Mickes födelsedag

Egentligen så firade vi Mickes födelsedag igår på släckten kom förbi men idag är ju hans riktiga födelsedag. Han fick jätte fina paket + ett nytt spel så vi ser fram emot att bjuda hem gäster och spela lite spel nu. Spel är helt galet dyrt men det är helt klart värt pengarna om man hittar ett bra. Jag köpte ett som vi provat innan och VET är riktigt roligt. Jag rekomenderar därför "Med andra ord" till alla er som funderar på att köpa ett till nån i julklapp!

Jobbet gick bra idag, och efter middan kom svärmor förbi och drack lite kaffe. Mysigt värre! Och just nu i denna stund ligger jag och Athos i soffan och försöker värma upp oss efter våran prommis i det kalla vädret. Athos fryser alltid om vänster baktass och testade idag att bajsa på tre ben men efter mycke stök och bök blev han tvungen att sätta ner tassen för att göra klart sina behov. Såg riktigt roligt ut :P

Nu ska jag pussa lite på Micke som just kom innanför dörren.

Bye bye

Julstök

Idag tänkte jag åka upp och byta gardinerna jag köpt till köket en snabbis.. Svängde in på expo och möttes av parkeringsvakter och något fotbollslag eller något som packade grejer i kassan.. Och MASSA folk. Jag insåg rätt snabbt att detta inte kommer bli en lätt match, ecter expo åkter jag och hämtade förstärkning, Emelie!! Och tur var väl det, fick bra tips och råd och fick en hel del handlat. Hon styrde vagnen och jag packade i massa saker och betalade. Toppen!! Men trafiken var helt otrolig och det fanns inte alls många parkeringsplatser kvar utanför affärerna. 
Väl hemma igen så började jag packa upp allt julfint jag handlat, upptäckte att jag inte hade några lampor med smal sockel till adventsstjärnorna i fönsterna så det blev även en snabbis till ica i obbola. Men nu sitter dom strykta gardinerna uppe, mysljusen är tända och stämningen på topp. 

Imorgon är det första advent, skyltsöndag, Runes födelsedag och Mickes födelsedagskalas med familjen. + att jag helst ska hinna baka lite medans micke är och hjälper barn in i brandbilen vid konsum. Pust!
Men jag tror ändå att det kommer bli en toppenmysig dag. Håller också tummarna för att det blir fintväder så många tar sig ner till konsum för att lyssna på barnen som sjunger, kolla in det som säljs och äter en hamburgare från skoterklubben.










Det blir en vit jul hos oss i år :)

Nu ska jag fortsätta mysa med Micke, ha en bra kväll på er


Hundsnack och SKK kräks!

Jag fick ett samtal i måndags från SKK (Svenska kennel klubben) angående att vi sökt hjälp av dom med att försöka medla mellan oss och Athos uppfödare. Eftersom att uppfödaren vägrar svara när man ringer, lägger på om man ringer skyddat samtal så fort hon hört vem det är och ringer ej upp när man lämnat meddelande.

Som jag skrivit om tidigare fick vi avslag från försäkringsbolaget om att få ut några pengar tillbaka. Ingen försäkrig gäller, ingen doldafel försäkring och allt är uppfödarens fel som inte såg till att hennes papper var i ordning. Räkningarna från Athos veterinär hopar sig på hög och är just nu uppe i 25 000 (på strax över ett år, medräknat dom här vaccinpsrutorna vi ger honom nu) enligt vad vi har kvitton på. In början sparade vi inte alla kvitton eftersom vi inte trodde de skulle bli en sån oterkommande vana.

