Härligt händelserik dag :)

Hade en jättebra dag på jobbet, allt gick superbra! Direkt efter jobbet kom Terhi upp till stan och vi drog till ÖB för att köpa saker till Mopar festen på lördag. K-rauta stod next på tur där hon skulle köpa lite täck papp till huset. Ner på stan för att möta upp Emma och äta lite kina mat. Mumms!
Sen bar det av till Terhis hus för att dumpa av allt vi hade köpt och efter det åkte jag hem till oss :) Hem ljuva hem. Väl hemma drog jag igång och började slipa och tapetsera fondväggen nere i mys rummet. ÅÅÅÅH va snyggt det blir. Tapeten känns verkligen rätt, den har den där mysiga känslan i sig. Har hunnit lite mer än halva väggen men sen tog limmet slut :/ drygt men tror ändå att det var rätt bra, för känner jag mig själv rätt hade jag fortsatt tills allt var helt klart, hur mycket det än skulle jävlas för mig. Så klockan skulle säkert vara jätte mycke innan jag tog mig i säng, och mitt humör skulle säkert inte vara på topp längre. Så jag avslutar denna superdag nu istället så man orkar med jobbet och sista taperseringen imorgon.

Nä nu måste jag slå igen ögonen så jag kan vakna någorlunda utvilad imorgon :)
(kanske slänger upp några bilder imorgon på mitt lilla projekt.)
Sov gott och puss och kram!

Imorgon är en av mina favorit dagar på veckan

har två favorit dagar på arbetsveckan, onsdagar och fredagar. Då spenderar jag mesta tiden på rättsmedicin. Lugnt och skönt, putsa lite fönster damma och ja pyssla på. Det är så himla mysig stämning där :)

Fick en kommentar för ett tag sen om huset, tack för att du skrev en kommentar förresten :) Jag blir så glad.
Vårat hus är på 122 kvm och är bygt 1966, lite för stort för oss just nu men nån lycklig dag  här i framtiden blir man väl fler. Annars har jag hört ett rykte om att grannarnas barn behövde UG :P
Hur som helst var huset i väldigt bra skick när vi köpte det, men som alltid när det är äldre personer som bott i huset så vill man ju alltid poppa upp det.
I dagsläget har vi koncentrerat oss på att få klart entre plan. Då har vi tapetserat om sovrum, tvrum och kök. Har även målat datarummet och det har jag inte laggt ut någon bild på även om jag lovat det. Har inte fått dit rätt möbler än så det känns så dumt att lägga ut en bild på något som inte är riktigt klart.
Vårat nuvarande projekt har varit att dra bort heltäcknings matta från trappen till övervåningen, slipa och måla( vi har hunnit till att mer än halva går att börja slipa) sen ska vi tapetsera en fontvägg i vårat mys tvrum nere i källaren.
Sen har vi sparat den dyra renoveringen till senare, sånt som byta rör under marken, brunnar, badrum och kök. Men det tar vi lite pö om pö. Men jag skulle tippa på att innan jul har vi nog gjort klart trappen, fondväggen och målat hallen och upp till övervåningen. Känns som att vi har rätt mycke roligt kvar.

Åhh nu blev jag super sugen på att börja slita och greja här hemma. ( kanske märks på mitt lååånga inlägg om en så kort fråga) hehe :)
Nä inte helgen som kommer nu men helgen efter det ska det vara tapetserat här nere i källaren och trappen SKA vara slipad. Har dragit ut alldeles för länge på detta jädra trapp projekt. Längtar så tills vi får börja måla trappen så man börjar få den rätta känslan när man kommer innanför dörren!

Nu ska det hända grejer här.
Ska sova nu så jag orkar jobba lite här hemma efter jobbet. Kanon :) Tack för peppen, tänk att en fråga kan göra så mycke!!!

Puss och kraam

snart är det oktober..

shit va tiden går fort alltså! Knappt så man hinner med!

