Tre knäpp för Athos!

Tänkte börja med att lägga ut lilte bilder från helgen..


Söndagens födelsedagsbarn fick såklart tårta på sängen!


Sen bakades smörgårstårta!


Vi hade också bakat vaniljbullar och biskvier!


Sen hade vi en stor knähund


Och en liten knähund


Sen till dagens ämne, Tre Knäpp För Athos som såg till
att vi ikväll fick slänga ut den stora fina granen....



... och sätta in reserven....

Ja vad säger man?.. hejja ottos?


Nuuuu, här kommer några bilder på trappen

 

 

Sen kommer det självklart att komma upp nån tavla och gardin i fönstret!

Vad tycker ni?

 

Micke tyckte jag var såå snygg när vi målade å han hissade upp brallorna på mig och knäppte några bilder :P

 


shit pommes alltså

Den här veckan har varit helt galen, jobb jobb jobb jobb både hemma och på jobbet. Har haft två nya tjejer på jobbet vilket alltid tar på krafterna då man först ska lära upp dom och sen gå och kolla efter så att allt blir bra. Sen direkt efter middag var det bara att byta om till hemmajobbarkläderna och kliva upp i trappen, slog huvudet mot kudden vid halv 12-12 och sen upp 6 för att  göra precis samma sak som dagen innan. Plus att jag satt upp julgardiner och nu har vi nästan gjort klar hela trappen, bara lite pungt målning kvar och en list som ska limmas fast. Bakat smörgås tårta, biskvier, vaniljbullar och sen bakade jag även en banankaka som jag fick slänga i soporna. Har varit på typ 100 affärer i veckan och stressat runt. Så nu är det lördag kväll och jag känner mig helt färdig som artist.

Det här inlägget kanske blir lite svamligt men så blir det när man ätit dåligt, sovit alldeles förlite och jobbat konstant. Plus att jag druckit ett halft glas vin. Då blir det såhär.

Tänkte faktiskt att vi skulle försöka hålla på så länge som möjligt ikväll för att kunna sova typ tills alla ska komma på kalaset imorgon. För micke fyller ju nämligen 25 stora stolta år imorgon. PLUS att det är skyltsöndag och jag inte kan hitta adventstakarna, hur har detta gått till?

Kvar att göra ikväll är att baka ut bullarna, städa köket, borra fast hatthylla och små hyllor i hallen samt städa lite i kök och badrum. Sen kommer jag slockna helt död i sängen. Ugnen har varit på mestadelen av kvällen så det är väldigt varmt här också. Kanske borde ta en resorb?

Nä innan det här inlägget urartar helt ska jag se till att sluta skriva.
Jag har också LOVAT ett par gånger den här veckan att jag ska lägga upp bilder men aldrig lyckats få upp några. Men jag LOVAR er, att bara den här megajobbarveckan är över ska jag lägga ut bilder på våra renoveringar.
Och sen mina vänner ska jag börja höra av mig till er igen, har inte ens tagit mig över bron till Terhi och Sam för att kika på deras hus. Skämmes tammetusan.

Shit nu är det påväg att urarta i svammel, så innan ni inte längre fattar något av det jag skriver så lägger jag ner.

Puss hej!

Heej igen!

Sist jag skrev var i fredags, och jag lovar, det finns en förklaring till det. Känns nästan som vi har jobbat dygnet runt en i söndags. Shit va vi varit duktiga nu!!

Vi har  målat övervåningen, väggarna i trappen, och alla gulafula väggarna på entre plan. Plus att vi har skrapat klart, slipat, spacklat, slipat igen, slagit fast nosarna och målat två varv i trappen!!!!!!!!!! ska måla sista varvet ikväll, och jag kan inte förklara hur skönt det känns. Helt galet bra!!

Så det jag har kvar att göra idag är att måla sista varvet i trappen. Sen har jag städat lite här, har sett ut som ett jävla bomb nedslag här hemma. Badrummet har varit fullt med grejer, målarburkar, spackel. skrapor av olika slag, målarkläder, penslar, rollers och ja allt annat skit som man kan trycka in i ett badrum. Och köket har sett lika galet ut. Och eftersom vi äger en hel del prylar så har vi hela hallen i vardagsrummet, så även där ser det ut som skit, men det kommer vi iallafall kunna flytta bort imorgon då vi ska borra upp alla hyllor och hatthyllan.

