Julefrid

Älskar verkligen ledighet, man hinner göra så mycke saker man annars inte hinner + att man hinner vila också!
Sitter nu och myser framför tvn och ser Alla barnen bullerbyn. Tror nästan jag ska ta en liten power nap nu också, så man orkar med kvällen.
Ska på middag hos Mickes föräldrar och sen får vi se vart vi hamnar. Blir lugnt och skönt iallafall då Micke har jour på jobbet. Känns skönt med lugn och ro för jag känner att jag är inne i en skalman fas i livet. Lugn och ro, äta och sova. hehe :P

Ha en bra nyår och njut av dessa lediga dagar när dom väl är här, för sen har vi en lång vår framför oss!
Puss och kram

Julafton

Julafton blev superfin för oss, jul lunch hos mickes föräldrar och sen julmiddag hos min farmor och farfar. Vi fick massor med god mat, jätte fint sällskap och fina klappar. Den mest behövda klappen fick jag av micke, en ny mobiltelefon!!! ÄNTLIGEN! Han hade köpt den ny på elgiganten men när jag stoppade in mitt simkort i den så visade det sig att det var massa meddelanden, nummer och bilder från en tidigare ägare kvar på telen. Så vi ska åka dit på mellandagarna och fråga hur dom kan sälja en begad telefon till samma pris som en ny. och att dom dessutom inte ens kollat så den är tom innan dom säljer den. Sista mottagna smset från gamla ägaren mottogs 12 december och micke köpte den 2 eller 3 dagar innan julafton så den måste ju i princip hamnat direkt ut i butiken igen. Aja nog om det, helt galet fint att jag fick en telefon!

Den mest personliga julklappen fick jag av min syster, hon hade gjort en scrapbook tavla åt mig och skrivit en fin text. Synd bara att det är så svårt att ta bra bilder på tavlor, men jag skriver texten här under istället.



" En syster
En syster är ett stöd och en hjälpande hand.
Hon är bunden till dig med ett kärleksfullt band.
Med henne kan du dela både sorger och skratt
En syster är en gåva
-En ovärdelig skatt!"

Helt otroligt fint och jag får tårar i ögonen när jag tittar på den, så det här är den mest personliga och fina julklappen jag fick i år. Syskon kärlek är något alldeles speciellt. Tack älskade syster,!


Ikväll blir det middag hos mormor och morfar, så vi ska dit vid 4 och äta god mat! Sen vet jag inte riktigt vad det blir, kanske hem och bara mysa eller kanske ta ett glas vin eller ja vem vet? :) Men bra blir det nog iallafall :)

 


Inte länge kvar nu

Julafton är snart här och min julkänsla är fortafande inte som den brukar, jag brukar ju sitta som ett litet barn flera veckor innan och drömma mig till julklapparnas land. Men inte iår, i år är jag inte ens klar med julklapparna, har bara satt upp julgardiner i två rum, har En tomte framme, och EN julstjärna ifönstren. hmm, så jag tänkte att kaaanske kanske det gick någon sån där hjärte värmande julfilm på tv ikväll nu när det börjar närma sig självaste aftonen, men icket. Eller ja Annas jul och en julkonsert på svt, men de räknas ju knappast som någon film.

Hoppas pirret i magen kommer tillbaka lagom till imorgon kväll, för då ska vi i vanlig ordning ha uppesittar kväll hos mor och far. Då brukar det bli middag med HELA familjen( och självklart respektive), glögg, godis bingolotto och massa mys och ibland kommer även nära och kära förbi med en julhälsning.

Hade hoppats på att få se The wedding med Khloe Kardashian på E channel men blev nedröstad rätt snabbt av micke, så det blev Wallander Hämden istället. Ändå ganska okej :P

God jul på er allihopa

mys fredag igen

Har nyss ätit en supergod middag bestående av smördegsinbakad fläskfile med rostad potatis och morötter samt bea sås. Mumms!!