SKK var ett av våra sista hopp och så har vi sån tur att vi får en markatta till jurist... SUCK! När hon ringer upp mig så låter hon jätte sur och det finns ju ingen som helst anledning för henne att vara sur mot mig. Hon klagar över att det går ju inte att komma här när hunden är 1,5 år och kräva pengar tillbaka... Jag som tog rätt illa upp var ju tvungen att förklara IGEN fasten jag skrivit ett långt brev till dom med all info att vi köpte honom när han var 4 månader, det tog ett halvår drygt innan dom kunde fastställa vad det var han var allergisk mot och sen har jag först och främst pratat med mitt försäkringsbolag, uppfödarens försäkringsbolag, kollat om den där dolda fel försäkringen och såklart försökt in i det sista att lösa detta med uppfödaren UTAN att behöva blanda in några juriseter i leken. Men hon fortsätter bara muttra och säger att Uppfödaren inte är en av deras medlemar och att dom bara kan hjälpa medlemar. Jag säger ju då att det är ju JAG som behöver hjälp och jag ÄR en av era medlemar. Hon gör en sista suck och spyr ut att båda i konflikten måste vara medlemar... "Men det är ju klart, du kan ju alltid vända dig till reklamationsnämnden, men du har ju egentligen inte försökt att reklamera hunden så lycka till!!"

Tack BITCH!

Kan säga att så fort det kommer ett nytt inbetalningskort till SKK kommer jag inte att betala in, jag kommer gå ur.. Varför ska jag betala för att finnas med i ett "jag har minsann en renrasighund" register. 
Nä huvva vad jag är bitter, gå nu in på någon annan blogg som sprider lite glädje innan ni stänger ned datorn så inte min bitterhet smittar alldeles för mycke!!

Imorgon är det ju trots allt helg :P

blogglovin

Jag har nu, bättre sent än aldrig, upptäckt det superfiffiga med blogglovin. Nu slipper jag gå in på allas bloggar för att mötas av besvikelsen av att dom inte skrivit något nytt sen sist jag var inne och kollade. Eller att dom skrivit en jääädra massa som jag måste gå igenom för att hänga med. Jag rekomenderar varmt alla er som följer en massa bloggar att gå med i blogglovin.se

Jag tok längtar tills syrran fyller år nu, jag vill att hon ska få se alla fina presenter vi köpt till henne. Tror hon kommer bli alldeles till sig så duktiga vi varit i år. Men jag måste vänta ända tills 8 december tills jag/vi får ge dom.. Den som däremot fyller år på måndag får gärna vänta med sina paket ett tag. Jag vette sjutton vad jag ska köpa till min älskade hälft. Han önskar sig ju som inget heller, jag kan komma på en del saker här hemma som vi ( eller egentligen jag) skulle behöva. Men det är ju heller inte så roligt att bara få saker som båda vill ha, jag vill ju gärna ge något som han själv vill ha. Aja jag har ju ändå ända tills söndag kväll på mig att filura ut detta. Men har ni några bra förslag så skriv gärna dom här, dom tas emot med värme.

Nu har jag börjat läsa en ny bok, en bok om Jerry Lee Lewis. Eftersom jag älskade Bingo Rimérs bok så kanske det var lite dumt av mig att börja läsa denna direkt och på en gång efter. För jag fastnar inte lika lätt i den. Den ropar inte på mig direkt jag kommer innanför dörrer på samma sätt. Jag har dock inte gett den så mycke tid men ändå, när jag lägger mig i sängen för kvällen tittar jag på den stackars lilla pocket boken..sen på datorn..boken..datorn..boken och sen slutar det med att jag trycker på ON och hamnar här. Skärpning!!

Sov gott 

Ännu en måndag

Se där, ännu en måndag är här och det är sista måndagen som Micke kommer vara borta! Hipp hurra! Efter jobbet åkte jag till Terhi och hälsade på hennes lilla monster Nellie som strax fyller 10 månader. Jag kan inte förstå vart dom 10 måmnaderna tog vägen.
Väl hemma har jag eldat, eldat och eldat lite till för att få upp lite värme i huset. Nu är det varmt och skönt inne i vardagsrummet :D

En liten dum grej när Micke är borta är att det äts nästan ingen ordentlig mat här hemma. Dagens middag består av  loka citron och en påse plockgodis.. mumms! Som sagt, tur att det bara är den här veckan kvar nu innan vi återgår till det normala igen.

Prommis med Athos väntar och jag ska noog  värma upp mig lite nu så jag kan behålla värmen under hela prommisen!