Har varit och gjort en del ärenden efter jobbet idag. Varit i djuraffären, veterinären(blev rånad på athos mat, 450 kr för 3 kilo hundfoder), elgiganten och maxi. Så det är riiiktigt skönt att få komma hem äntligen. Ska ta mig en skön dusch så fort micke kommer hem från statiol. Sen blir det middag och om jag inte är helt fel ute nu så tror jag bestämt att vi kommer dyka ner i källaren och mysa :P

Pusselipuss

hmm

Ingen kommentar på 35 besökare? Inte bra inte bra..


Idag har jag putsat fönsterna i huset, VÄL behövligt kan jag säga. Athos har ivrigt gnuggat nosen så snyggt på våra vardagsrums fönster. Men nu ser man igenom dom igen, har bara utsidan kvar på 3 fönster där jag behöver en stege för att nå. Så det får bli imorgon om vädret tillåter.
Imorgon väntar även frisören, ska bli såå skönt att få någon ordning på håret.

Nästa: Efterlyst!


tiden går saaakta

Den här veckan har börjat så himla segt. Känns som att tiden inte går framåt? förutom på kvällarna då man är hemma, dom timmarna går fort som tusan. Skummt, får ju gärna vara tvärt om tycker jag.

Men nu har jag något att längta till, för på torsdag ska jag sluta tidigare och åka till frisören!!!!! Man kan lätt säga att det är på tiden! Kom inte ens ihåg när jag var där sist...
... Så nu var det dags att ta sig i kragen och ringa Salong Liss. Och walla så har man en tid samma vecka, och det var ganska tur eftersom jag HATAR att vänta! När jag väl kommer mig för något så vill jag att det ska hända på en gång, helst samma sekund man kommer på det.

Någon som har något försla på vad jag ska göra med mitt fina hår?

Nä mys stunden fortsätter...
Puss och kram

Trappen

Äntligen börjar det ta fart igen i projekt trapp i vårat hus. Jag och Tarja har slitit hela dagen med den, och har nu typ 6 trappsteg som nästan är färdigskrapade. Vi ska skrapa dom lite till innan det är slipning på g..
Sen är jag lite tveksam hur jag ska göra med skårorna som blivit i träet. Antingen ska jag spackla dom så det blir slätt och fint. Men tänk om man inte får det jämnt, då ska man gå och störa sig på det dära hela tiden? Eller om jag ska bara måla med den vita färgen och låta lite av den "gamla charmen" ligga över trappen. Vad tycker ni?
Hur som helst blir trappen vit, har bestämt mig nu!

Efter att ha suttit med en skrapa i handen konstant sen 12 så lägger jag ner för idag tror jag. Måste ju kunna använda händerna imorgon också, är lite lätt öm i dom nu känner jag :P
Just nu sitter jag och funderar på om jag skulle ha putsat fönsterna, Athos har nämligen tryckt nosen mot fönsterna i vardagsrummet så det ser ut ungefär som när man har små barn hemma.


Eftersom det är cykelfesten idag så är det full cykel trafik här förbi vårat hus, så en jag sänder ut en VARNING till alla bilförare, fulla vuxna cyklister yrar runt i hela obbola så kör försiktigt.


Nä vad ska man göra nu då, kanske skulle försöka få tag på Camilla och höra om hon har någon fönster skrapa hemma. Då har jag verkligen förtjänat ett långt och skönt bad sen. Wounderfuuuul!

Tänkte bjuda på lite bilder också...


Så här såg det ut när vi slitit bort mattan och slitit bort några millimeter tjockt skum typ..




Visst blir det fint när allt det svarta är borta? Tycker iallafall vi varit riiiktigt duktiga! Så det här det det vi hunnit so far.

Har glömt skriva att vi var hos läkaren i tosdags med Athos igen. Dom snittade lite och tog prover på tre ställen så nu måste lille plutten gå med tratt. Vilket så klart inte uppskattas fast nu börjar han acceptera det och inser att han tar sig fram iallafall.





Så  här ser två av hans stygn ut, stackars lille vännen. Rakad lite på halsen och rakad runt stygnen.





Åter igen, TUSEN TACK Tarja för all hjälp idag! Du är en stjärna :)

Puss och kram

Mattes hjärta?

Älskade älskade Athos mötte mig glatt när jag kom innanför dörren idag efter jobbet. Bakom hans glatt viftande svans kunde jag se att jag hade vit papper spritt runt om i hallen.....