Nu har vi just tagit oss ner i källaren, mjukisarna har åkt på och vinet är upphällt. Efter jobbet stannde jag på maxi och handlade också så det finns cola, chips, pepparkakor, ädelost och ja nått för alla smaker :) Så nu har vi garderat för en super skön kväll.
Lät som att Peter och Emmy kanske skulle komma förbi oc h hålla oss sällskap, men vi får se vad kvällen har att ge :)

Pratade med Athos veterinär idag igen, vi var ju som sagt och tog massa prover för 3 onsdagar sen och då lovade veterinären att hon skulle ringa upp på en vecka med provsvaren. Men inget samtal kom, och när micke var och kastrerade Athos förra fredagen så sa dom att dom inte hade fått svaren än, även fast vi hade fått dom? och sen var även hans läkaren borta så vi skulle höra av oss på måndagen, men veckan sprang förbi och helt plötsligt är det fredag så jag drog tummen ur och ringde dom själv idag.
Och när hon kollade ner i papperna så såg hon att hon hade gett honom fel medicin med facit i hand, ÅÅÅH så nu i eftermiddag så hämtade jag ut nya medicinen, 350 kr.
För vi hade ju märkt att medicinen vi fick den där onsdagen inte riktigt bet på problemet,  han är fortfarande röd och smutsig i örat. Och det är ju inte så konstigt om han har fel medicin, men det känns ju ärligt talat lite synd att tvinga honom till mediciner och speciellt då om det är fel mediciner. Så han har gått med öroninflamation i 3 veckor, men NU äntligen kanske det går undan och han blir problemfri för nu..

Känner att jag babblar på nu, ska mysa ner mig brevid micke i soffan nu så jag blir lite varm :)

Hoppas alla får en bra kväll

alltså telefoner? ibland undrar jag varför man har dom...

Samtal 1: piip.....piiip.... Hej, vi har tyvärr stängt för affärs resa till stockhom återkommer fredag.....
Samtal 2: piiiip....piiiip.... Hej våra öppet tider är mellan 8.00 och 9.00 alla vardagar...
Samtal 3: piiiiiip....piiiiiiip....piiiiiipp...piiiiip... Du har kommit till .... mobilsvar, kan tyvärr inte ta ditt samtal just nu men lämna gärna namn och nummer...

GAAAAAH!!


Aja, turen med idag är iaf att vi fått upp våran nya supersnygga köks lampa. ska bara hitta igen kameran så ska jag ta en bild och lägga ut :)


Nu fortsätta se two and a halft men


Tjolahopp

Tänkte fortsätta min sunshine stil här, förstår att ni blir less på mitt svängande humör men ni är inte ensamm. Jag är skit less.. Men ibland blir det bara så..

Fick lite dryga besked idag, enligt Athos försäkrings bolag var han besiktad mer än en månad före han blev såld till oss, vilket gör att vi inte får en krona för allt vi laggt ut. Enligt deras regler måste han besiktigas max 7 dagar innan försäljning. Hur ofta händer det?
Aja, har en del samtal att ringa ang detta nu. jippiiii! Måste försöka fåtag på förra ägaren för att höra vad hon säger om saken. Känner väl att det ligger lite på hennes ansvar och samvete att hjälpa oss igenom detta.
Så håll alla tummar och tår för oss!

Just det, fick ett meddelande om Fuckbook på mailen idag, hmmmm tror nästan jag hoppar det och håller mig till vanliga facebook. Detta mail hamnade direkt bland skräp posten.

Bye bye

Julfesten

I fredags var det julfest på rätts, där vi först fick glögg och pepparkakor med två olika sorters ädelost. Sen fick vi en helt underbar turkisk buffe med massor av mat som Ankin och Örjan hade jobbat med hela veckan. Allt kom i rätts stämning med turkisk musik, raki och vatten serverades till middan. Sen hade dom även köpt ölen Efes. Så hela konceptet fanns där.
Vi körde julspelet pakkeleg eller hur det nu stavas. Man snor iallafall andras julklappar :P Någon kan få 10 paket och någon kan vara helt utan i spelets slut. Jag lyckades vinna hem två paket, ett med massor av kryddor i och en med en söt liten bunke som passar perfekt när man tex ska pensla bullarna med ägg eller smör eller bara som dipp bunke. Super bra tycker jag själv.
Efter det satt vi bara och surrade en stund innan det var dags att dra sig hemåt. Eftersom jag hade en chaffis så skjussade vi även hem ett par till degernäs där vi stannade till på en öl och slutet på idol. Fick även se Anders välkända och omtalade "trofé rum".
Summan av allt är en otroligt lyckad fest, och jag kände mig verkligen som en i gänget. Tack så mycket :)