Vit dag igår

Jag hade en vit dag igår, jag såg ingen tv och rörde inte ens datorn. Fantastiskt skönt. Orsaken är att jag köpte en ny bok igår, Bingo Rimérs rykande nya bok.


(Bilden är hämtad från bokia.se)

Den är väldigt lätt att komma in i och för den delen älska. Jag läser i princip bara självbiografier och den här är svår att lägga ifrån sig för man vill bara läsa mer och mer. Utan att ha läst klart den kan jag rekomendera den vidare!!

Idol nu, kram kram

Ensamt

Idag har varit en riktigt härlig ledig dag. Eldat massa här hemma, varit ute på långprommenad med Athos och mamma, vi stannade upp på ica på hemvägen och köpte lite godfika till kaffet som skulle tina upp os efter prommisen. Pratade om allt möjligt och kom fram till lite julklappstips.
Har sovit som en stock i soffan i nån timme och den var helt klart välbehövlig. Nu är det dags för prommis med hunden igen och sen kanske dra damsugaren...? Trist men välbehövligt. OM jag nu inte får fika besök ikväll för då skiter jag i städningen och drar i mig lite av mitt goda Zoega kaffe istället :)

Hade tänkt städa upp lite på gården idag men jag har helt enkelt inte orkat, orkar egentligen inte städa heller men någon nytta skulle man ju kanske gjort.
Känns som att jag inte träffat Micke på superlänge och det är nästan två veckor för i helgen var det ju fullt upp och sen hade jag ju jobbarhelg dessutom. Så nu längtar jag otroligt mycke tills han kommer hem. Bara två dagar kvar nu!!


Sovmorgon

Idag har jag sovmorgon, så himla skönt det är. Börjar inte förän 11.30 idag så snart ska jag gå ut och traska lite med Athos och sen bär det av mot jobbet. Och gissa vad, imorgon är jag LEDIG!!! Gaalet skönt. Jag hade fått för mig att jag skulle måste upp till stan och göra naglarna då men jag såg nu i kalendern att så inte var fallet. Så jag ska få vara hemma i mitt hem hela dagen. Fantastiskt skönt!

Igår såg jag på Ung och bortskämd på SVT och det är ju riktigt pinsamt att vara över 20 år och inte kunna moppa golvet, starta en tvättmaskin och allt som man själv kunnat sen väligt länge tillbaka. PINSAMT!!!

Jag ska fortsätta se Vinteriken nu sen ska jag ut i snön och leka med hunden.
Ha en bra dag!

"helgen" är över

Så var denna helgen över och det innebär att Micke är iväg igen och utbildar sig på Sandö. Typiskt.
Helgen har flygit förbi så himla fort och jag har knappt fått någon egentid alls med min älskade man. Nästa helg tror jag att det blir iallafall en kväll där telefoner och dator är förbjudet.. Kanske laga lite god mat, dricka ett glas rött och se idol och njuta av varandra. Jag tror nästan jag måste styra upp det.

Idag har jag två saker att klaga på:

1.
Imorgon är det arbetsdag 8 av 12 på rad... eller ja jag är ledig på onsdag. Vi jobbar var fjärde helg. Dom veckorna jobbar vi måndag-tisdag-onsdag-torsdag-fredag-lördag-söndag-måndag-tisdag-onsdag-torsdag och är ledig fredan. Men eftersom jag har deltid på råttsmedicin som jag städar på måndag tisdag torsdag och fredag så kan jag inte vara ledig den där sista fredan så då har jag fått ledigt onsdan istället. Så jag får ju inte den dära LÅNGA OCH VÄLBEHÖVLIGA LEDIGHETEN som dom andra får :/ Kalla mig bitter över små ting men eftersom det är ett kontinueligt rullande schema så är det faktiskt lite störande.
Enda pisitiva med att jag fick min kvällstur på tisdagaar är väl att då har jag gjort bort den i början av veckan och har sen bara dagtid kvar. Hade kännts jobbigare att ha stängning tex torsdagar då man börjar känna sig trött och längta till ledighet.