Nu ska jag gå och måla igen så jag kan krypa till sängs nån gång idag, Har klivit upp kl 6 och jobbat non stop till halv 12 på kvällarna. Förhoppningsvis blir det inte lika sent idag. Börjar bli riiiktigt jädra tungt att ta sig upp på morgonen vill jag lova :P

Nä här ska målas! Och jag lägger upp lite bilder här i dagarna :P

Idol, vin och mys

Imorgon är det lördag och då står det mycke på schemat. Ska slipa klart trappen, åka till stan och köpa paint och sen mååålaaaa! Får se om vi hinner imorgon, men det är väl målet iallafall, sen får vi se hur tiden räcker till :) Skulle kännas otroligt skönt iallafall om det gick att peta in :D

Nu börjat idol igen, kram kram

kära nån

jadu jag som bara skulle mysa med djuren idag.... hmmm...
Började med att städa köket, badrummet och sen gick det bara vidare och vidare. Så nu är allt städat, har börjat gå igenom alla mickes miljarders kläder, haha! Helt galet vad en kille kan ha kläder alltså. Men det är ganska kul att rensa så mig stör det inte :)
Men nu har jag suttit ner i dryga timmen och gosat med tok vovven här. Han ligger här och snarkar medans jag försöker hitta julklappar på internet, plus att jag har trykt i mig massa chips idag, till middag och kvällis. HAHAHA, det är inte bra alltså. Måste sluta upp med mina dumma chips ovanor. Men det är som allt annat beroende framkallande, det går inte att sluta när man vet att det finns hemma. Tur det är slut nu :P

IMORGON ÄR DET FICKING FREEEEEEDAAAAAG, and i love it :)
Tror nästan jag ska köpa lite vin till imorgon kväll så vi kan dricka lite till idol! :)

Puss och kram alla glada :)

Helt sjukt så bra det går nu...

.. som ni kanske vet har vi kämpat på länge med våran trapp. Testat hälla varmvatten på stegen, använda lim och klotter borttagningsmedel, t-röd och lite mer olika medel. Men inget tycks bita på våran trapp....

TILLS IDAG!

Detta är till alla er som funderar på att göra om trappen men inser att det är alldeles för jävla drygt för att ens orka dra det längre en till en tanke. Jag har fått en lösning på problemet. Fick ett tips av världens bästa Terhi om att använda något som heter Inter Strip. Vi behöver ungefär 2 burkar till våran trapp och en burk gick på strax över 200 kr på K-rauta.






Så om eran trapp liknar något i den här stilen efter att mattan ryckts bort...



Så  finns det inte något midigare alternativ



Helt galet vilken skillnad alltså!! Ska slänga upp nån bättre bild imorgon när vi är klara!
Måla bara på Inter stripen med en pensel och lägg lite plast över. Vänta 30 min till 1 timme och sen det bara att dra av med skrapan. Som magi för mig som senast igår sa att jag snart bränner upp skiten och är utan trapp.


Det konstiga är att jag läst massor med forum och googlat på allt möjligt för att hitta någonting som kan hjälpa mig
men inte hittat NÅGOT! Och sen dyker bara det här upp.. Ja nu ska jag sluta babbla om det här, men jag är bara så glad att vi kommer vidare!

