kalas helg

Igårdagen blev lugn och skön här hemma. Jobbade lite i trappen, såg idol och myste på. Fick sent besök av Peter och lill Micke sen blev det sängen.
Vaknade upp utvilad och glad idag, så när Micke blev utringd på jobb så gick jag och Atte ut och krattade lite löv.
Hoppas bara nu att det inte börjar blåsa i natt för då är mina fina ihopkrattade högar utspridda över hela gården igen :/
Om en stund ska jag iväg på kalas då kusinerna fyller år, sen är det i princip bara hem och iväg igen då Sam har fyllt 27 och har middag på Olles ikväll. Även Johan som fyllt 25 ska ha sin middag/fest på Olles så det lär ju bli livat i lådan :) Tror det här kommer bli en himla trevlig kväll.

Imorgon har jag tänkt kratta klart gården och fortsätta jobba på trappen.. ganska tungt men det går FRAMÅT och jag är riktigt nöjd med det jag åstakommit än så länge. Nu gåre undan mina vänner :) Har halva trappen kvar med skrapning ( tyvärr den jävliga biten där också men det ska nog gå bra, sen ska jag börja slipandet! Weehoo :)


Tvättat några maskiner idag så vi har rena kläder och tvättat om min redan tvättade tvätt med nytt tvättmedel då det visat sig att jag inte tålde det förra.... Har kliat som faaaaan på kroppen men nu har jag icke kliiga kläder så det blir kanoners!

Nä nu ska jag ut sista svängen med lill killen och sen bär det av på kalas :)

Puss och kram allihopa!

Ledig efter lunch på fredag, eller kanske tom ledig fredag?

Nä inte här, inte ens halvdag :( Men men, bara att bita i det sura och se till ljusare tider :P

Efter jobbet idag satte jag mig direkt i trappen och fortsatte skrapa... och skrapa.... och skrapa. Men idag gick det faktiskt lite bättre, fick tom bort allt på själva trappväggen ( alltså den delen som saknas på en öppen trapp;P ). Fick ett bra tips av Terhi när vi var förbi i huset igår, det var något lösningsmedel som tog bort Lim rester och klotter. Nu luktar det gaskammare på hela övervåningen så jag tog med mig djuren och flydde till nedervåningen. Annars blir vi nog alla fulla av ångorna och kanske tom huvudvärk. Aja, med LIIIIITE tur kanske micke haft tid att skrapa lite när jag kommer hem från jobbet imorgon. Snacka om lycka. Den behöver absolut inte vara klar ( ABSOLUT INTE) men det skulle vara skönt om man får hoppa ner lite mer än 4 trappsteg. För jag har skrapat 4 trappsteg helt klara, sen återstår bara slipning, spackel, slipning igen och massa måla :) Ser fram emot måla parten, tror det kommer bli så grymt bra när det blir klart.. ÅÅÅH kan den inte bli klar nuuuu!

Snart ska jag ut och kissa Athos för kvällen och hoppas att Micke hittar hem i någorlunda vettig tid ikväll från Sams hus. Dom håller nämligen på att lägga golv, och har han samma iver som jag när jag jobbar så lär han komma hem när det är klart typ :P

Jag har aldrig sett mig som någon speciellt impulsiv person. Men jag har helt klart kommit att överbevisa mig själv.
Jag har lätt för att dra igång projekt. Kan vakna på morgonen och sen gå på jobbet och komma på någon SUPER BRA ide, typ som att måla data/kattrummet. Åkte direkt efter jobbet och kirrade färg och sen stängde jag in mig i rummet tills jag gjort allt klart :) En annan dag kom jag på att jag ville tapetsera nere i vardagsrummet... så jag drog på mig arbetsbyxorna och arbetade 5 timmar sen var det klart...
Små projekt är ju helt underbara. Man mår ju så jädra bra när man kan titta på hur fint man har gjort, och speciellt när det är "billiga" projekt. Sen att man kan stryka EN sak till från too doo listan är ju underbart..


Nä nu ska vi ut och gå, puss och kram :)

Och till alla er som är lediga eller har halvdag imorgon så njut av lång helg :)

Bra jobbat

Idag har jag ÄNTLIGEN tagit tag i projekt tapp igen.. Skrapade 4,5 trappsteg sen dog jag typ. haha Man är inte en biff, det märks när man ska skrapa trappen. Men allt går om man verkligen vill. Har nytt mål för när trappen ska vara klar och fin, och nu ska jag göra allt för att hålla det målet. Jag tänker inte skriva upp när det slut datumet är här för då blir det så pinsamt (igen) om jag inte hinner.