2.
Min rygg och nacke har inte känts bra i helgen. Jag vet inte vad det är jag gjort, men något är fel.. I lördags efter jobbet skrattade jag till lite och varje gång jag skrattade kändes det som att nyckelbenet låg fel?! Antar att jag har någon superstpänd muskel som skriker GE MIG MASSAGE. Sen har jag mitt vanliga fel i bröstryggen som återkommer med jämna mellanrum. Tror jag ska beställa tid hos herr naprapat så han får knyckla till mig lite. Sist jag  var där så knakade han en jädra massa och efteråt sa han att han skulle vilja att jag kommer dit iaf 2 gånger till så han verkligen får till det bra. Jag hade så klart inget schema med mig så jag lovade att åka direkt hem, kolla schemat och sen boka lite tider. Men när jag kom hem kändes det så himla bra att jag sket i det..Antar att här kommer straffet :P Kanske man skulle ta tag i det ordentligt och förhoppningsvis bli bra. Men det är ju så himla dyrt. Tror jag betalar 450 per gång. Ska jag då dit 3 gånger är det ju 1350 kr. PLUS att Athos nu börjat sin medicinering. Det blir mycke pengar det. Bara för besöket vi gjorde i fredags och nästa fredag blir 1000 kr.

Nu ska jag sluta skriva sånt som är dåligt och tycka synd om mig själv. Istället ska jag berätta att vi idag blivit med mutterdragare, ny tvättmaskin och torktumlare (begade men nya för oss). Vi har också bestämt att vi ska fira julafton hos oss i år. Sooom jag längtar!! Måste handla hem en massa saker, bland annat en julgran.

Nä nu ringde Micke och sa god natt så då är det lika bra att göra detsamma.
God natt!



Jobbat av bara den

Idag har vi på Kristallen fått jobba hårt. Mycke spring och mycke stress. Men vi klarade av dagen och jag kan säga att jag helst av allt inte vill göra något mer idag över huvudtaget. Duscha och sen bara lägga mig i sängen för att sova. Men det får ske efter min långprommis med Athos.

Lovade också pappa att jag skulle lägga upp min önskelista för i år här på bloggen. Kommer lägga ut lite eftersom jag kommer på vad det är jag vill ha :P Här kommer några saker:
- Lasse Åberg vinglas
- Grillbestick

Kanske inte en sån imponerande lång lista än så länge :P 

Påtala om julklappar har jag faktiskt handlat lite.
Pappa - check
Johan - check

Sen har jag köpt syrrans födelsedags present, måste också meddela att hon fyller år 8 december så jag tycker jag är ute i väldigt god tid :D


Dagens hje(ä)lt(e)

Thihi, lite humor där i rubriken men det är faktiskt så. Dagens hjälte är ingen mindre än Rune Hjelt!!

Jag har försökt förbereda mig psyskiskt hela dagen på att när jag kommer hem så har jag en heeel del skottning framför mig. Klibbsnö dessutom.
Det första jag ser när jag ska svänga på boställsvägen är att skottargubbarna SOM VANLIGT hoppat över våran gata och spara den till sist.
Men också att MIN GÅRD ÄR SKOTTAD. Och det finns bara en människa som skulle göra det utan att jag ens behöver be om hjälp med det. Och det är just svärfar Rune! Dessutom eftersom han märkte att jag inte var hemma från jobbet än så tog han med sig Athos ut på en prommis där han fick springa av sig lite. Helt obeskrivligt skönt för mig att få komma hem till detta. Så härmed utnämner jag Rune till årets hjälte efter allt han gjort och hjälpt oss med under årets gång. Hans allkunskap om allt möjligt hade vi inte klarat oss utan. Att han hjälper oss med Athos väldigt ofta är heller ingen nyhet, men väldigt betydelsefullt för oss. 

Jag tycker nästan denna hyllning räcker som uppdatering idag.