God natt mia vänner :)

 


bloggen..

jag vet att bloggen ser ut som skit. Bilden har dålig upplösning och allt, jag ska fixa det. Men inte idag. Är på så sjukt dåligt humör att jag inte ens borde sitta här vid datorn och smitta av mig. Och inte hjälper det att jag vaknade utan röst i morse heller...
bye

trafiken kl 4

Idag är jag tillbaka till mitt underbara humör och vanliga tur igen. Dagen har susat förbi och allt har känts kanon :)
Nu ligger jag och Athos och myser nere i källaren framför tvn. Borde väl snart gå ut en sväng med honom så vi kan sitta i lugn och ro och se idol utan att behöva ha en kiss paus mitt i allt :P

Övrigt blir det lugnt och skönt här i stugan ikväll, har köpt lite chirre till mig själv och ska bubbla till lite portello. Lyxigt värre :)

Hoppas alla har en bra helg och att Tove och Erik rockar fett ikväll vilket jag ör ganska säker på att dom kommer göra:P
puss och kram

Iam on fire

Hallå där folket, jag är så sjukt effektiv idag.
Efter jobbet har jag, gått en mega lång prommis med Atte, städat huset, lagat två olika rätter mat, tvättat, vikt tvätt, startat en diskmaskin, gått ut med soporna samt ställt ut tunnorna eftersom det är tömmning imorgon och badat Athos så han är ren och fin! Och förhoppningsvis slutar det klia på hans stackars mage! Och duschat mig själv så klart :P

NU ska jag bara föna håret sen är det sängtime. Och när jag kommer hem imorgon, så är det skinande rent här hemma. Kan fan inte bli bättre I LOVE IT!

Imorgon ska jag bara byta sängkläder och hänga in lite kläder i garderoben, sen är det klart! som sagt, IAM ON FIRE TO NIGHT!

nä nu gick familjen upp, bäst att haka på. Måste bara fånga in lille majsan som skuttar runt här någonstans.

Puss!!

blev det en kanon dag?

Jag skrev ju igår om vilken härlig dag jag hade haft och att jag hoppades att idag också skulle bli kanon.....
Den hade ju då kunnat bli det om jag inte.....

...ställt datorn PÅ mobilen så jag inte hörde Alarmet ringa i morse..
...behövde tok tanka i panik för att hinna till jobbet..
...tagit med mig en förliten matlåda..
...glömt mina handskar jag brukar ha på hemstäd..
...trampat med ena foten i hund kräks och tagit ett steg bakåt för att trampa med andra foten i en till......vilket resulterade i att jag fick städa ett hem barfota!!!! Ända gången det var skönt var väl på toaletten för där hade dom golv värme (tack gud för jag höll typ på att frysa ihjäl om små tossingarna). Hade sen ett barack städ kvar på dagen, och alla som har stålhetta skor.... dom är INTE sköna (eller varma) utan sockar...

Men annars har dagen varit helt okej, fast jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker det är himla härligt att det är fredag imorgon.

De tråkigaste jag vet är bloggar utan bilder... och vad har jag då? INGA BILDER. så jag tänkte jag skulle försöka rota fram några så ni får något att kika på :P


Monster pumbis!

Mys majsan!

Husse mys :)

Haha, så här ser det ut när Micke är borta,

Athos ligger och kikar ut för att se när han ska komma hem!

 

 

Detta var nog vad jag hade och bjuda på idag! So long! :)



har haft en kanon dag!

Idag har jag haft en riktig kanon dag. Har inte vaknat med ett sånt bra humör (iaf inte på en arbetsdag) på jag vet inte hur länge. Hiiimla nice kan jag lova, nu är jag påväg uppåt igen! Så skönt, det här behövde jag. Hoppas på att vakna lika glad imorgon! :)

Hade tänkt skriva en massa saker här på bloggen idag, men jag har suttit sen efter middan med att fixa och trixa med Terhis blogg som hon råkat göra till en ända röra. Men efter massa sökningar och fixa och trix fixade jag till det ganska bra tycker jag. Återstår bara att se vad Terhi själv tycker, så nu håller vi tummarna. För hon var nämligen bara med en liten stund i början!
Kika själv och se vad ni tycker HÄR!

Nu tror jag visst att john blund kastade lite grus på  mig så jag ska ta tillfället till akt!

Puss och kram!

har haft en kanon dag!

