar på helgen nu när vi delar maskin med Annas Salong här nedanför oss. Dom tvättar på veckorna och eftersom dom är lediga på helger så passar vi på att tvätta då.  V får ju tvätta även på veckorn men då blir allt så knasigt tycker jag. Om jag startar en maskin på kvällen och hänger den, och sen är kläderna inte helt torra på morgonen dagen efter så då måste dom hänga kvar där och ta plats heela dagen, Så inte hon har någon möjlighet att tvätta själv. Så enklast har vi gjort för oss själva att vi tvättar på helgen för då gör det inget hur länge tvätten hänger kvar eller hur många maskiner vi startar.

Att göra listan idag ser ut såhär:
  • Fortsätta med garderob rensningen jag påbörjade igår efter jobbet. Har massor med kläder jag inte kan ha just nu som  ska upp på vinden för att få vila till sig. Har även slängt en hel de kläder som jag aldrig använder.
  • Göra julskinkan
  • Tömma och rengöra kattlådan ordentligt.
  • Damsuga, skura och ta toaletten.
  • Starta ett par tvättar.
  • checka av så att alla mina julklappar är färdiga. Och komma på vad som ska inhandlas till dom stackars rackarna som är kvar. Bror, pappa f&f och m&m. Shit, vad ska jag köpa.
Nu är klockan 10 över 10 snart så jag borde försöka stiga upp ur sängen nu och möta dagen och alla sysslor den medför :)

Have a great day!


Leos

Måste bara säga att ALLA har kul på leos lekland. Även vuxna barn!!
Det blir vad man gör det till!









18 December

Nu har jag inte skrivit sen vi kom hem från stugan så jag kände att jag måste slänga in ett inlägg. Kan inte direkt skylla på att jag varit för upptagen för att skriva men jag är ju rätt känd för att vara lite slö av mig så jag använder det som anledning:P

Imorgon är det fredag och den här veckan har gått fortare än alla andra veckor denna höst känns det som, kanske beror  det på att jag känner mig lite som ett barn när julen närmar sig. Mysstämningen är på topp, tända ljus och mycke kärlek.
Fick ett superfint julkort av syster och johan idag, och syster har gjort det helt själv. Hon är en riktig pärla när det gäller att klippa och klistra. Ska lägga upp en bild på kortet sen, ser precis ut som ett dyrt köpeskort som du hittar på finare affärer :)

Vi har fastnat i en ny serie också, den heter Califoniacation. Riktigt händelserik och rolig. Kan rekomendera den till alla faktiskt. Kille som tjej, gammal som ung :P På bara några dagar så har vi sett lite mer än en säsong.

Och sen har jag faktiskt infört en ny sak i mitt liv också ( kalla mig lite sen jag är van) . Har börjat ladda hem ljudböcker och laggt in på ipoden. Skiiit bra, på bara två dagar har jag hört klart boken "Emma, Mias dotter". Det kanske är delvis det som gör att den här veckan flygit iväg, jag har drömt mig bort i böckernas värld :D Nu ska jag antingen börja lyssna på Lasermannen eller en ljudbok som heter El Choco som handlar om en svensk man som sitter i fängelse utomlands för försök till hem smuggel av droger. Har inte riktigt bestämmt mig vilken jag ska lyssna på först, är också sugen på att höra Snabba Cash, dom som läst boken säger ju att den är kanon!

Imorgon blir det födelsedags kalas och sen kanske lite Terhi time.
Ska även göra årets julskinka i helgen är det tänkt, mumms!!!

Något som även måste nämnas är att vi igår ikväll var bjudna till Carro på lite glögg kväll för lite mys och tjej surr. Vilket vi är otroligt bra på, haha. Det blir lätt att tankarna svävar iväg och allt slutar med att vi skrattar hejdlöst :)
Tack för igår det var väldigt mysigt :)


Tack för att du är min solstråle och att jag får äran att både somna och vakna brevid din sida varje dag!

Sov gott!

Några bilder från Fredag den 12








13 December

Lucia, och har faktiskt inte ätit någon lussebulle idag.. Iofs har jag ätit massor med andra godsaker. Godis, nötter, mandariner och julmust. Och nu har damerna i sällskapet börjat med julmiddag. Så det längtar jag jätte mycke efter.

Jag lovar att lägga upp en bild på frillan sen så ni får se den :P Måste bara få komma mig hem så jag kan ladda in från kameran, för det kommer även komma bilder från helgen vi nu haft/har här.