Ida: mja viss del kommer vi troligtvis få tillbaka, men det är ju bara själva veterinär kostnaderna, inte för alla mediciner, veterinär special kosten och sånt. Det vi nu hoppas på är att det går på dolda fel försäkringen!

Nu är jag så trött att jag inte orkar klicka på mer här. Dusch och myskläder sen tidig säng ikväll!


skummt

hur kommer det sig att alla förändringar jag gjort på bloggen bara syns om jag öppnar det med Explorer men om jag öppnar sidan med Mozilla så ser det ut som innan?

Nä slut på data tid för idag, vill inte missa en sekund av denna otroligt underbara dag! Bästa på vääldigt länge!!

Athos allergi..

Tänkte skriva ett litet meddelande om våran söta hund.
Nu in onsdags fick vi äntligen reda på varför våran hund haft så mycke utslag. Vägen har varit lång och det harvarit otroligt jobbigt att inte veta VAD det är han reagerar mot. Han har fått gå på en strikt diet på ENBART foder, och det har ju inte alls kännts nå roligt då man gärna vill ge en valp godis och ben och annat smaskens.

Vi köpte Athos den 21 juli 2009 av Camilla i Lövånger. Han köpte honom för 11 000 och visste att vi fick en fin hund, med fina föräldrar, jätte fin stamtavla och bra psyke. Han hade fått super bra på alla valptesterna som gjorts på honom och han var en otroligt glad och mysig liten kille.

När vi haft honom en vecka kom första besöket hos veterinären, men då var det i första hand för han åkt på öroninflamation och sen hade han fått små röda prickar på magen som läkaren skrev som en akut hudinflamation.
Efter det har läkarbesöken rullat på efter varandra och nu sitter jag här och kollar på alla papper och kvitton....
Vi är alltså uppe i en summa på 8400 i kvitton från veterinären och sen har vi ju varit på apoteket och köpt ut schampoon, sprayer och annat smått så i runda slängar så har vi under nästan precis 3 månaders tid laggt ut 9000 kronor... alltså NIOTUSENKRONOR....... Och ni ska veta att i den kostnaden är inte hundbur, bädd, koppel, halsband, matskålar, godis, ben och ja allt sånt inräknat.

Så till er som velar mellan att skaffa sig ett sånt underbart djur som en liten valp, tänk efter om ni verkligen har RÅD och TID till om allt inte skulle gå som planerat. För jag kan lova att ett var inte detta vi hade tänkt oss från början, men vi älskar ju hunden så allt får gå.

Nu har vi ju som sagt fått fått reda på varför han reagerar och det är för att han är allergisk mot 4 olika kvalster,

1. Förrådskvalster

2. Amerikansk husdammskvalster

3. Spannmålskvalster

4. Europeisk dammkvaster


Så nu får han inte längre ens vistas i vårat sovrum, och det är ju en stor förändring då han förut hade sin bädd där inne, vi måste tvätta honom med ett speciellt schampoo en gång i veckan och tvätta filtar och kuddar som ligger i soffan och hans pläd samt städa bort allt damm så att det alltid är rent och snyggt här hemma.

Som tur är så är han väldigt söt:P


Här ser ni hur dom har rakat honom sist vi var hos veterinären för att kunna utföra ett pricktest.


Han gör gärna vacker tass mot en godis bit :P


Och high five


Och äter upp mattes FAVORITSKOR.. :(

En dag kvar sen är vi där igen, härliga helg!

Har städat lite sen jag kom hem från jobbet. nu sitter vi nere i källaren och tar det så lugnt som möjligt. Känner mig helt slutkörd, har varit en tuff vecka!
Helgen kommer nog bli härlig, idol och vin imorgon och sen lördag blir det galej, får se hur länge man orkar med bara. Känner mig helt ärligt lite mera sugen på att sitta hemma och se nya wallander, men men. Man kanske måste ut och träffa lite folk ibland också? :P


Ikväll blir det väl att starta nån maskin tvätt, vika det vi tvättade igår och sen se Lyxfällan. Hade också tänkt första läsa ett par sidor ur Marilyn Mansons bok som jag börjat läsa.... Känns lite dumt att jag inte läste den före The dirt med Mutley crue bara för den boken var så grymt bra att den här känns otroligt Lam och underlig.
Men jag måste ju iaf läsa klart den.. men jag kan säga en sak. Han har levt ett otroligt underligt liv och han skriver ganska mycke konstiga grejer i boken. Men alla lever vi ju våra liv på olika sätt, och ja, det verkar ju gått bra för honom iallafall.