Idag har det varit ganska lugnt här hemma, tog sovmorgon, for på en del ärenden. Sen blev det synd mat med Peter och Micke och nu har jag just skjussat upp dom till krogen. Har tvättat undan all tvätt och tar hand om Athos som kastrerades igår. Han är fortfarande lite trött och sover en hel del men jag tycker att han piggnar till bra. Han fick en bit ben av mig nu och han är överlycklig. Han har skött sig så bra att han tom får slippa tratten för en stund så han verkligen kan njuta av benet.

Jaja, ska gå iväg med den vikta tvätten nu och fortsätta njuta framför tvn :)

Blommor, god middag och film

Den här dagen blev riktigt bra till slut, jobbdagen har varit lite halv tung men när jag kom hem möttes jag av en Helen, blommor av micke och sen fick vi fläskfilegryta med potatis gratäng och bea sås. Sen hyrdes det film, Baksmällan och den kan jag varmt rekomendera till alla er som inte sett den redan! Den var riktigt underhållande och man inser att man har det rätt bra iallafall :P

Nu ska vi fortsätta se Beck - Monstret, vågar inte säga vilket årtal den är i från men man ser ganska snabbt att den inte är ny släppt. Hehe!!

Puss och kram

Anna dagen är här

Idag har jag och alla andra Annor namsdag. Hípp hurra för oss.

Jag har däremot en lite sämre dag, känner mig helt slut i både kropp, ögon och huve.+ att våran stackars lille morfar ligger på sjukhuset, han fick åka in i natt efter att ha haft massa besvär. Sista uppdateringen var att han fortfarande ligger i dropp och han får eventuellt åka hem imorgon men dom viste inte. Troigtvis skulle dom göra magröntken så vi får se hur det går. HEJJA MORFAR!
Nu blir det bara en prommis med Athos nu sen dyker vi ner i soffan och stänger ute oss från omvärlden. Somnade ändå rätt tidigt igår, så vi får hoppas på samma tur idag.

Puss och kram

mysig tisdag

Slutade bra tid idag, passar utmärkt nu när jag är i princip helt död. Somnade i bilen vid ett röd ljus idag. Inte ALLS bra, inte bra någonstanns. Känner att jag måste gå in i en "ta hand om dig själv" fas nu. Känner mig rätt slut i kroppen över lag så det blir lite mera vila här framöver.

Köpte sista saken till syster som fyller år idag! grattis pruppi!
vi hade desutom turen att få komma på tårta, så nu när vi tagit oss hem igen så blev det en kopp te framför tvn, ska nog mysa ner mig med mina favoriter nu.
Puss och kram


25 års kalas del 2






















Det togs nära på 300 bilder på bara den här kvällen så här har jag valt ut en del av dom. Hoppas ni tycker om bilderna :D

25 års fest del 1

































helgen med spänning

shit vilken helg?

Allt började i torsdags när min vän från mellanstadiet knackade på dörren. När vi slutade 9an så flyttade hon tillbaka till östersund och efter det har vi bara träffats ett fåtal gånger. Men sen bestämde hon sig för att göra en överrasknings resa hit och hälsa på. Så himla trevligt, och det känns verkligen att vi var som bill och bull förut. Lite hyss sitter fortfarande kvar i kroppen och det var helt enkelt super roligt att hon kom och hälsade på. Eftersom vi hade mickes 25 års fest i helgen fick hon även träffa en stor del av våra vänner vilket hon tyckte var jätte roligt. Sen kanske inte precis alla visade upp sina absolut bästa sidor men va tusan.