Vi fick även ett problem igår när vi hörde att det snöat jätte mycke hemma i Umeå då vi står för skottningen på våran gård och vi inte riktigt räknat med att det skulle komma någon snö. Fick ringa mamma och be henne åka förbi och kolla hur mycke snö det var och om det var någon stor plogkant men då visade det sig att Anna i salongen under redan hade skottat. Så nu får vi skämmas lite eftersom vi faktiskt tagit på oss skottningen :/ Hoppas vi inte åker på skäll när vi kommer hem.

Saknar mina små kattisar, men det är ju tur att dom har varandra så dom inte känner sig så ensamma.

Har köpt klart NÄSTAN alla julkappar nu också, köpte till Terhi och syrran igår på IXO. Hoppas att dom blir nöjda :D

Imorgon blir det brödbak i bagarstugan och sen hemgång vid 11 - 12 tiden. Så kanske kanske om vi hinner hem lagomt tidigt så får vi söndags middan hos Sam, om det nu blir någon.. måste kolla upp det där!

Om inte alla redan visste det så tycker jag att min favorit Micke är bäst :D
Hoppas alla har en lika bra helg som vi har :)
kram på er

12 december

Igår kväll vid strax efter 10 tiden kom vi fram till Östersund. Rätt trist väder att köra i då det snöade större delar av vägen hit. Men nu är vi här och allt är vitt och fint ute. Tung snö på träden och plogkanter längst vägarna.

Har äntligen fått tag på Helen, blev lite orolig där att hon hade bytt nummer eller bara sket i att svara :P Men så var inte fallet, hon hade varit på jobbet och inte haft möjlighet till att ringa upp. Så vi ska försöka hinna ses en stund idag innan hon skulle börja jobba igen kl 4.

Big news, var hos frisören i onsdags och sa till carina att göra det som hon trode skulle bli snyggt.Kände mig lite modigare än vanligt så jag la över ansvaret helt i hennes händer. Så jag klippte mig kort!!!! Eller ja inte superkort, men till axlarna. Sen fick jag bort den där hemska utväxten jag hade genom några snyggt lagda slingor . Hon tunnade även ut håret...alot...:)
Är fortfarande ovan, och är lite lur på om jag ska klippa det lite kortare, men jag måste avvakta lite, vill inte göra något förhastat :) Håret känns riiiktigt skönt och det verkar må himla  bra att få bli klippt ordentligt en gång.
Var otroligt skummt att duscha i dag då jag tog alldeles för mycke schampoo och sen tog håret bara slut.. Men jag vänjer mig nog snart.

Jaja nä nu ska jag önska lite lunch, sen blir det att hälsa på Mickes mormor och efter det blir det att göra lite stan och där förhoppningsvis ta en fika med Helene.

Ha det bra i det gråa och trista Umeå :P


8 December

Idag är det den 8 december och Isabell fyller 18 år :) Äntligen, som hon har längtat!

Igår pyntade vi julgranen, och den blev så fin, och ett stort plus i kanten att katterna låtit den vara ifred. Pumba lägger sig bara under granen för att vakta alla fina paket som ligger där. Han är en riktigt bra vaktkatt :P

Förövrigt putsade jag fönster hela dagen på jobbet idag, inte speciellt överkul då det är snöblandat regn och blåsigt. Men men, det är ett jobb som för in pengar och som håller mig syselsat om dagarna så jag är inte den som ska klaga nu när halva umeå blir varslade:/

I helgen bär det av till Östersund, eller rättare sagt efter jobbet på torsdag eftermiddag. Ska bli skönt att komma iväg ett tag, och enligt rykten så är det ju riktigt mycke snö så vi ska ta med oss varma kläder för att klara av en skotertur! Ska även se idol finalen på fredag och lördag ska vi hinna med att baka lite bröd i bagarstugan, spela julklapps spelet ( Vilket jag och micke ROCKADE FETT på förra året) och hinna med att bada badtunna och kanske dricka ett glas vin eller två.
Har ju varit praktiskt taget nykter i 3 helger nu. Eller jag ska inte ljuga för er, har druckit 3 glas vin en kväll. Så det blir perfekt.

Ska även försöka hinna träffa en tjej som var min absoluta bästis och min största fiende i vissa stunder mellan 5-9. Helené Jonasson.
Kommer inte ens ihåg när jag träffade henne sist. Måste varit sommaren då jag och micke träffades, och om det stämmer så är det snart 2,5 år sen. Så det skulle verkligen vara kul om jag han träffa henne på en fika eller så :)

Nu ska jag se lite tv, för micke blev utringd på jobb ikväll mitt i syrrans födelsedagsfika. Kanske skulle ringa och höra när han tror att han kommer komma hem också.

Aja, ha en bra kväll:)

7 December

Julen kryper sig närmare och närmare nu, det är ju redan 2 advent.