Var hos Pia igår, kom inte ens ihåg när vi hade en tjej kväll sist, var nog nått år sedan? Känner att jag börjar knyta lite band igen med människor som jag kanske glidit lite ifrån. Förra helgen var jag ju hos therese och nu igår hos Pia...
Pia är en himla goo människa, vi har mycke mer gemensamt än vi trott tror jag. Hur som helst så bjöd hon på kladdkaka med vaniljglass och vanilj te och sen pratade vi om barn, hus, hundar och ja lite där ikring. 

 Nä nu ska jag gå och hämta tvätten eftersom den tydligen inte viker sig själv idag heller!! :/

IMORGON ÄR DET FREDAG!!



Sista tisdagen som ensam!

ÄNTLIGEN ÄR DET SLUT PÅ ENSAM JOBBANDET!!!
På torsdag kommer min arbetspartner Emma äntligen tillbaka. Hon skulle kommit för jätte länge sedan men bröt olyckligt benet mitt upp i alltihopa.. Men nu rackarns är man med kompanjon. Kan inte ens beskriva hur skönt det känns!


På tala om jobb så hände något lite obehagligt idag. Vi (eller jag) städar några trapphus i stan och när jag kommer ner till entren i ett av dom står det tre människor i 50-55 års åldern och pratar massa. Och en av gubbarna är upprörd och jag hör också att han skällt ut en pojke för att han hoppat över staketet och promenerat över "deras" gräsmatta ( gräsmattan som är mellan trapphusen så det är inte direkt någons privata mark)  Hur som helst hör jag efter ett litet tag hur det knackar på porten som har port lås och sura gubben öppnar dörren. Och där står det en liten pojke på kanske 11 år. Och försöker be om ursäkt och förklara att han faktiskt inte visste att man inte fick gena över gräsmattan och att han inte sett några skyltar där det står att man inte får gå där. Gubben river av honom och säger med upprörd röst att "man ska väl inte behöva sätta upp en skylt om att man inte får hoppa över ett staket" och drar en jämförelse med att man inte hoppar över ett staket till ett privat hus och traskar över deras gräsmatta. Vilket jag personligen tycker är en superdum jämförelse då det är typ mitt i stan och massor av folk passerar där varje dag.

Pojken säger också att han inte tycker det är okej att Gubben hotat honom genom att säga "jag vill aldrig se dig gå här igen, då blir det andra bullar". Vilket gör att gubben blir ännu mera irriterad och svarar tillbaka "Vadå menar du att du blev rädd eller?" annars är det inte olaga hot.

Den här stackars lilla pojken blev bara mer och mer klämd och speciellt då han var ensam och dom var tre stycken vuxna som stod där och bara tittade på honom medans Gubben dumförklarade den lilla pojken.
Det hela slutar iallafall med att Pojken säger att han ska ringa sin pappa som är polis och höra vad han säger.... Gubben blir stött och säger att han också är polis, vilket gör att diskutionerna fortsätter och jag känner mig så jävla sugen på att gå fram till Gubben och fråga vad han håller på med. Han beter sig som att han är yngre än den där lilla killen som faktiskt VÅGADE gå tillbaka till trapphuset och försöka be sur Gubben som just gett honom en utskällning om ursäkt och prata igenom sittuationen.

Hur som helst efter att pojken gått och gubben stått och sagt massa dumma grejer i porten går han tillbaka till sina vänner och säger att han verkligen hoppas att Pojkens pappa ringer så han får förklara för honom vilken jäcla skit unge han har. Han vill verkligen prata med någon som uppfostrat en sån son....

Sen vänder dom sig om till mig och säger " Vad tycker du då? Tycker du att vi är några gamla stofiler" Och jag vet inte alls vad jag ska svara. Egentligen ville jag bara säga att gubben betett sig som skit och att det är HAN som ska ringa pojkens pappa och be om ursäkt till sonen. Men istället säger jag bara att jag tyckte det var synd att det skulle bli en sån stor grej av ingenting... Och sen har jag haft dåligt samvete för detta hela dagen, stackars lilla killen och ingen stod upp för honom. Nästa gång ska jag baske mig säga vad jag tycker och avbryta innan det spårar ur som det gjorde idag......