När jag tagit av mig skorna villa Athos gääärna visa matte vad HAN hade gjort idag.... så jag följde spåren ( och hunden) in till sovrummet......


inte ens sängen var utan spår, där var den största överraskningen....



Han hade alltså hittat åt mina SPLITTERNYA understrykningspennor och tuggat sönder dom på våra typ 3 månader gamla sängkläder.. Så alla precis alla delar av säng klädseln var antingen stängta med rosa, gult, orange, blått eller grönt...Picasso 2 kanske ni tycker? Vad jag vet var väl inte hans "verk" uppskattade först heller?

Sen hittade jag mina stackars glasögon... mina stackars fina helt oskylldiga glasögon......



Som tur var så hade jag fodralet på, annars hade det nog inte funnits mycke kvar av mina fina glajjor.


Gissa vad jag ska göra ikväll?? Plocka undan allt som kan tänkas tuggas sönder i småbitar och imorgon ska jag köpa fler bitleksaker så han vill ha dom istället..

Typiskt alltså!!

Nu ska jag iaf åka på ica och köpa mig lite middag och något gott till Idol och min mysiga tvkväll.

Nu är jag redo

Imorgon kommer jag nog komma med power till jobbet, känner mig frisk och pigg i kroppen igen så nu är det bara att köra på.

När jag vaknade i morse vid 9 tiden klev jag upp och bakade scons. Så till frukost blev det nygräddade scons och te. härliga tider
Sen vek jag lite tvätt från gårdagen och nu ska jag byta sängkläder och slänga dom gamla i maskinen.
Vad händer sen idag då? Micke har flytt hemmifrån så jag ska hitta på något roligt på egen hand.

Puss


Nu så, idag kommer energin

jag känner det bara på mig, idag ska jag orka med vardagen som alla andra. Igår kväll gick bättre än förväntat, jag orkade hålla mig uppe, humöret svek inte och jag fick i mig tårtan. Men när det blev för mycke festande och högre musik valde jag att ta med mig min älskade hund och gå hem till sängen. Bra val tror jag!

Idag vaknar jag tidigare än vanligt, och för första gången sen i typ måndags känner jag mig inte döds trött när jag vaknar heller. Utan det är en rätt behaglig känsla att ligga här vaken i sängen och samla de sista krafterna inför dagen. Så det måste ju ändå betyda att kroppen börjar bli både frisk och utvilad.. I love it!!

Idag är micke på något bil grejs race någonstanns och jag vet inte vad jag ska hitta på. Kanske skulle försöka städa lite här hemma i första hand, eftersom inget hänt här i städväg på hela veckan :S  Jag gör helt enkelt en insatts!
Sen hoppas jag på kaffe besök från Terhi så vi får surra lite :)

Nu ska jag läsa lite och dricka mitt morgon te..
Puss på er alla :)

PS
till er som ligger hemma, är jätte förkylda och det känns som att ni blivit överkörda med en ångvält.... DET FINNS HOPP, förkylningen går över!!! DS

åååh

det här var inte riktigt vad jag hade räknat med. Jag hade ju tänkt inleda hösten starkt, köra på ut av bara tusan och sen njuta på kvällstid. Men vad händer, jag startar med en förkylning. En förkylning som gör att jag är helt trött i kroppen, hostar och en elak huvudvärk :( Aja, något positivt ur detta måste ju vara att när det är över så har jag gjort bort min förkylning! Det måste bara vara så! Då  kan jag köra på efter det istället...
Jag skulle vilja ha mer bra filmer här nu, hyrde två igår, men ingen av dom var någon som där hjärt värmande film som jag vill se när jag är sjuk.
Någon som har ett bra förslag?

Ska nog krypa ner i källaren en stund nu och se på någon film jag säkert sett 20 gånger.
Blev faktiskt sugen på att se Walk the line, eller remember the titans nu. Men jag tror inte jag har någon av dom :/

Snörvel och host!

Gaj och partay!

Ikväll är det obbola pubben som gäller, härliga tider :D Hoppas vi ses där!!



Puss och kram


Gissa bebisen?