Idag har jag haft en riktig kanon dag. Har inte vaknat med ett sånt bra humör (iaf inte på en arbetsdag) på jag vet inte hur länge. Hiiimla nice kan jag lova, nu är jag påväg uppåt igen! Så skönt, det här behövde jag. Hoppas på att vakna lika glad imorgon! :)

Hade tänkt skriva en massa saker här på bloggen idag, men jag har suttit sen efter middan med att fixa och trixa med Terhis blogg som hon råkat göra till en ända röra. Men efter massa sökningar och fixa och trix fixade jag till det ganska bra tycker jag. Det ser kanske inte så avanserat ut men tro mig, för mig tar det tid :P Återstår bara att se vad Terhi själv tycker, så nu håller vi tummarna. För hon var nämligen bara med en liten stund i början!
Kika själv och se vad ni tycker HÄR!

Nu tror jag visst att john blund kastade lite grus på  mig så jag ska ta tillfället till akt!

Puss och kram!

har haft en kanon dag!

Idag har jag haft en riktig kanon dag. Har inte vaknat med ett sånt bra humör (iaf inte på en arbetsdag) på jag vet inte hur länge. Hiiimla nice kan jag lova, nu är jag påväg uppåt igen! Så skönt, det här behövde jag. Hoppas på att vakna lika glad imorgon! :)

Hade tänkt skriva en massa saker här på bloggen idag, men jag har suttit sen efter middan med att fixa och trixa med Terhis blogg som hon råkat göra till en ända röra. Men efter massa sökningar och fixa och trix fixade jag till det ganska bra tycker jag. Återstår bara att se vad Terhi själv tycker, så nu håller vi tummarna. För hon var nämligen bara med en liten stund i början!
Kika själv och se vad ni tycker HÄR!

Nu tror jag visst att john blund kastade lite grus på  mig så jag ska ta tillfället till akt!

Puss och kram!

det såg mörkt ut där ett tag

det såg riktigt mörkt ut här ikväll ett tag. Det såg ut som att micke skulle måsta stanna en natt i sthlm men nu har dom lyckats få plats på ett plan hem ikväll iallafall :D Och ingen är lyckligare än jag kan jag säga. Har längtat så mycke efter att få mysa på Micke nu! I like it alot! Det blev en bra dag av detta iallafall :D

Puss och kram

på något sett har jag lyckats

Jag har på något sett lyckats få Athos att tro att när (framförallt) jag är ute med honom är det OK att skita i mina inkallningar och han har på dom senaste dagarna börjat dra mera i kopplet. Framförallt om det är någon annan hund med.
Så nu har jag kollat på en hel del internet sidor om hundar och hittat superbra tips. Eftersom Athos är en stor och stark hund tycker jag att det är otroligt viktigt att han har tillit till mig och att jag känner samma för honom. Så nu när jag känner att jag har mer koll på hur "man ska göra" så ska jag ta tag i detta varje gång jag är ute med honom. För att han ska slippa bli förvirrad av mina kommandon och jag ska slippa bli irriterad.
Jag känner på mig att det här kommer bli super bra :D

Puss och kram

Micke kommer äntligen hem!

Det är väldigt sällan jag och micke är i från varandra. Kan ju iofs bero på att vi bor i ett hus tillsammans men ändå. Det blir himla underligt och man märker hur sårbar man blir när den andra åker bort. Micke åkte till göteborg i torsdags vid lunch och jag ska hämta honom på flyget ikväll vid 10 halv 11 om allt går som planerat.
Det är inte förän man är ifrån varandra ett par dagar som man märker hur enamt det faktiskt blir. Visst kan man hålla sig sysselsat ändå, jag har ju till exempel spenderat mycke tid med min syster den här helgen. Men som idag när jag är helt själv är det otroligt trist!!! Vanligtvis har man "trist" ihop, man kanske stänger av telefonen har kvälls mys eller bara ligger och drar sig halva dagen. Men när jag är själv hittar jag som inte samma ro att bara ligga eller ta det lugnt det får gärna hända saker hela tiden. Men som tur är nu då så har jag ju mina söta djur som vill gosa med mig :P

Igårkväll hämtade jag Daniel och Tarja efter krogen i utbyte med att hon skulle hjälpa mig med trappen idag... tråkigt nog vaknade hon med huvudvärk idag :( Så jag har jobbat på lite själv med att slipa de trappteg om är färdigskrapade. Får se om hon blir bättre eller om värken håller i sig :/ Aja inte mer att göra, så kan det gå ibland. Hon skulle iaf höra av sig om hon kommer sig upp ur sängen. TARJA, även om du inte kan komma och hjälpa mig så hoppas jag att ditt huvud blir bättre och slutar bulta!