Men det är lätt att vara efterklok.

Hoppas du fattar något av det jag skriver, har en förmåga att skriva precis som jag skulle ha berättat, men då hade den här berättelsen blivit en novell... och det blir bara krongligt (krongligare?).
Aja

Puss och kram och sov gott!

Lördag med möjligheter till en fantastisk dag..

Nu har jag inte skrivit här på ett tag, och det beror delvis på att det händer så mycke på andra plan.. Saker jag kanske inte vill skriva ut här..

Men igår blev en riktigt härlig fredag, kom hem från jobbet, tog en dusch och sen packade jag in hunden i bilen och drog till Vännäs för att ha en pizza-idol-myskväll bara jag och hon. Och vi kom fram till att vi inte setts SJÄLV alltså bara jag och hon sen hon flyttade till vännäs... För er som inte känner henne så var det väldigt länge sedan, innan hon fick sitt första barn... och ja det är ju säkert 5-6 år sedan. Så igår var en riktigt härlig och framför allt ärlig kväll. Man behöver inte tänka på att det kanske finns några små öron som hör, och man behöver inte förfina något.
Det är som lättare att prata om allvarligare saker då. Men självklart älskar jag att komma förbi när jag får träffa hennes underbara barn också!!!
När jag skulle köra hem så insåg jag att hela vännäs var täckt  av is och det var inte så jätte roligt att köra, men ju närmare umeå jag kom så blev väglaget bättre och bättre. TUR ATT JAG LÅNADE MAMMA OCH PAPPAS BIL MED VINTERDÄCK!! annars hade jag blivit kvar i vännäs till idag för då hade jag aldrig vågat köra hem.

Hur som helst, och konstigt nog så kände jag mig som hemma där igår.. har aldrig varit i hennes nya lägenhet och vi har nästan inte träffats något på ja säkert 2-3 månader... men så fort jag klev ur bilen så kändes det som att vi pratat varje dag. Är det inte fantastisk med sånna kompisar? Som man alltid vet vart man har, man kanske inte alls hörs på 2  månader men sen när man väl rings eller ses så är det där glappet som borta! Jag tycker iallafall att det är superhärligt, så tack Therese för en bra kväll :)


När jag kom hem så slocknade jag ganska fort för en  gångs skull, vaknade till en snabbis när micke kom hem men sov sen som en stock hela natten, typ första på ja jag vet inte hur länge. Brukar alltid vakna, titta på klockan, ligga vaken i 5 minuter och sen somna om igen och vakna trött som fan när man väl ska kliva upp.
Så idag vaknade jag vid 8 tiden och kände mig rätt utvilad och ja jag är ju fortfarande vaken och funderar på vad man ska göra av denna lediga lördag. En sak är redan bokad, jag MÅSTE damsuga och skura, sen måste jag iofs förbi i Terhis och Sams hus tydligen har dom hunnit jätte mycke på renoveringen. Man kan säkert få sig en pensel i handen och dra ett litet strå till stacken :) Det brukar alltid uppsattas...

Nää. ingen novell ska skrivas denna morgon så jag säger nog pungt för den här gången...

Jst det, tack ida för inbjudan på kaffe, det ser jag fram emot. Slå en pling nån dag för min tele gick sönder så vääldigt många telenummer är borta :(

puss och kram och håller tummarna för att detta blir en braaa helg :)

Jag har hittat guld!

Jag har två underbart fina vänner,
Två vänner som svarar vilken tid på dygnet jag än ringer,
Två vänner som finns där både när jag är superglad och när jag är jätte ledsen.
Två vänner jag värderar högt,
Två vänner jag absolut inte skulle vilja vara utan.

Ni är mitt GULD bland all denna grumliga sand!


Terhi

Maria



Världen vore helt klart en kallare plats om jag inte hade er vid min sida!

Tisdag den 6 oktober

Jag lämnar detta inlägg blankt.....

Men glöm inte att rösta på längen i inlägget nedanför!!

Nu behöver jag eran hjälp!

Det är så här att jag är med i en tävling på facebook som heter Swedish Beauty Calendar Girl 2010 och nu behöver jag alla ni som läster denna bloggs hjälp till att vinna en plats i kalendern.

