Regn regn och fortsatt lite mera regn

Regn och grå himmel är det enda vi har här numera. Jag tycker ju som sagt om regn men då ska det vara ÖS regn och sen räcker det med någon dag... Inte massa små duttar med regn och sen bara grått och superfuktigt. För sånt väder gillar vi icket.

Dagens projket blev att tvätta några maskiner tvätt, har nämligen varit heeelt slut idag. Stannade på Maxi efter jobbet och handlade lite mat inför veckan, blev dock mest bara drickyoghurt :P Smarrigt.
Idag har varit en ond dag för mig rygg, från mitten av ryggen och uppåt, jävla skit. När strandbolaget ringer imorgon på jobbet och vill veta om vi ska beställa några varor kanske jag ska slänga in en beställning på en ny ryggrad samt lite tillhörade AVSLAPPNADE muskler.... får höra imorgon om det kanske blir väntetid på den beställningen eller om han kan skicka den omg :P

Efter jobbet och handlingen kom Ida förbi på en kopp kaffe, dock  var jag så trött så jag tvivlar att jag var speciellt roligt sällskap. Men nu är iaf den här dagen över och imorgon börjar en ny dag, utan värk och kanske med liiiite tur en gnutta sol också!

Sov gott allihopa, nu måste jag göra ett final call till Pumba som är ute och leker i regnet..

Första natten

Jahapp, då ligger jag här nu och ska sova första natten av 4 utan min älskling vid min sida. Känns alltid så knäppt att gå och lägga sig utan att ha någon som säger god natt, snarkar en liten stund och värmer mig om jag fryser.

Nåväl, det är ju bara 4 nätter så det kommer nog gå galant, det finns ju faktiskt något så fiffigt som mobiltelefon nu för tiden:P
Jag har iallafall kommit på att jag ska göra ett projekt varje dag nu när Micke är borta. Både för att hålla mig ifrån att bara sitta i soffan och glo på tv i min ensamhet varje kväll och för att vi faktiskt har en massa saker som jag kan ta tag i :) Dagens projekt blev att klippa åkern vi har odlat runt huset, och det var lättare sagt än gjort mina vänner. Men efter ett par liter svett, ett halft äppelträd i håret och en hel del vilja ser vi nu våra grannars hus igen. En toppen ide av mig kan jag själv tycka nu när det för en gångs skull INTE regnar. Så nu kan vi säga CHECK på dagens uppgift och jag kan lägga mig med gott samvete :)

Jag har tusen inredningssaker jag skulle tagit tag i också, typ kattrummet som ser ut som ett enda stort skämt just nu. Men för att jag ska kunna göra det så krävs det att jag måste in till stan och shoppa ett nytt databord och kontorsstol, och eftersom vi köpte en kamin och en ny tv här om veckan så får det faktiskt vänta tills en annan månad.
Om jag bara har penslar däremot ska jag nog måla klart taket i vårat "blivande" sovrum imorgon. det skulle vara skönt att få det gjort. Galet vad jag känner mig hurtig och i göratagen... Konstigt nog så passar jag alltid på när micke är på resande fot eller jobbar em. En kväll så målade jag kattrummet (datarummet), en annan dag så var jag och köpte bänkskiva och färg.. mätte, sågade, målade och pikade..  och vipps hade vi två finfina hyllor i en garderob i hallen där jag kunde ställa alla skurmedel och micron. Jag tokgillar mina mindre och större projekt :D

Athos tycker verkligen att det är underligt när inte Micke är hemma när jag går till sängs. Han har nu äntligen laggt sig efter att ha vankat av och ann här i huset. Gråtit en skvätt och sen insett att husse inte Är hemma. Stackars liten. Nä nu ska jag ringa min favorit och säga god natt för idag!!
Sov gott

härlig helg

I fredags efter jobbet gjorde jag bort en del ärenden och när jag väl kom hem började vi kocka ihop lite mys middag. Drack ett glas vin óch hade en sån där Favorit kväll. Bästa på länge faktiskt..
Komma hem från jobbet, laga mat ihop, ta sig ett glas vin. Efter middan släcker man ner lamporna och tänder upp ljus. Myser ner sig i soffan och bara är och njuter av nuet. Såna kvällar ger mig såå mycke energi och livsglädje!