NCIS

Sitter och varvar ner efter dagens jobb. Lunchen var full av stress sen dog befolkningen av och kvällen blev lugn. Har tänt upp en brasa för att få lite värme i huset och Athos har bänkat ner sig i soffan brevid mig. Mysigt värre. Kommer dock inte hinna njuta alldeles för mycke för klockan ringer 05.00 imorgon så när Navy är slut ska jag gå bums till säng och släcka lampan.

Dom har ju dessutom lovat en herrans massa snö och oväder imorgon och de kommande dagarna som jag förstod det. Vilket naturligt vis innebär massa skottning och jag som inte ens har kvar en hel spade!! Vart är mannen i mitt liv när jag verkligen behöver honom? :P Måste nog svänga in på Jula efter jobbet och köpa en spade som jag faktiskt spanat ut i förväg. En ny poppig modell som ska vara ergonomisk och ser faktiskt lite knäpp ut om ni frågar mig. En ny stor skovel ska jag däremot vänta med. Jag menar hur mycke snö kan det komma egentligen? Nä det får bli ett senare problem. OM dom nu inte skulle råka ha ett pang pris på en imorgon för då kan det nog hända att det följer med en sån hem också.

Nog om spadar och snöstormar. Den kommande natten är natt nummer 3/5 av mina ensamma nätter denna veckan. Det är himla tur att Micke inte åker iväg ofta på kurser och dylikt för det är gaalet tråkigt och ensamt att ha hela det här stora huset själv. Att gå och lägga sig är svinkallt och det finns ingen att krypa upp emot och få lite värme av. Nog för att katterna alltid sover med oss i sängen men dom vill ju inte så gärna bli omhållna.. och sen ger dom ju inte så mycke värme heller när dom är så små.


Jaa just det, fick sålt soffan från gillestugan igår också. Chefen köpte den av mig och jag kunde inte vara lyckligare. det är bättre att det är tomt där inne än att när vi väl ska in med grejer där så måste vi börja frakta iväg gammla grejer. Har en hel del grejer till som jag ska försöka sälja iväg också. Blir nog en anonns på blocket tror jag. Men först måste jag samla ihop alla grejerna, fota dom.. tömma dom på grejer och ja ni hör ju. Det kommer ta tid och frasen "jag gör det nog en annan dag" kommer jag  nog använda mig av mer än en gång innan jag väl drar mig i kragen och fixar det.

Det var dagens uppdate, bye bye

Iam back

Vaknade upp vid halv 9 i morse och hade en otrolig huvudvärk. Drack jag en dunk vin själv igår? Nej, var var ju nykter och såg idol... Tog med mig täcket och la försiktigt ner mitt stackars huvud i soffan. Athos var inte sen med att hoppa ner brevid mig. Vi låg och varvade sömn med Will och Grace. Tog en värktablett och sov lite till, när jag sen vaknade insåg jag att klockan var halv 1 och Athos borde få gå ut och springa lite. Jag kände mig bättre så vi tog bilen ut till förmansvillan i obbola och sen fick han springa av sig och jag insåg vilket fantastiskt väder det var ute. Perfekt kallt, ingen blåst och strålande sol.  När jag kom hem lagade jag pasta carbonara, slängde tillbaka täcket in i sovrummet och sa hejdå till huvudvärken. Sååå skönt!

Tror det var den här vackra synen som fick min huvudvärk att försvinna. Ibland är det underbart att ha hund så man MÅSTE ta sig i kragen och bege sig ut på en prommis.



Ikväll ska vi till mamma, pappa och bror på middag. Ska även få träffa farmor och farfar som jag inte sett på jätte länge och kanske tom syrran och johan tittar förbi.

Har redan varit på botten idag så den här dagen har massor med roligheter att ge :P


Tisdag -Check!

Jag har fler läsare nu än förut, men mindre kommentarer. Hur går det till? Har inte haft någon nu dom senaste gångerna. Ajjabajja. Jag har ju iochförsig inte skrivit så mycke intressanta grejer så jag får väl egentligen skylla mig själv.