Puss och kram

mypys

Igår var supermysigt, blev bjuden på middag hos farmor och farfar riktigt mumsigt :) Sen tog jag med mig syster hem och vi gjorde fotbad, hand peeling och såg idol. Hon sov tom över hos mig, jag kan inte komma ihåg när vi sist hade en riktig syster kväll.

I morse klev hon inte upp från sängen förän efter 11, (gissa om jag var övervänt) Hade hunnit vara ute med hunden, startat en tvätt, hängt den och startat en ny och städat nedervåningen. Skulle egentligen städat antingen i torsdags eller senast igår, men eftersom jag varit helt död och armen var värkt som faaan så har jag inte kunnat städa. Så idag när jag känner mig pigg, ingen huvudvärk, och bara lite öm i armen så passade jag på att göra rent hus. Jag mår så himla dåligt när det inte är städat runt omkring mig när det är helg. Men nu kan jag njuta för nu är det rent och fint här. Tvätten är tvättad och allt luktar citron såpa. Toaletten är blänkande och köket smul fritt. ÅÅÅÅH så skönt, har tittat på skiten i 3 dagar.

Skulle egentligen skrapa klart trappen i helgen, men det har inte gått. så jag hoppas på att kunna lägga MASSA krut på det imorgon, It has to be done! Även om jag inte kan skrapa de sista så kan jag iaf slipa :D :D :D

Ska nog försöka ta en power nap med världens sötaste Athos nu, vi har varit ute på en lång prommis i skogen, hoppat i snön på ängarna och kastat bollar så man blir lite trött..!

Puss och kram

Fredag här igen!

Det har ju varit mycke snack om vad man har för hotmail när man söker jobb. Att den säger något om en som person. Typ om jag skulle ha en mail som heter [email protected] eller [email protected]. Eftersom många skaffade sin hotmail för väldigt länge sedan å kan jag förstå att den kanske inte alltid låter så proffsig.
Min mail är [email protected], och det tycker jag ändå är en helt okej mail. Men jag bestämte mig ändå för att skaffa en till igår, just för jobbansökningar och andra saker där det kan se bättre ut med en fin mail.
[email protected] så det borde ju bli bra.
Ska bli skönt att slippa blanda ihop alla junk mail med viktiga mail.

Nu vill atho ut och kissa så det är väl bara att ta på sig nå kläder och gå på en prommenix!

Puss och kram

huvudvärken har äntligen börjat släppa!

Vilken otrolig frihet, resten är tyvärr kvar i kroppen. Men huvudvärken är vääldigt mycke bättre. Ett steg närmare i rätt riktning! woohoo hejja mig!

Är inte lika arg som när jag skrev tidigare nu heller ( både här och på facebook), behövdes ett litet pepp talk av min kära mamma! Helt underbart egentligen, att ETT samtal till mamma kan göra så mycke, även om hon säger saker som ändå är självklara. Så fort jag är hemma från jobbet får jag en ånges känsla i kroppen. Jag tycker det är riktigt jobbigt att behöva ringa till chefen och säga "tyvärr kan jag inte komma idag, jag är sjuk" och hela den här hösten har bestått av en massa krämpor av olika slag. Jag rent skäms när jag måste ringa och sjukanmäla mig, känns som ett nederlag. Och inte minst nu när jag vet att det är förlite folk på jobbet redan som det är, chefen är sängliggandes och vice chefen är bortrest! Men nu har jag bestämt mig!!!! NU KOMMER FÖRÄNDRINGEN!!!