Det enda ni behöver göra är att gå in på denna länken
http://www.facebook.com/group.php?gid=81747553958&ref=mf#/photo.php?pid=2783833&o=all&op=1&view=all&subj=81747553958&aid=-1&id=615963802&oid=81747553958

Eller logga in på facebook och gå in på min sida och klicka er vidare därifrån där jag har det postat på min logg. Och GILLA bilden. När man klickar på GILLA knappen räknas det som EN RÖST.
Så snälla älskade läsare, hjälp mig vinna detta :)
Ja ni måste ju också vara inloggade på facebook för att rösten ska räknas!


Pliiiiz hjälp mig :) Det tar inte lång tid


Puss och kram

Äntligen lugn och ro med honey!

Efter denna hektiska helg är det skönt att få en mys stund med hela min mysiga familj.
Gårdagen gick bra, mycke fylla men folket verkade nöjda och glada så det är väl huvudsaken. Somnade dock vid 4 snåret i natt och vaknade strax efter 10 av att busen till vovve levde rövare. Sen har jag hunnit vara på kaffe hos Micke hedman, han hade kokat riktigt gott kaffe :) Sen bar det av tillbaka till Sandviksteatern för att städa upp det sista från festen.
Konstigt att folk var så fulla när det verkade som hälften av allt som dracks låg på dansgolvet? Skummt!

Nä nu ska jag återgå till mys med min älskade Micke. Har längtat efter han hela veckan då han typ enbart sovit jobbat, ätit och sovit. Så ikväll är guld värd för mig. Massa gooos tid!

Och imorgon återgår vi till verkligheten igen, phu!
Puss och kram

tacos, idol och rödvin

det är vad som står på schemat ikväll. Ska till mamma och pappa på middag, sååå jävla skönt att efter den här veckan inte behöva laga middag själv. Det är ju egentligen inte själva lagandet som är jobbigt, utan allt runt omkring. Bestämma, duka, stöka bort, göra matlådor, frysa in? slänga? ja ni vet. Och på fredagar vill man ju gärna äta något liite godare, men ja vi får se. Ska bli skönt att få åka dit och mysa lite ikväll.
Efter jobbet idag har jag målat två brädor som jag sen ska sätta in i städskåpet. För just nu står micron på golvet i det skåpet, men hundmat, kattmat, städgrejer på och runt om. Det fungerar inte riktigt har jag kommit fram till. Men Ah vilken lång torktid det var på lackfärgen, 16 timmar innan den är övermålningsbar (jag måste nog måla iaf 3 varv) och 48 timmar innan den är genomtorr och går att såga till och sätta upp.

Nä nu ska jag vila lite breve mina sovande sötnosar här i soffan innan det är dags att göra sig klar och röra sig över mot mitt gamla hem!

Puss och kram och hoppas alla får en kaanoon fredag! Känner på mig att den här kvällen iallafall kommer bli jätte bra för min del!


hockeyhörn och monsterpruttar

Weehoooo, gjorde klart väggen i vardagsrummet efter jobbet idag. Så snyggt det blev, ska bara försöka hitta lite fina möbler att stoppa in där för ja, det vi har nu fungerar men är inte det poppigaste :P
Som jag misstänkte var det inte det roligaste på tapetsernigen kvar, så idag är jag otroooligt lycklig över att limmet tog slut igår :P Tror det besparade mig hela väggen :P
Sen när det väl blev dags för lite sofftid för ikväll, hade myst ner mig ordentligt med filt och nya kuddar...vad händer??! Athos släpper en monsterprutt och jag upptäcker att han ligger2 decimeter från mitt huvud... INTE okej! Men men, man lär sig av sina misstag, haha!

Imorgon bjöd vi in oss själva på middag hos mamma och pappa. Inte alls dumt. Skulle tydligen bli tacos :D Kalaaas gott!

Mjaä nu ska jag gå ut och kissa Athos och sen krypa ner breve min snarkade älskling som redan krypit i säng... tror inte han varit vaken en sekund längre än 21.00 på hela veckan. Så när man suttit uppe känns det som att man är den ÄÄÄNDA i hela världen som fortfarande är vaken och absolut inte kan sova.. Men sen slår man en blick på klockan och inser att ja.. klockan är faktiskt bara kvart i 10 så det är ju inte så farligt.
Men nu har jag gäspat 5 gånger den senaste minuten så det kanske är läge att krypa till kojs.

Puss och kram

RSS 2.0