Ska lägga upp massa bilder från helgen men jag tror jag gör det lite senare ikväll, just nu ids jag inte. Försöker njuta hela dagen idag. Eftersom min älskade syster och Johan stannade kvar och sov över hos oss i natt så hjälpde dom även till att städa. Kändes obeskrivligt skönt att få kliva upp i morse och alla burkar var utburna, diskmaskinen var klar, golven var damsugade och skurade och toaletten såg fresh ut.
TUSEN TACK FÖR ATT NI HJÄLPTE TILL ATT STÄDA UPP HÄR!!!!!!!

Som tack bestämde jag mig i morse att åka iväg till ica och köpte goo frukost. Nybakt bröd med massa goda pålägg, jordgubbs kräm och sen fanns det ju även lite tårta kvar från igår :P

Ikväll ska jag en sväng förbi Terhis, slänga allt tomglas och sen blir det nog någon film med älsklingen. Sen är det bara att masa sig upp imorgon bitti för ännu en jobbvecka. Nästa helg är det ju julfest på rätts och sen har vi  även pratat om att kanske gå ut och äta och sen bio på lördag. Håller tummarna för att planen håller, skulle vara en riktig toppen helg om allt går i lås!

Puss och kram på er, och det känns jätte roligt att så många kunde komma och fira Micke :) (även om allt har sitt pris)

Årets julklapp till våran lilla familj...

..skulle helt klart vara att Athos fick bli frisk och kry. Han har fått kämpa på sen vi köpte honom med alla olika sorters krämpor.. Och det gör verkligen ont i hjärtat varje gång han kliar sig i örat så han börjar gnöla eller att man ser att han är röd och svullen mellan varje tass.

Imorse ringde jag veterinären igen och berättade om Athos symptom och dom tyckte jag skulle komma in redan klockan 11 samma dag. Så vi packade in oss i mammas golf och började åka mot vännäs. Väl där vägde jag honom och han väger nu stadiga 29 kilo :P
I undersökningsrummet kollade dom in det problematiska örat, tassarna, pungen och lite annat allmänt.
Därefter bestämde dom att ta lite prover så  dom toppsade honom i örat ( vilket inte var så jätte uppskattat då han är jätteröd, uppsvullen, sårig och kletig i örat. Men det gick ändå bra, och han var superduktig. Sen kom vetten med någon parafinlösning som hon la på en av dom värsta tassarna och började sedan skrapa lite med en halvslö skalpell för att få lite prover av hans åkomma.
Efter det var det bara vänta som gällde, vetten skulle färga och kolla lite på proven och kom sen ut för att säga att han defenitivt hade en öroninflamation igen, samt någon form av jästsvamp i örat om jag inte nu minns namnet helt fel.
Resten hade hon skickat för analys och dom svaren skulle komma om drygt en vecka.

Nya medicinerna:
Vi ska två gånger dagligen rengöra öronen med ett medel som heter Epi-Otic som är ett öronrensande/rengörande medel.


två gånger dagligen massera in antibioitka droppar som heter Surolan vet i det inflamerade örat och massera in i 10 dagar.
Vi ska en gång per dag spraya en kortison spray som heter Cortavance på pungen samt smörja in den med Hydrokortison salva.
En gång per dag ska han ha tassbad med Etiderm som ska sitta i tio minuter innan det får sköljas bort. Ska göras varje dag i drygt en  vecka, sen ska vi göra det varannan dag i en vecka och sen var tredje dag och sen hålla på sådär tills det blir en gång i veckan eller något liknande.
Och sist men inte minst ska hela han badas med Allermyl 1-2 gånger (efter behov) i veckan.

Så vi har det vi gör om dagarna nu den närmaste tiden och beroende på vad provsvaren säger så kanske vi eventuellt måste sätta honom på en permanent Allergi medicin. Vad och om det blir så får vi vänta lite med och se.

Just det, sen tyckte dom vi skulle köpa skor till lille Atte som han skulle använda ute nu när han har sånna problem med tassarna. hmmm... kanske inte riiiiktigt så han älskar sina nya skor. Men han är otroligt söt i dom!

The new dancing shoes!!

 
Athos eget medicin skåp.
'

RSS 2.0