Nya punkter på schemat för mitt välmående är:
-Förstå att jag KAN göra saker fel utan att det betyder att jag är värdelös. (jag har en ganska stor del perfektionist i mig som gillar koll och att göra saker ordentligt och rätt)
-Inte ta allt så personligt
-Motionera mera, tur man har en pigg hund som mer än gärna vill följa med mig ut på långa prommisar!
-Äta rätt och framförallt SE FRAMÅT och POSITIVT.

I höst har det ofta kännts som att någon drar undan mattan under fötterna på mig, men nu känner jag att jag måste sätta mig själv i första rum.
När man börjar tänka efter på vad man verkligen har istället för vad man saknar så inser jag ganska fort att jag har det helt underbart.
Jag har en sambo som jag beundrar och älskar.
Jag har ett HUS, ett helt fantastiskt hus som är varmt, fullt av kärlek och trygghet.
Jag har underbara djur och en helt otrolig familj!
Jag har inga allvarliga, livshotande eller permanenta sjukdomar.
Och att inte glömma mina vänner, även om jag inte kanske ringer varje dag, eller hör av mig på ett tag så betyder det så mycket att veta att ni bara är ett samtal bort. Ni är guld!

Jag tror att ibland, lite nu och då så måste man sätta sig ner och titta på sitt liv från en annan vinkel. Jag är otroligt tacksam för allt jag har idag och för allt min framtid kommer att ge!!

Nu kanske ni tror att jag går på droger eller nått eftersom jag skriver om allt detta här på bloggen, men jag har bara tagit en ordentlig tankeställare och känner att jag vill dela med mig av den!

Sov gott allihopa :)

Influ spruta..

Bestämde mig som hastigast igår för att ta den dära influensa sprutan iallafall. Men idag ångrar jag mig bittert, jag har jätte ont i armen, feber i natt/morse och när jag väl steg upp flyttade jag mig från sängen direkt till soffan och sov vidare där istället. så dagen har bestått av sova och vila och några kortare prommiar med the dog. INTE så givande. och just nu kom jag på att jag hyrde film igår om jag måste åka och lämna tillbaka, fuuuuck!!
Är lite splittrad inför hur jag ska göra imorgon, mår jag som jag gjort idag så blir det inte en rolig arbetsdag imorgon, men lättar allt vill jag ju heller inte ligga hemma?

Ska grubbla vidare på det...
hha vilken utnyttjare jag är, ringde just till terhi och jag vet är på maxi, hon kunde komma förbi och hämta filmerna och lämna tillbaka dom. VILKEN LYX. Då slipper jag dra iväg och träffa folk idag, vill bara soooova.


Ska se om jag har någon mat att värma på till middag. Och tänk på en sak, ska du ta sprutan så välj rätt dag, det gjorde inte jag....

Puss

Trötta dagar!

Nu när det har regnat och varit mörk och blåsigt tycker jag det blir som mysigast. Därför har jag inte gjort många knop här hemma, jag vill bara krypa ner i mjkisarna och lägga mig och gosa. Kan ju ockå bero lite på att Micke ska till göteborg på torsdag så alla minuter är värdefulla :P

Men imorgon blir det att dra igång lite i trappen igen, har kommit till dom där trappstegen som typ är helt svarta, så det kommer nog ta lite längre tid nu än tidigare, men men. Allt ska ju bort så det är bara att sätta igång :P Kommer ju bli en barnlek att lipa, spackla och måla sen. Woohoo :) Ser speciellt fram emot målningen, jag älskar att måla.

Datorn dör snart ser jag å det är bäst att jag avslutar för dagen innan allt försvinner :D

Puss och kraam

mys söndag igen

jahapp, ännu en helg har passerat. Men om bara 5 arbetsdagar börjar som tur är en ny :P

Har tvättat, målat, promenerat, duschat hund och myst idag. Det enda som känn drygt med söndagar är att man vet vad som kommer när man vaknar upp igen dagen efter :/ Men det är väl livets gång antar jag. Blir ju roligt när man får lönen iaf :P

Ska inte sitta här och häcka framför datorn nu och skriva en hel novell som jag brukar göra. Idag håller jag mig kort.

JAG ÄLSKAR LEDIGA DAGAR MED MINA FAVORITER :)

RSS 2.0