I lördags var det ju som bekant stugsista vilket innebar surströmming på Tarv för oss (och för alla oss barn som inte äter surströmming fanns det hemmagjorda köttbullar). Efter surströmmingsfesten for vi till Annica och Oscar för killarna skulle damma av dansskorna och vi tjejer skulle se SATC 2 (bättre sent än aldrig va?!)
Vi drack lite free vin och hade varsin hund att mysa med under heeela filmen. Där vid halv 2 beställdes hämtning av killarna och det är alltid skönt när man är chafför att slippa trängas med ALLA andra bilarna som ska hämta upp folk runt stängningsdax.

Idag har varit en riktig hemma mys dag. Vi har haft besök av Johan och hyrt två filmer. Och eftersom majoriteten av mitt sällskap var bakis fick det bli pizza till lunch, chips till efterrätt och cola som dessert.. Hmmmm.. med andra ord känner jag mig som en strandad säl här i soffan.. haha. Men jag ska ut och röra på mig lite på en stund, ska över till Ida och Alex på en kopp kaffe. Efter det ska jag bara ligga och mysa i Mickes famn eftersom han åker iväg imorgon och kommer inte tillbaka förän på söndag.

Ha entrevlig kväll allesammans!

Fortfarande grått ute

Fortfarande grått väder ute, men idag passar det bra eftersom jag har massa saker jag ska göra inne.. såhär såg ju min lista ut igår.

:Tvätta massa sängkläder
:Sortera in tvätten som är ren och vikt
:Kopiera alla kvitton på Athos veterinär kostnader
:Skriva ett brev till SKK och skicka in alla dom kopierade kvittona
:Damsuga tvättstugan
:Sortera bland alla våra bilder

Hade desutom glömt skriva in BETALA RÄKNINGARNA..
Men nu har jag redan hunnit börja stryka massa saker från gårdagens misslyckade lista. Ska till mamma ikväll och kopiera alla de där papperna och skriva en truddilutt till SKK så får vi se vad det blir av våra pengar. Om vi i slutenden får tillbaka några pengar av uppfödaren eller om vi får se det som väl investerade pengar i hunden.

:Tvätta massa sängkläder - Check!
:Sortera in tvätten som är ren och vikt - Check!
:Kopiera alla kvitton på Athos veterinär kostnader
:Skriva ett brev till SKK och skicka in alla dom kopierade kvittona
:Damsuga tvättstugan -Check!
:Sortera bland alla våra bilder
:Betala räkningarna - Check!

Nu ser listan genast bättre ut :P
Fick jobba lite längre idag än vad som var tänkt skulle sluta kl 1 men skrev ut mig kl 14.15 istället. Så gåre när det blir mer och mer folk som vill äta av våran goda lunch :D Jätte kul att det blir mer folk och det kräver mer jobb och väldigt bra förberedelser från våran sida.
Nu ska jag nog hoppa i mjukisbyxorna och fortsätta dola här hemma. Hade tänkt hjälpa Micke lite med packningen inför hans resa.

Bye bye :)

1 vecka 2 dagar sen senaste inlägget

Två dagar kvar och sen är det helg igen, en helg som jag gärna vill spendera med min käraste då han nu ska iväg till Sandö på brandmanns kurs i två eller tre veckor. Som tur är dock att han kommer hem på helgerna.

I helgen var vi först ute på stan och handlade massor av grejer. Bland annat så blev kaminen inhandlad och kommer levererat till dörren om strax över en vecka. Sen köpte vi lite kläder och handlade inför kräftskivan vi skulle till på lördan. Senare samma kväll var vi ute och åt middag med Annica och Oscar på plazas restaurang Viskningar och rop. Smarrig mat och toppen sällskap.

Lördan blev det ju som sagt kräft skiva hos Sundqvist och eftersom vädret inte riktigt inbjöd till utomhusvistelse så blev partyt inne. Men det var ändå rätt skönt, håret behöll sin tillfixade form och man behövde inte frysa. Toppen!!
I söndags åkte vi ut för att kika på hur det går med renoveringarna hos A&O och det blir verkligen jätte fint. Är alltid så kul när man fått se både före och efter. det där huset kommer bli riktigt mysigt när dom är "klara" ( man blir väl aldrig riktigt klar?) Efter besöket hos våra kära vänner fick vi något ryck och impuls köpte en ny tv. Så nu står det en blank stoor och fin 50 tums tv inne i vårat vardagsrum. Kan ni kanske gissa vart vi kommer vara när vi både fått in kaminen och har en stor fin tv?? Lite arg är jag dock på vädret, vi har ett  varv kvar att måla på söderväggen och typ 8 ribb som ska spikas upp innan jag kan få tillbaka mina tv kanaler... Dock tror jag vi kommer måsta nöja oss med att spika dit ribben  år och måla sista varvet nästa år istället. Är ju inte direkt målar väder ute nu.