 

Gissa magen?

(och nej, det är inte min)



jag vet inte vad det är

Jag vet inte vad det är med mig nu för tiden, det enda jag gör är att längta hem, heeela tiden. Vart jag än är typ. Iofs så är det ju ett gott tecken, kunde ju varit tvärt om och då hade det inte känts lika roligt.
Idag är det riktigt  myspys väder ute. Enda gången jag ska sticka näsan utanför dörren ikväll är när jag ska ut med Athos, annars ska vi bara ligga inne och mysa tror jag.

Kan hända att Terhi eller Ida kommer förbi, men jag åker inte härifrån :D
Sitter undet täcket i sängen nu och firar med ett glas cola.. Kaaanoooners!

Det som är bestämt för helgen är att vi ska på utställningen imorgon, och sen troligtvis obbola pubben på kvällen, men vi får se vad som händer. Annars är det vila och återhämtning som gäller för min del. Ska även försöka komma mig in i boken jag börjat läsa. Ska nog sätta igång med det på en gång tror jag bestämt.

Ring om ni vill något, puss och kram

Sorry Maria

Glömde ju skriva igår att vi fick fin besök igår kväll. Av ett par tappra fiskare, En av dom fiskar för att få fisk, och den andra vevar så fort det bara går så ingen fisk hinner nappa! Vi fick alltså besök av Maria och Andreas.

Jag blir alltid så glad när jag träffar Maria, hon är så lugn och stört kul! Vi har väldigt lika humor och kan surra på väldigt länge när vi ses!

Mjaä, nu ska jag försöka göra någon matlåda till imorgon, det blir kyckling, ris och curry sås. Kanonmums!
Det blev så att Micke åkte till jobbet imorse men vände hemmåt lika fort. Så nu ligger han i sängen och vilar, inte alls kul. Men så snäll som man är så har jag varit och köpt kuckelimuck medicin (godispåse, cola, choklad, risifrutti, blåbärs och nypon soppa+ 2 filmer) Hoppas att han blir frisk nu med min dundermedicin!

Nu blir det ett ryck, har mycket att göra innan det blir film time här i huset ikväll.
Puss och kram

Tisdag idag, onsdag imorgon

Nu är jag uppe sådär sent igen, åh! Aja, tur jag börjar känna mig liite mera morgon pigg nu för tiden så det ska nog gå bra :P Vet dock inte än om Micke tar sig upp till jobbet imorgon, han är inte alls pigg idag. Verkar som han har någon dunderförkylning på gång :/ Får se hur han mår imorgon, skulle ju som sitta fint om vi kunde klara oss från sjukdommar nu, tycker det räcker med att lille Atte patte är sjuk! Men hur som helst är det morgondagens problem.

När jag kom hem från jobbet idag var häck klippningen i full gång så det var bara att byta ut arbetskläderna mot andra arbetskläder och börja räfsa ihop alla löv och pinnar från marken. Såå bra det blev, och nu kan vi äntligen bocka av ännu en pungt på våran To do before winter list! Fett med nice!

Just det, fick en positiv överraskning igår när jag kom hem från jobbet, micke hade bokat bio biljetter!!! Så vi gick och såg nån film som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på, nått med basterds iallafall! :P Jag tycker väl att filmen var sådär, har svårt för Brad Pitt i seriösa grejer.. speciellt när han spelar en karraktär med en konstig brytning. Aja, slutet var bäst på hela fillmen! Och lyckan var stor igår när jag fick hämta ut mina böcker som jag beställde i mitten på förra veckan. Det blev 3 stycken spännande biografier.
Den omtalade Mötley crues The dirt
Marilyn Manson Den långa vägen ut ur helvetet
Och sist men inte minst Jenna Jameson Att älska som en porrstjärna

Så nu vet ni vad gör kommer göra i höst :P Speciellt då två av böckerna är på skräckinjagande 600 sidor :S Tror aldrig jag läst en sån tjock bok förut. Men nån gång måste ju vara den första, eller hur?

 

Nu säger vi god natt här på boställsvägen, alla sover redan utom jag så det är nog på tiden att jag släcker lampan jag också!
Puss och kram


RSS 2.0