I detta inlägg vill jag prata om lite seriösare saker... Jag värdesätter det jag har otroligt mycket, både i sakväg och i vänner väg. Dom underbara vännerna som alltid finns där. Men man måste även vara medveten om att allt går väldigt fort och att bara över en natt så kan mycket förändras. Till både det positiva och negativa.
Ibland skrattar man med varandra och ibland får man vara varandras stöttande ben till den som står och svajar eller känner sig svag.

För mig känns det vädigt viktigt att mina närmaste vänner vet att jag är otroligt tacksam för att dom finns i min närhet och i min vardag!
Micke, Syrran, Sam och Terhi. Vi har så otroligt roligt ihop och jag ser fram emot det nya året med nya möjligheter och nya mål. Kommer även få fira jul med alla dom och det känns inte som att det kan bli en bättre jul!

Ni är mina bästa vänner och jag gör allt för er!

4 December

Nu var den här arbetsveckan slut, helt sjukt va fort den gick. Kan ju iofs bero på att jag bara jobbade 4 dagar, och dom inte ens heldagar. Så idag han jag träffa Frida. Vi kom fram till att vi inte träffats på 8 månader, heelt sjukt. På den tiden har hon hunnit vara i Spanien på bartenderkurs, flyttat (igen), levt loppan och sist men inte minst blivit gravid!
Jag insåg även hur mycket jag saknat hennes skratt och närvaro. Otroligt mysig människa, och vi lovade att vi inte skulle låta det gå lika länge tills nästa gång vi skulle ses :P

Den här veckan har jag inte gjort nå många knop, varit rätt trött efter helgens alla kalas och imorgon tänkte jag dra min i kragen och städa upp här hemma, igen!! Mycke kläder som behöver tvättas, Hela lägenheten behöver damtorkas, både lister och på hyllor. Tänkte även riva ut allt i garderoben och vika det snyggt igen så man hittar det man letar efter.  Hoppas även på att hinna med en date med Helene som jag jobbade med på avenyn förut. Har inte träffat henne på ja det börjar väl bli ett år nu tror jag. Även hon väntar en liten knodd, fast för henne blir det andra barnet! :)

Nu måste jag återgå till Terhi (Jessica), håller på att slinga hennes mörkbruna hår blont. Än så länge ser det då helt okej ut, men med hennes vanliga tur så slutar det väl med grått eller någon annan snygg bifärg. (får se om jag kanske slänger upp någon bild på det imorgon :)

      Sweet Dreams
         ♥

3 December

Onsdag och halva arbetsveckan är avklarad :)

Blev en kort dag idag, slutade redan halv 1 så det blev att träffa Carro och Terhi på stan en sväng. Hade bara tänkte haka på dom och inte köpa NÅGOT alls, men som vanligt slutade det med att jag handlade mest av alla!
Men den här gången handlade jag inte så mycke åt mig själv, utan fick några julklappar avklarade! :)
Köpte även julgardiner till vardagsrummet som jag ska försöka sätta upp så fort Micke vaknar från sin eftermiddags nap.
Köpte två julklappar till Micke, 1 till syrran och johan och en till Sam.
Det jag köpte till mig själv var en svart klänning som jag tänkt ha antingen i helgen eller på syrrans 18 års kalas. Får se när den passar bäst.

Nu håller jag bara tummarna att småttingarna inte försöker äta upp mina fint inslagna paket som ligger under granen. Dom älskar ju som sagt snören men jag hoppas att det ska gå bra iallafall och att dom håller sig borta från paketen.
Iår så blir det blanka svarta paket med svarta snören som det står "Till dig..." med glitter text på. Dom blev såå himla fina!

Den stora frågan nu är ju bara vad jag ska köpa till Isabell när hon fyller år. Det är inte alls länge kvar nu och jag börjar få lite panik. Har några ideer men har inte lyckats styra upp dom än. Ska även höra om hon har några planer för sin födelsedag eller om hon har tid med en efterjobbet öl med sin syster, hennes första lagligt köpta starköl!!
På tala om Isabell så måste jag ringa och höra med henne om vi skulle och titta på hennes innebandy match ikväll, hon ska nämligen inte spela då hon legat hemma i förkylning hela början på veckan :/

Bye bye

Bjurrar på några bilder från mitt 2008



Vad skulle jag göra utan dig älskling? :)


Terhi (Jessica) Norrgård, min darling!


Sen kom det en dag då man fyllde år. Jag, Tarja och Carro


Har jag sagt att jag älskar att fylla år och ställa till med kalas? :P
Micke, Ullan och syster yster aka min idol!


RSS 2.0