Jag hade massor av saker som jag egentligen skulle ha gjort idag men som jag inte ens nästan har gjort....
:Tvätta massa sängkläder
:Sortera in tvätten som är ren och vikt
:Kopiera alla kvitton på Athos veterinär kostnader
:Skriva ett brev till SKK och skicka in alla dom kopierade kvittona
:Damsuga tvättstugan
:Sortera bland alla våra bilder

Men alla dom grejerna blir nog morgondagens problem istället för nu ringer min älskade mamma och sen ska jag krama på min älskling som nyss kom hem från jobbet. Sov gott



Internet är tillbaka, weehoo :)

Sådär ja, nu har vi internet igen. Himla skönt om jag får säga det själv!
Tänkte slänga ut nå bilder från renoveringen hittills, nu när det börjar likna något :P

Före:





Efter:







Fortfarande massa jobb kvar, inte minst städningen. Men det kommmer nog bli bra när allt kommer på plats :) Vad tycker ni so far?

Sen har vi hunnit med att ha liite semester också i allt renoverande.


Athos älskar att bada, simma och hämta pinnar :)


På en camping på Frösön i ett förtält spenderade vi en kväll med en trött liten Adrian, en Pia och en Anthon. Innan vi åkte därifrån hade vi lyckats spilla vin över hela förtältet! Det var en riktigt trevlig kväll!


För alla er som inte redan vet det har jag en sjukt snygg kille :D


Och en väldigt trött (och stor) "knähund"
 






Athos hade fått span...
På katten Jussi uppe i ett träd




Sen från klar blå himmel kom helt plötsligt ett oväder.


Påväg hem från Östersund stannade vi till på folkracet i övik där solen steekte. Så vi bestämde oss för att ta bada lite.


Så Athos tog med sig polaren Folke på en guidad simtur.


Vi var inte ensama på stranden, även andra aktiviteter pågick. Här är det t.ex sandbottenskallgång i jakten på ett par försvunna glasögon :P Dom lyckades faktiskt hitta igen dom till slut!

Ja nu har ni iallafall fått se några bilder från våran sommar, nu MÅSTE jag återgå till röjandet av köket där det är en jädra röra.. Men man kan ju inte laga mat när det ser ut som ett bombnedslag i hela köket. Inget rent kök = ingen middag. Bäst att skynda lite nu :P

Internetkablar och hundar

Hmm, skulle ju lägga upp lite bilder som jag lovat.. Men Athos tyckte att det var färdigsuttet vid datorn så han valde att tugga sönder internetkabeln. Ni märker ju när jag fått tillbaka internet i mitt hem :P

kanske lite dåligt

Man kanske kan säga att jag svek igen om att lägga ut bilder på bloggen. Åh typiskt. Jag har helt enkelt bara inte prioriterat eller orkat sitta så länge framför datorn nu. De kommer förhoppninsvis inom en snar framtid :P

Något lite skummt hände mig idag. Jag knallade som vanligt in på rättsmedicin idag på eftermiddagen för att göra mina timmars jobb och då säger en av dom som jobbar där att det var en "ung man" som ringde och sökte mig på deras fasta telefon tidigare under dagen... hmm.. Han nämnde aldrig sitt namn eller sitt ärende. Jag kan inte för mitt liv förstå vem som skulle ringa upp till dom och fråga efter mig?! Hade inget missat samtal på mobilen heller, och eftersom det nu var någon som frågade efter mig med både mitt för och efternamn så borde det väl inte vara speciellt svårt att spåra mitt mobil nummer?