Nu har jag iallafall gjort bort mitt kvällspass på jobbet för veckan, avbeställt datorn jag rååkade köpa bara sådär?!?! Fråga mig inte riktigt vad som hände, men jag måste ha fått något fredagsryck och jag kände nog att jag tyckte lite synd om den dära The phone house killen som fick sitta en fredagseftermiddag och ringa runt och sälja saker till folk. Dom hade för en gångs skull varit suupersnabb med leveransen så dom hade redan hunnit skicka iväg den men det var bara för mig att skicka tillbaka den när den dyker upp och sen är det problemet löst.

Just nu ligger jag i sängen och är gaalet uttråkad, borde egentligen sova eftersom klockan ringer 05.00. Men jag har bläddrat igenom alla bloggar som jag brukar läsa, kollat igenom alla jag känner på facebook och inte hittat något som stillat min hunger på ny info. Kanske ska se ett avsnitt av svenska hollywood fruar? Det bjuder ju då på ett skratt iallafall :P

Bildbomb

Rensade lite och hittade sladden mellan telefonen och datorn, så jag tänkte lägga upp lite bilder :)

Jag och Athos tar oss en powernap



Hundmorfarbus



Katterna tycker det är super gott och super spännande att få dricka vatten direkt ifrån kranen



Jag rev bort den "gamla" tapeten i ett av sovrummen på övervåningen och hittade en ännu äldre tapet bakom :P



En dag på jobbet rasade bara taket in.. Observera att det är lampan som hänger en liten bit från golvet :S Det dära med inrasande tak har även hänt 2 gånger på mitt nya jobb så jag börjar tro att det är personligt :P



Jag har en duktig skogshuggare till man



Athos njuter av sommar och sol



Maja tog en tupplur



Athos fick en ny bädd som han trivs så bra i att han knappt vill lämna den :D



Pumba visar upp sin första fångst från det vilda. En fågel som han absolut skulle ha med sig in i vardags rummet och leka med.. hmm.. behöver jag säga att jag blev stolt(?) och överlycklig över detta?



Lite vardagsmys



Hehe, Pumba ligger och chillar


Sorry för den dåliga kvallan på den här bilden men jag kände nästan att jag måste lägga upp den. Såhär ligger han ALLTID ;P





Så det var vad vi hade att bjuda på ikväll :D


Så var det November

Idag nr jag kom hem till syster efter jobbet så hade hon varit och handlat lite julklappar?!?! HJÄLP! Jag känner att jag också borde börja men det känns ju så knäppt att börja när det inte är någon snö eller julkänsla i luften. Men för att sprida ut den ekonomiska delen lite så är det nog vettigt att börja snart. Plus att Micke fyller år i slutet av denna månad. Måste nog ta mig en heldag på stan och handla liite åtminstånde. Men slå in dom kommer jag banne mig inte göra förän senare. För när man ska slå in julklappar MÅSTE man ha julstämning. Det ska finnas glögg, julmusik och bara vara supermysigt.

Nog om jul nu, halloween har passerat och vi hade två små monster utanför våran dörr i gårkväll. Dom fick lite godis och uppenbarligen var det inget gott godis för dom spred inte ryktet vidare till sina andra monsterkompisar. Det var tur för oss som bara hade hade några små godsbitar hemma.

Ikväll fick vi besök av Evelina och henns små sötnosar, vi vuxna drack kaffe och pratade ömsom svenska och ömsom engenska. Bara för att dom små sötnosarna är små så betyder det inte att dom har stooora öron som hör allt dom egentligen inte borde höra :P Såsom julklappar och annat :P Jag och Micke insåg också att vi måste spara barnkanalerna nånstanns så vi slipper leta efter dom varje gång ett barn kommer förbi.

I  veckan ska vi fösöka få undan lite på gården, rensa lite i garaget och sen bara rå om varandra eftersom på söndag åker Micke tillbaka till Sandö på brandkursen och blir borta i 3 veckor. Som tur är kommer han hem på helgerna. 

Athos hoppde just upp i soffan så jag ska passa på att gosa ner mig med honom nu. Bye bye! 


RSS 2.0