Men jag tycker ändå att det är helt knäppt, för det första är ju deras nummer inget jag lämnar ut. Inte ens Micke har det inlagt på sin telefon.. Deras nummer är ju så klart inte hemligt, jag har det ju med stor text på min parkeringsbricka i framrutan på bilen men ändå.
Jaja, i bästa fall är det kanske en hemlig beundrare eller nått :P

Jag gick in på Hitta.se nu för att se hur många Rebecca Palm det finns om man söker på Umeå eller Obbola. Till min stora förvåning fanns det INGEN? haha... jag står alltså inte på min egen adress till mitt egna hus enligt Hitta.
Så jag sökte istället på mitt mobilnummer och ser då att det står på Anna Palm, bostadsadress Skogsvägen 2... deras hemnummer och "Delas med Håkan Palm". Tror Hitta råkade röra till det lite när mamma och pappa gifte sig förra året. För nu mera heter ju mamma Anna Palm och jag heter Anna Rebecca Palm.
Hmm, måste se till att få min identitet tillbaka tror jag :P

nää, nog grubblat över detta, sov gott :)


Så nu är vi hemma igen

Ikväll kom hem tillbaka från våran lilla resa till östersund. Vi har haft det riktigt soligt och varmt, lite shopping och mycket god mat ( självklart den vi blev bjuden på hos berit och svenne, jag menar absolut inte maten vi åt ute för den var inte alls god)

Vi hade lånat med oss svärmors bärbara "datorninternet" så jag hoppades jag skulle kunna slänga in något litet inlägg från semestern men icket. Den lilla manicken vägrade att fungera så det gick inge vidate, men helt ärligt så brydde jag mig inte så hårt, var rätt skönt att inte ha dragningskraften till datorn.

På vägen hem stannade vi till i övik och kollade lite på folkrace, träffade lite vänner och bekanta, badade ( läs: athos och micke badade, rebban stod på land och höll i kamera och handduk) sen åkte vi direkt till peter där grabbarna drack öl och åkte wakeboard. Men jag kände vid halv ett tiden att nu får det banne mig vara nog så jag åkte hem till mina älskade katter som inte kan få nog av mig i skrivande stund. Så gosiga och mysglada som dom är nu är verkligen något att längta hem till när man är iväg på semester.
Imorgon är nu sista morgonen jag får sova ut ordentligt för sen är det back to work som gäller på måndag. Känns både jätte roligt och super tungt. Jag kan helt klart vänja mig vid det hära som folk alltid haft nedräkning till, SEMESTER. Kan knappt bärga mig tills nästa sommar när jag får ha 4 betalda semester veckor. Wow, för er som aldrig fått känna på känslan av att bara göra precis vad man känner för med betalt i sommar och sol så kan jag varmt rekomendera det.

Kommer nog ett inlägg imorgon också, med lite bilder från semestern, husets fortskridning och ja jag tror jag har ungefär 1000 bilder på våran superfina vovve som också fått njuta av fri semester. Men allt beror på vädret, är det sol så kommer vi vara ute och banka på huset, måla för brinne livet och göra såna husliga saker för att micke ska kunna ligga och pilla så mycke navelludd som möjligt på sin sista semester vecka. ( För tro mig, han är verkligen värd att vila en vecka, han har jobbat och slitit så otroligt mycke nu min lille prins) Och är det regn så kommer jag mest troligt att åka på ett besök hos mitt kära gudbarn, bästa kompis och hennes Sam. Känner att jag behöver lite kramar och mys med dom nu, har knappt sett dom på hela semestern nu när både vi och dom har hållit på med våra hus. Nä så får det bli, sov gott :)

Ingen bloggaward

Okej, jag får nog inget pris för årets bästa bloggare iallafall.. haha Förlåt för det.
Men sen min semester började så har jag knappt haft tid med dator. Har det varit soligt väder har vi varit ute på gården hela dagen och har det regnat har jag gått runt som en zombi och supersurat över att vi mist en hel dags jobb ute. Men nu mina nära och kära har vi fått rätt mycke gjort och det börjar verkligen likna något nu. Weehoo!

Vi har desutom hunnit fira 1 år som förlovade där micke fick ett nytt silverhalsband av mig och jag fick en ny KAMERA av honom. Är han inte fantastiskt underbar, han vet precis vad jag behöver! Så nu när vi kommer hem från östersund i helgen ska jag se till att slänga upp lite bilder på både huset, jobbandet och resan till östersund.
Sen när jag börjar jobba igen så kanske det finns lite mer tid för att blogga.

Puss på er alla, nu måste jag fortsätta städa så vi kan gå och lägga oss nån gång. Måste upp tidigt för att åka med lille vovven till vetten igen innan det bär av mot semester i östersund i några dagar.

RSS 2.0